Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Magik Moczykij
|
Wysłany: Sob Wrz 25, 2010 15:54 Temat postu: |
|
|
Chyba mieszkasz nad Linawą że tak często na niej lowisz Niemniej informuj dalej  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kiwii47 Wędkarz
|
Wysłany: Sob Wrz 25, 2010 16:25 Temat postu: |
|
|
Witam, Magik nie mieszkam już na Linawą kiedyś miałem tylko 2 km teraz mam trochę dalej , mam tam rodzinę i jestem jeszcze na urlopie to szaleje trochę po tej wodzie oki będę informował  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kiwii47 Wędkarz
|
Wysłany: Nie Wrz 26, 2010 18:47 Temat postu: |
|
|
Witam, dzisiaj byłem kontrolnie od godziny 13 do 14 i.......... 1 okonek , na spławik, to co widziałem też cieniutko łowili  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kiwii47 Wędkarz
|
Wysłany: Czw Wrz 30, 2010 12:15 Temat postu: |
|
|
Witam , poranek jak z bajki ledwo co słonko zaczęło wschodzić zaczęły spławiać się małe rybki cisza i prawie bez wiatru, pierwszy rzut testowy , drugi rzut i siedzi okonek jaki i przy trzecim, następnie bardzo mocne branie szczupaka no ale bez przyponu nie wiele mogłem zrobić chwilkę miałem go na wędce i tyle go widziałem , spory chyba musiał być bo żyłka była poszarpana na odcinku jakieś 25 -30 cm i po pół godzinie przyszedł dość mocny wiatr i po łowieni w sumie 5 okonków  |
|
Powrót do góry |
|
 |
petros Wędkarz
|
Wysłany: Sro Mar 16, 2011 20:02 Temat postu: |
|
|
Moze ktos wie jak sytuacja, na kanalach zulawskich, na linawie? Kiwi jak tam dobierasz sie juz do okoni?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
kiwii47 Wędkarz
|
Wysłany: Czw Mar 17, 2011 19:57 Temat postu: |
|
|
Witam, dziś tylko przejeżdżałem i z tego co widziałem to można już łowić w okolicy mostu przy 7 -emce nie wiem jak dalej jest , przejeżdżałem też przez Rybine i na Szkarpawie tez można już spiningować...... ricardo wiesz gdzie prawdopodobnie za tydzień tam się wybiorę  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kiwii47 Wędkarz
|
Wysłany: Sob Mar 26, 2011 17:03 Temat postu: |
|
|
Witam, byłem dziś na linawie ze spiningiem o trochę nietypowej porze od 12 - 14 i nawet brania nie miałem, no ale warto było choćby z tego powodu że można było posłuchać skowronków informacje (od miejscowego) to takie że okoni (chyba)jeszcze nie ma (chociaż rok temu to o tej porze już łapałem) i podobno co niektórzy już łapią liny..... a widziałem jeszcze martwego szczupaka jakieś hymm 2-3 kg i to wszystko. |
|
Powrót do góry |
|
 |
petros Wędkarz
|
Wysłany: Sob Mar 26, 2011 18:08 Temat postu: |
|
|
Kiwi, a jak wlasnie sprawa z przyducha, podobnie jak rok temu? liny sie powyduszaly, leszcze, cos poza tym szczupakiem? Ja ruszam moze za tydzien, napisze jak cos sie bedzie dzialo |
|
Powrót do góry |
|
 |
kiwii47 Wędkarz
|
Wysłany: Sob Mar 26, 2011 18:47 Temat postu: |
|
|
Łowiłem na krótkim odcinku i nie widziałem nic po za tym jednym,choć w ubiegłym roku(na tym samym odcinku) sporo widziałem martwych szczupaków oraz dużo martwych raków i kilka leszczy,co do linów żadnego martwego nie widziałem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
toms72 Wędkarz
|
Wysłany: Sob Mar 26, 2011 20:38 Temat postu: |
|
|
Kiwi też dzisiaj byłem koło Rybiny na Szkarpawie nawet puknięcia. Prowadziłem zestaw na 100 sposobów przytrzymania. dłuższe przerwy, ściąganie szybcie,j wolniej wobek boczny trok drop shot 0 kontaktu z rybą. Jak się zwijałem widziałem dwóch spławikowców - u nich też szału nie było zdążyłem się zapakować do bryki, przebrać wciągnąć dyma i w międzyczasie zauważyłem wyciągniętą jedną płotkę. Byłem od 10 do 15, pogoda jak z bajki chociaż wiatr trochę zimny. Co ciekawe nie widziałem żadnego ataku drapieżnika (uciekającej drobnicy) spławów białorybu w sumie też nie widziałem na tą chwilę "martwa woda" Trza zaczekać aż się ociepli może było by lepiej gdyby nie krótki powrót zimy. Jedyna atrakcja ledwo uniknąłem "bombardowania" z przelatujących kluczy ptactwa, myślałem że zaczyna padać  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kiwii47 Wędkarz
|
Wysłany: Pon Mar 28, 2011 18:44 Temat postu: |
|
|
Witam , byłem dzisiaj kontrolnie sprawdzić około godzinki i zero kontaktu z okoniem  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kiwii47 Wędkarz
|
Wysłany: Sob Kwi 02, 2011 18:48 Temat postu: |
|
|
Witam,hymm godzinka ze spiningiem na linawie zero kontaktu z okoniem ,na spławik brała sporadycznie drobnica ,następna godzinka na szkarpawie w rybinie i tu szczęście mi dopisało 1 okonek około 12 cm i to wszystko. |
|
Powrót do góry |
|
 |
toms72 Wędkarz
|
Wysłany: Sob Kwi 02, 2011 18:57 Temat postu: |
|
|
Kiwi też dziś byłem za zajazdem na Linawie i w Rybinie. Na linawie 0 na Szkarpawie 0 rozmawiałem z splawikowcami nawet brania. |
|
Powrót do góry |
|
 |
okno Wędkarz
|
Wysłany: Sob Kwi 02, 2011 19:08 Temat postu: |
|
|
Witam
A był ktoś z was może na Tudze ?
Pozdrawiam _________________ Czegoś nowego się nauczę podpatrując innych |
|
Powrót do góry |
|
 |
wind Wędkarz
|
Wysłany: Sob Kwi 02, 2011 21:03 Temat postu: |
|
|
okno napisał: | Witam
A był ktoś z was może na Tudze ?
Pozdrawiam |
Dziś od 6 do 12stej ok. 50szt płotek i parę płoci, jedna ponad 30cm, Trochę uklei, kilka krasnopiórek, jeden wypasiony okon, tez na bata.
warto jechać _________________ LUDZIE OPETANI, NAWIEDZENI SWOJĄ PASJĄ, SPECYFICZNIE UBRANI, Z WŁASNYMI OBYCZAJAMI I JĘZYKIEM.
Forum Wędkarskie |
|
Powrót do góry |
|
 |
|