Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
SuperGrover Wędkarz
|
Wysłany: Czw Maj 08, 2014 18:44 Temat postu: |
|
|
Dzisiaj na bata połapałem tam karpików takich do kilograma. Waleczne skubańce. Fajna zabawa. I przestroga dla wszystkich - jak pada i na burzę się zbiera to wędki zwijajcie i do domu. Ja mam bata węglowego i jak mnie w pewnym momencie popieściło do rękę mam do teraz zdrętwiałą. Niewielka kara za debilizm w czystej postaci. Całe szczęście, że tylko tak. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Prezes Moczykij
|
Wysłany: Czw Maj 08, 2014 19:07 Temat postu: |
|
|
Uuu, pierwsze słyszę, żeby coś takiego. Naelektryzowało ci bata, czy gdzieś w pobliżu uderzył piorun czy jak to wyglądało? |
|
Powrót do góry |
|
 |
SuperGrover Wędkarz
|
Wysłany: Czw Maj 08, 2014 19:40 Temat postu: |
|
|
Według mnie jakieś wyładowanie było niewielkie. W ręce poczułem coś na styl jak się pastucha do pilnowania krów dotknie. Coś w tym stylu w każdym razie. Od naelektryzowanego bata to bym nie miał do teraz łapy zdrętwiałej chyba.
Ktoś wcześniej pisał, że na tym jeziorze chcą wprowadzić nęcenie tylko pelletem u nich kupionym. Ta babka potwierdziła, że tak chcą zrobić. Sam w każdym razie więcej nie zamierzam tam zanęty wozić. Sama kukurydza styka. 2-3 garście do wody i styka. Jak tych karpików nie ma to płotka (bardzo ładna), a jak one podejdą to branie jedno za drugim. Raz mi prawie tego bata porwał karpik. Ledwo złapałem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Zbyszek30 Moczykij
|
Wysłany: Pią Maj 09, 2014 9:32 Temat postu: |
|
|
SuperGrover napisał: | Dzisiaj na bata połapałem tam karpików takich do kilograma. Waleczne skubańce. Fajna zabawa. I przestroga dla wszystkich - jak pada i na burzę się zbiera to wędki zwijajcie i do domu. Ja mam bata węglowego i jak mnie w pewnym momencie popieściło do rękę mam do teraz zdrętwiałą. Niewielka kara za debilizm w czystej postaci. Całe szczęście, że tylko tak. |
a wtedy się obudziłeś? |
|
Powrót do góry |
|
 |
SuperGrover Wędkarz
|
Wysłany: Sob Maj 10, 2014 19:17 Temat postu: |
|
|
Zbyszek30 napisał: | a wtedy się obudziłeś? |
rozwiń myśl, bo nie kumam o co Ci chodzi? |
|
Powrót do góry |
|
 |
emem
|
|
Powrót do góry |
|
 |
SuperGrover Wędkarz
|
Wysłany: Nie Maj 11, 2014 9:12 Temat postu: |
|
|
Przecież ja nie napisałem, że to był piorun. Włókno węglowe jest dobrym przewodnikiem, więc może wędka zadziałała właśnie jak przewodnik i jakiś niewielki prąd czy ładunek przeniosła, bo na burzę szło i tyle. Grunt zwiększałem, więc bata miałem pionowo do góry podniesionego. Napisałem, że poczułem jakby mnie pastuch od krów trzepnął, a nie że piorun mnie pierd*lnął. Fizykiem nie jestem, więc nie oczekujcie że to fachowo opiszę. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Necrolyte Kandydat na wędkarza
|
Wysłany: Sob Cze 21, 2014 19:38 Temat postu: |
|
|
łapał ktoś tu sandacze? jak tak to w jaki sposob? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sly89 Wędkarz
|
Wysłany: Sob Cze 28, 2014 20:46 Temat postu: |
|
|
Byłem dzisiaj pierwszy raz na tym jeziorku, no i połapałem. Brały karpiki do 30 cm i karasie lekko ponad 20 cm. razem ok 10 ryb. W wodzie było widać obecność większych ryb, także jest sie na co nastawiać  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|