Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
doozer Site Admin
|
Wysłany: Pon Mar 17, 2008 21:01 Temat postu: Zbiornik w Kolbudach |
|
|
Bylem w zeszlym tygodniu na kilka godzin nad tym zbiornikiem. Lowilem w czesci zachodniej czyli w tym malym zbiorniku. Okon zaczal juz atakowac a co ciekawe do boju poszedl tez bolen. Mi sie nie udalo bolka zlapac (i tak ma okres ochronny teraz) ale miejscowi lowili go juz na robaka?! i na male zywce. Tak przynajmniej niektorzy z nich opowiadali. Ugania sie za drobnica.
A jesli ktos chcialby tam polowic okonia to musi sie przygotowac na duze straty w przynetach. Jest tam od groma kwitnacych juz pod woda grazeli. Te rozliny sa tak twarde, ze jak sie hak wbije to juz koniec, albo rwanie albo przy mocnych linkach prostowanie hakow
Na glownym zbiorniku to z brzegu chyba jeszcze troche za wczesnie. Moze z jakiegos plywadelka cos by sie trafilo. _________________ pzdr,
Przemek Hołowczyc |
|
Powrót do góry |
|
 |
Rynix Moczykij
|
Wysłany: Pon Mar 28, 2011 21:23 Temat postu: Czy już czas ? |
|
|
W prawdzie jest już 3 lata po Twoim wpisie ale ... Czy już czas, czy biorąc pod uwagę obecne warunki, można już jechać ? Bo ja polubiłem to miejsce w zeszłym roku i nie chce za wcześnie jechać Może już ktoś tam był ? _________________ Po wspomnieniach z dzieciństwa o wędkowaniu , ruszam znów na łów  |
|
Powrót do góry |
|
 |
wlprzemek Kandydat na wędkarza
|
Wysłany: Pon Maj 23, 2011 20:39 Temat postu: |
|
|
Witam.
Niedługo mam zamiar wybrać się ze spinningiem właśnie na zbiornik Kolbudy dolne, czy może ktoś coś doradzić na co można się tam nastawić i od której strony najlepiej podejść ????
Dodam że byłem w tamtej okolicy parę razy ale rekreacyjnie i od głównej ulicy chyba wjazdem do przystani taki hotel czy coś takiego. _________________ PrZeMkO - CATCH & RELEASE - |
|
Powrót do góry |
|
 |
okno Wędkarz
|
Wysłany: Pon Maj 23, 2011 21:20 Temat postu: |
|
|
Witam
Najlepiej nastaw się na bolenia, a ze strony- której się da.
Pozdrawiam _________________ Czegoś nowego się nauczę podpatrując innych |
|
Powrót do góry |
|
 |
baloonstyle Wędkarz
|
Wysłany: Wto Sie 09, 2011 10:38 Temat postu: |
|
|
Ktoś tam zajeżdża? Jak tak to proszę o podanie wyników...
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
marcin_gd
|
Wysłany: Sro Sie 10, 2011 11:31 Temat postu: |
|
|
Ja zajeżdżam przynajmniej raz w tygodniu ze spinningiem. Głównie nastawiam się na bolenia którego jest dużo i który jest duży, ale to nie takie proste w ciągu ostatnich kilku wypadów ani jednej sztuki, może coś by się zmieniło gdybym nastawił się na szczupłego. Wodery się przydają, jednak łódka przydałaby się jeszcze bardziej. |
|
Powrót do góry |
|
 |
wlprzemek Kandydat na wędkarza
|
Wysłany: Nie Sie 14, 2011 8:51 Temat postu: |
|
|
Byłem parę razy ostatnimi czasy ze spinningiem lecz bez większych sukcesów.
Obszedłem sobie zbiornik prawie do o koła, od strony południowej trudny brzeg, bardzo dużo roślinności przybrzeżnej i podwodnej, bez woderów nie da się normalnie połowić ale do łowienia z brzegu np grunt tamta strona może być fajna i odludna zarazem.
Od strony zachodniej, tam gdzie jest betonowy wał dużo wędkarzy i może tak być ciekawe miejsce... _________________ PrZeMkO - CATCH & RELEASE - |
|
Powrót do góry |
|
 |
marcin_gd
|
Wysłany: Czw Sie 18, 2011 18:00 Temat postu: |
|
|
No tak podejście bez woderów gdzieniegdzie ciężkie. Co do betonowych wałów to fakt, jest to ładne miejsce na grunt (widziałem efekty). A ja dalej będę ganiał tam bolki aż w końcu jakiegoś wyjmę  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Rynix Moczykij
|
Wysłany: Pon Wrz 12, 2011 21:51 Temat postu: Odłów kontrolny |
|
|
Witajcie
Kto ma szczegółowe informacje po odłowie kontrolnym ??? Teraz już nawet wodę spuścili więc chętnie posłucham nowości ? Słuchy chodzą że do 15 ton ryby wyjęto ? I jeżeli wiedzieliście to czemu nic nie mówicie ? TAJEMNICA ? _________________ Po wspomnieniach z dzieciństwa o wędkowaniu , ruszam znów na łów  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Magik Moczykij
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Rynix Moczykij
|
Wysłany: Wto Wrz 13, 2011 8:41 Temat postu: No dobra |
|
|
Ale to tylko komunikat o poziomie wody i na ile czasu. A sam odłów kontrolny ?? z tygodnia przed kiedy to woda była na normalnym poziomie ? _________________ Po wspomnieniach z dzieciństwa o wędkowaniu , ruszam znów na łów  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marcin i Patryk
|
Wysłany: Pią Paź 12, 2012 19:47 Temat postu: |
|
|
Dziś w końcu dotarliśmy na łowisko, coprawda dopiero około 18 ... w ciągu niewiele ponad godziny 4 brania na grunt na białego, w tym 3 zacięte zbyt szybko chyba, a jedno = płoć 21 cm. Na spławik nic niestety, planuję powtórkę jutro przed 6 rano  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marcin i Patryk
|
Wysłany: Sob Paź 13, 2012 7:37 Temat postu: |
|
|
Dziś około 6 zacząłem, 1,5 godz łowienia wystarczyło mi na zerwanie 2 zestawów gruntowych podczas zarzucania. Żyłka 0,16 chyba jest jednak za słaba jak dlamnie. A na spławik 2 okonki, w tym jeden bez wymiaru |
|
Powrót do góry |
|
 |
Rynix Moczykij
|
Wysłany: Sob Paź 13, 2012 10:38 Temat postu: gdzie siadacie ? |
|
|
Powiedz gdzie siadacie, czy siadasz ? gdzieś koło tego hotelu , czy na betonach ? czy w jakimś odludnym miejscu ? Ja dopiero na wiosnę się wybiorę na betony albo jedne albo drugie. Do tego czasu , minie już sporo po odłowie i spuszczeniu wody , myślę że rybostan się unormował Aha, i czy było widać jakieś życie na wodzie ? tzn łódki miejscowych ? _________________ Po wspomnieniach z dzieciństwa o wędkowaniu , ruszam znów na łów  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marcin i Patryk
|
Wysłany: Nie Paź 14, 2012 8:47 Temat postu: |
|
|
betony, łódki pływały. W sobote rano jakieś niemałe rybki ładnie chlapały na środku, niestety poza zasięgiem mojego wyrzutu |
|
Powrót do góry |
|
 |
|