Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kiwii47 Wędkarz
|
Wysłany: Wto Wrz 22, 2009 12:17 Temat postu: |
|
|
Cześć jurekh,jeśli chodzi CI o zbiornik wodny rafinerii to musisz posiadać zezwolenie na tę wodę,bez tego wędkować nie możesz  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kazior Wędkarz
|
Wysłany: Sro Wrz 23, 2009 22:10 Temat postu: |
|
|
Czarna Łacha to obwód rybacki rzeki Motławy - należy do Troci - opłaty takie jak na Motławie.
Tzw Zbiornik Rafinerii to woda należąca do którejś ze spółek grupy LOTOS (nie wiem dokładnie do której bo jest ich obecnie z tysiąc). Wodą tą (z moich informacji) zarządza i opiekuje się - pod względem wędkarskim - koło PZW działające przy Rafinerii Gdańskiej (kolejna sp-ka grupy LOTOS). W związku z tym aby móc tam wędkować to trzeba być w w/w kole PZW i dodatkowo wnieść opłat (chyba 50zł). Nie jest to proste bo chyba jest to koło dość zamknięte, a dostanie zezwolenia nie będąc członkiem tego koła graniczy z cudem. Nie warto wybierać się tam na dziko bo woda jest pilnowana przez straż przemysłową grupy Lotos i można popaść w kłopoty.
Wiem że "Zbiornik" zawsze był bardzo zadbany - zarybienia, specjalne miejsca tarliskowe, ochrona. Niestety brzegi wyłożone betonem co utrudnia rozłożenie stanowiska nad wodą, jedyne miejsca do rozłożenia stanowiska to korona wału.
Doozer - raczej słabe to "U" , ale też może być. Z poziomu ziemi jest tam tylko zakręt, ale fakt jest tam rozlewisko.
Pozdrawiam _________________ DS - to mocna broń! |
|
Powrót do góry |
|
 |
doozer Site Admin
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Kazior Wędkarz
|
Wysłany: Czw Wrz 24, 2009 12:43 Temat postu: |
|
|
Doozer - to jest właśnie Zbiornik Rafinerii - nie podłączony bezpośrednio z Motławą, a przez pompownie pobierającą wodę do zbiornika.
Pozdrawiam. _________________ DS - to mocna broń! |
|
Powrót do góry |
|
 |
doozer Site Admin
|
Wysłany: Czw Wrz 24, 2009 18:43 Temat postu: |
|
|
Kazior napisał: | Doozer - to jest właśnie Zbiornik Rafinerii - nie podłączony bezpośrednio z Motławą, a przez pompownie pobierającą wodę do zbiornika.
Pozdrawiam. |
Aha, ok, to juz teraz wiem gdzie jest ten zbirnik rafinerii, dzieki  _________________ pzdr,
Przemek Hołowczyc |
|
Powrót do góry |
|
 |
jurekh Kandydat na wędkarza
|
Wysłany: Pią Wrz 25, 2009 15:25 Temat postu: |
|
|
tak samo bardzo dziękuję za odpowiedzi |
|