Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Arti Kandydat na wędkarza
|
Wysłany: Pią Gru 27, 2013 17:01 Temat postu: |
|
|
Panowie, orientujecie sie moze czym spowodowany jest obowiazujacy zakaz polowu z lodzi? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Prezes Moczykij
|
Wysłany: Nie Gru 29, 2013 23:56 Temat postu: |
|
|
Hmmm... nie wiem co może być powodem tego zakazu, ale kiedyś słyszałem jak utopili się tam jacyś kajakarze. To może dlatego? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Pon Gru 30, 2013 18:19 Temat postu: |
|
|
W wykazie sa ponoc tylko 3 wody z takim zakazem,z czego 2 to borowce.
Wydaję mi się, że zakaz obowiązywał już wcześniej, przed tym wypadkiem. Ale nawet gdyby to miało być przyczyną, to jest to raczej absurdalne, gdyż chłopaki nie utopili się bo borowiec jest tak głeboki, równie dobrze mogło się to przytrafic gdzie indziej... Przyczyna byla inna. Znam dobrze okolicznosci tego wypadku i przynajmniej w mojej opini, nie powinno to byc przyczyna zamkniecia zbiornika dla lodek.
Tym bardziej, ze po tej wodzie mozna plywac lodka/ponotnem, itp. Nie mozna z nich tylko lowic... |
|
Powrót do góry |
|
 |
joker Wędkarz
|
Wysłany: Pon Sty 06, 2014 10:06 Temat postu: |
|
|
Według mnie na każdej małej wodzie powinien być zakaz połowu ze środków pływających. Co jednak wcale nie przeszkadza, że możesz na niej pływać bez łowienia. _________________ Pozdrawiam, Piotrek |
|
Powrót do góry |
|
 |
Zbyszek30 Moczykij
|
Wysłany: Nie Lut 02, 2014 18:47 Temat postu: |
|
|
dzisiaj od 9 do 11 na błystke 4 okonki |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sly89 Wędkarz
|
Wysłany: Wto Mar 04, 2014 19:42 Temat postu: |
|
|
Zima odpuszcza, więc jeszcze troche i bedzie trzeba sie wybrac na rybki Ktoś planuje w najblizszym czasie jakis wypad na zwirownie?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
joker Wędkarz
|
Wysłany: Wto Mar 04, 2014 21:02 Temat postu: |
|
|
Może zanim zacznie się łowienie watro byłoby ogarnąć bajzel, którego tam nie brakuje. Czy was to nie razi? Wiem, że większość z was macha spinem i spaceruje dokoła jeziora, tylko szkoda, że nie widziałem nikogo, kto wychodziłby z siatką śmieci z jeziora. Jak jadę tam sam czy z kuzynem to zawsze wywozimy przynajmniej 60l worek śmieci. My siedzimy w jednym miejscu, a zawsze jest pełno bajzu do ogarnięcia po "wędkarzach" i imprezowiczach.
Szkoda, że chłopaki z policyjnego nie chcą współpracować i delikatnie mówiąc zamykają się na oferowaną przeze mnie i nie tylko przeze mnie inicjatywę. Byłaby na prawdę fajna woda, ale ich poglądy na mój sposób łowienia, kłóci się z ich dziwnymi poglądami, które są zupełnie oderwane od trendów, które mam nadzieje niedługo zagoszczą na dobre również na zbiornikach w naszym okręgu. _________________ Pozdrawiam, Piotrek |
|
Powrót do góry |
|
 |
Prezes Moczykij
|
Wysłany: Wto Mar 04, 2014 23:04 Temat postu: |
|
|
Słuszna uwaga joker. Mnie razi to, że praktycznie przez pół sezonu nie spotkałem tam żadnego strażnika... Opowiesz coś więcej o tych poglądach, oferowanej pomocy i tym kole? |
|
Powrót do góry |
|
 |
joker Wędkarz
|
Wysłany: Sro Mar 05, 2014 9:06 Temat postu: |
|
|
O poglądach to najlepiej z nimi porozmawiać, nie zamierzam bić piany na forum bo to nie ma sensu. Odnoście pomocy- to chodziło właśnie o utrzymanie zbiornika w porządku, kontrole nad wodą, kwestia zarybień, wprowadzenia dodatkowego regulaminu łowiska itd itd.... Jesteśmy z chłopakami od wiosny do jesieni przynajmniej dwa razy w tygodniu nad tą wodą niekoniecznie łowiąc ale nikt nie chciał tam do nas wstąpić i konkretnie pogadać.
Odnośnie kontroli to na prawdę bida z nędzą prawie wszędzie. Jedynymi wodami gdzie byłem kontrolowany to był Kamień - raz, Klasztorne - często - chłopaki nas polubili i wpadają pogadać, a na Borowcu byłem kontrolowany dwa lata temu RAZ ale za to przez PSR - to wg mnie jak na koło policyjne ciut mało. _________________ Pozdrawiam, Piotrek |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sly89 Wędkarz
|
Wysłany: Sro Mar 05, 2014 18:20 Temat postu: |
|
|
No mnie to zawsze dziwiło że tam nie ma żadnej kontroli, a by się przydała bo nie wszyscy łowią przepisowo. Można by sie zebrać i wspólnie ogarnąć jeziorko. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Czw Mar 06, 2014 0:03 Temat postu: |
|
|
przez 3 lata bylem okolo 30 razy, ani jednej kontroli  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ziko1985 Kandydat na wędkarza
|
Wysłany: Czw Mar 06, 2014 21:00 Temat postu: |
|
|
Witam.Skoro mowa o Żwirowni Borowiec to i Ja się dopisze,.bywam tam w sezonie około 20 razy i również nigdy kontroli nie miałem tam a jestem tam od jakichś 5 lat,natomiast co do śmieci zawsze siatke lub dwie uzbierane. _________________ Powodzenia:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marcin232 Moczykij
|
Wysłany: Pią Mar 07, 2014 8:22 Temat postu: |
|
|
Witam. Panowie czytam i tak sobie myślę, że takie sprawy powinny być poruszane na zebraniach koła które opiekuje się to wodą. Żeby być na zebraniu to trzeba być członkiem tego koła więc albo chcecie coś zrobić z tą wodą a nawet wstąpić do SSR w danym kole albo tylko gadać. Tutaj możecie się żalić ale nic nie wskóracie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
joker Wędkarz
|
Wysłany: Pią Mar 07, 2014 10:21 Temat postu: |
|
|
Odnośnie wstąpienia do koła to mam info z pierwszej ręki, albo jesteś mundurowym albo masz kogoś kto Cię tam wciągnie. _________________ Pozdrawiam, Piotrek |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marcin232 Moczykij
|
Wysłany: Pią Mar 07, 2014 21:34 Temat postu: |
|
|
Nie wierzę!
 |
|