Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
doozer Site Admin
|
Wysłany: Czw Mar 12, 2009 19:31 Temat postu: Szkarpawa, Wisła Królewiecka |
|
|
Czesc,
Skompletowalem nowiutki zestaw okoniowy wiec postanowilem go wyprobowac. Padlo na Wisle Krolewiecka. Jadac po drodze zatrzymalem sie nomen-omen w Przemyslawie Tam na Szkarpawie dosc sporo wedkarzy. Ciagneli jakies malutenkie ploteczki i male okonki ale ogolnie slabo z ryba. Mi udalo sie wydlubac 3 male okonki.
Po 2 godzinach zawinalem sie i pojechalem do Rybina. Tam zero kontaktu z ryba. Ale wedkarze na splawikach wyciagali ladne plocie, takie po 20-30cm na kukurydze i czerwonego.
Przenioslem sie na wiec do Sztutowa na Krolewiecka ale tam rowniez nic, no nie licze parasola, ktorego udalo mi sie wyciagnac na delikatnym okoniowym zestawie
Okon jeszcze nie wszedl do Krolewieckiej, miejscowych tez nie widzialem, oprocz tych ktorzy przyjezdzali popytac "czy juz sie pokazal". Ale nie, jeszcze sie nie pokazal
A co do sprzetu, Mikado Lexus Saphire 3-13 spisal sie wysmienicie, to na prawde dobry kijek do delikatnego lowienia. Shimano Exage rowniez chodzil bez problemow. Chyba udalo mi sie skompletowac fajna zabawke na ten sezon  _________________ pzdr,
Przemek Hołowczyc |
|
Powrót do góry |
|
 |
Rubens
|
Wysłany: Sob Mar 14, 2009 9:47 Temat postu: |
|
|
Na okonia to chyba jeszcze z tydzień trzeba poczekać (koniec marca) a czy będzie i jaki? To zależy jakie siatki rybacy postawią. _________________ Ryby mojego życia cały czas są jeszcze w wodzie! |
|
Powrót do góry |
|
 |
grocik71 Moczykij
|
Wysłany: Sob Kwi 04, 2009 19:17 Temat postu: |
|
|
Bylem dzisiaj po poludniu na Szkarpawce w Rybinie, ok. godziny 13 rybki mozna powiedziec ze braly dosc dobrze, jak na ta godzine tloku natarczywego nie bylo !!! glownie PLOC, byla drobna kilka sztuk wiekszej tej duzej ploci ze szkarpawy ci co jezdza wiedza o jaka chodzi !!! no niestety zdarzyla sie tez ukeljka no i jeden krapik !!! wypad jako ze po szkole, i ze to drugi w tym sezonie uwazam za bardzo udany, pogoda przepiekna woda lustro uciagu prawie zero i na brania narzekac nie moglem, przejazdem widzialem na TUDZE mnowstwo ludzi !!! pozdrawiam polamania _________________ Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
mirekj Moczykij
Dołączył: 01 Lip 2008 Posty: 42 Skąd: (dawniej Suchanino)teraz centrum Gdańska
|
Wysłany: Sob Kwi 04, 2009 19:36 Temat postu: |
|
|
Też dzisiaj byłem na Szkarpawce w Drewnicy luuuudzi i jeszcze więcej ,zająłem chyba o najgorszych miejsc zaraz przy moście a była 7.00 .Rano brała niezła płoć na kukurydze bo na białego trudno było się przebić do dna ukleja a na dnie babka łowiłem na tyczkę 11m. zestaw 1 g. grunt 3.5m wynik 6 płoci 25-28 cm par mniejszych i kilka krąpików no i uklejki które przynosił synek .Ogólnie super pogoda do opalania i jeszcze jedno miła niespodzianka byłem kontrolowany !!!!! ostatni raz 10 lat temu wreszcie wiem po co opłacam Pozdrawiam Mirek |
|
Powrót do góry |
|
 |
grocik71 Moczykij
|
Wysłany: Sob Kwi 04, 2009 19:42 Temat postu: |
|
|
nie kontroli to sie mozna spodziewac zawsze na szkarpawce ! no i ten rejestr heh. ja bylem kolo 13 na polance to na moscie jeszcze bylo full ludzi tzn. na pomoscie przy moscie !!! a powiem ze na pomoscie to jest dosc dobre miejsce zeby polwic !!! tez wlasnie lowilem dzikunki kukurydza z dzikunem zeby ukeja nie ukradla !!! pozdrawiam _________________ Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bartosz Kandydat na wędkarza
|
Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 14:59 Temat postu: |
|
|
Bylem dzisiaj na Szkarpawie. Ryby głównie płoć brały bardzo dobrze, złowiłem 17 sztuki od 20 do 25cm i 2 po 30 cm oraz mnóstwo drobnicy. Łowiłem 300 metrów od mostu na piaszczystej plaży, głebokość była w granicach 2m. Jako przynętę polecam 2 ochotki z pinką, bez ochotki brań było o wiele mniej głównie drobnicy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
grocik71 Moczykij
|
Wysłany: Pon Kwi 13, 2009 17:10 Temat postu: |
|
|
Witam !!! dzisiaj kolejny wypad na Szkarpawke, rybki braly, glownie drobnica, pokazal sie wiekszy krap, malutkich tez nie brakowalo ploteczki raczej drobne, no i niespodziwanie malo uklejki co mnie bardzo cieszy !!! pozdraiwam _________________ Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kazior Wędkarz
|
Wysłany: Pon Kwi 13, 2009 19:32 Temat postu: |
|
|
Na Szkarpawie byłem w sobotę - Drewnica - ryba brała, ale bardzo chimerycznie - zatrzymania zestawu, odpłynięcia, jak za szybko zaciąłeś to tylko było czuć jak rybka dzikunka wypluwa. Głównie krąp średni, czasem większy, kilka płotek, ale bez rewelacji wielkościowej. Ogólnie to parę kilo było - rybka uwolniona na święta do wody. Uklei faktycznie mało. Nudy nad wodą nie było, tylko jakby "koledzy" wędkarze mniej alkoholu spożyli i się ciszej zachowywali i nie wiercili się nad tą wodą to było by wspaniale. Na koniec oczywiście kontrola opłat - SSR Nowy Dwór Gd. dba o swoje wody aż miło.
Pozdrawiam _________________ DS - to mocna broń! |
|
Powrót do góry |
|
 |
malolat89 Wędkarz
|
Wysłany: Nie Kwi 19, 2009 12:34 Temat postu: |
|
|
Dziś wybrałem się na Szkarpawę w okolicach Drewnicy. Ryb około 3-4 kg przewarzały płocie i krąpie ale i 3 leszcze takie po 40 cm sie trafiły ;] ogólnie jestem zadowolony miło spędzony poranek ;] i kolegów po kiju też sporo było ;] niedługo postaram się zdjęcie wkleic ;] pozdrawiam i połamania kija życzę ;] _________________ Pasją człwieka jest to co uwielbia robić. Moją pasją jest spędzenie dni nad wodą z wędką.
4480443 gg |
|
Powrót do góry |
|
 |
mirekj Moczykij
|
Wysłany: Nie Kwi 19, 2009 20:11 Temat postu: |
|
|
Szkarpawka za mostem w Drewnicy z cała rodzinką od 16,30 do 19.00 sezon grillowy rozpoczęty ,a rybka słabiutko gryzła spławik ledwo drgną i już trzeba w zęby parę płoci ok 25 cm z ładną wysypka perłową wyciągnąłem.Zestaw 1,5 g gruncik ok 4m ,no i dzikunek ,a zimno aż palce drętwiały i ten wiatr trzeba było mocno trzymać tyczkę .Żona stwierdziła ,że tak cienko to już dawno nie było ,a łowimy tam razem często i na prawdę dużo . Pozdrawiam Mirek |
|
Powrót do góry |
|
 |
grocik71 Moczykij
|
Wysłany: Sob Kwi 25, 2009 12:21 Temat postu: |
|
|
Dzisiaj kolejny wypad na Szkarpawe m. Rybina, rybki braly bardzo ladnie, glownie KRASNOPIORY . . . 35 sztuk 15-30 cm . . . byly takze mniejsze bral tez krap, i krapik, uklejki tez nie brakowalo !!! pozdrawiam polamania _________________ Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
grocik71 Moczykij
|
Wysłany: Sob Maj 02, 2009 18:21 Temat postu: |
|
|
Szkarpawa- rozne rozniaste karsnopióry jesli chodzi heh o wage i cm., troche krapia malego, sredniego, ploci sladowe ilosci, do 8 rybki braly dosc dobrze, potem co jakis czas !!! pozdrawiam polamania _________________ Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
mirekj Moczykij
|
Wysłany: Nie Maj 03, 2009 20:45 Temat postu: |
|
|
01.05 Szkarpawka Drewnica było nieźle brały płotki i krąpie i to sporo nawet okazik ponad 60 dkg. się trafił zestwik 1,5 g gruncik 4 m. łowiłem do 13 ,bo wiatr wyrywał tyczkę nawet zatopienie szczytówki nie pomagało brania były cały czas ,ale strach przed złamaniem tyczki był większy .
02.05 Szkarpawa Izbiska płycej 3m zestawik 0,8g i wiatr w plecy i rybka bardziej ostrożna delikatne branka podnoszone i rybostan inny głównie płotka i krasnopióra ,rzadziej krąpik i leszczyk wynik jakieś 5-6 kg. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Magik Moczykij
|
Wysłany: Wto Maj 05, 2009 14:43 Temat postu: |
|
|
Cóż, może się choć raz pochwalę... 25 kwietnia byłem na jednym z kanałów w okręgu Elbląskim, pogoda piękna. Koledzy pojechali połowić na spławik, a ja twardo zabrałem się ze spinningiem. Efekt, okoń 40cm, i choć zastanawiałem się czy go zabrać, postanowiłem go wypuścić, gdyż był pełen ikry (złowiłem go na metrowej wodzie):
Kolega największego miał 32 cm. Ponad to złowił około 35 okoni które miały powyżej 25cm (wszystkie wytarte i z głębokiej wody) |
|
Powrót do góry |
|
 |
SiWuChA Wędkarz
|
Wysłany: Wto Maj 05, 2009 18:26 Temat postu: |
|
|
Sliczny okoń , ja raz złapalem ponad 40 cm okonia na Rybinie z mostu , akurat ikry nie mial więc zabrałem go do domku  _________________
GG-72983 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|