Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
rawenius Wędkarz
|
Wysłany: Pią Kwi 09, 2010 13:23 Temat postu: |
|
|
Gdzie najlepiej zaparkować, aby w razie czego uniknąć kłopotów oczywiście chodzi o dojazd do Linawy _________________ pyszna zabawa:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
kiwii47 Wędkarz
|
Wysłany: Pią Kwi 09, 2010 16:02 Temat postu: |
|
|
Witam , możesz zaparkować np. obok zajazdu na parkingu, lub po drugiej stronie zajazdu za mostkiem(tutaj parkują ci co się na białą rybkę wybrali i chcą mieć wszystko pod ręką)( dobre miejsce na lina) ,obok stolarni, lub przy drugim mostku (w bok od 7-emki) na poboczu, jak długo już tam jeżdżę nigdy nie miałem kłopotu z kimkolwiek. |
|
Powrót do góry |
|
 |
petros Wędkarz
|
Wysłany: Nie Kwi 11, 2010 19:55 Temat postu: |
|
|
Bylem dzis na linawie ze spinningiem. Zero kontaktu z ryba. Podejrzewam ze rybki skupily sie juz maksymalnie na tarle i bedzie przestuj z dobry tydzien, a moze i dluzej. Znajomi mowili mi ze szczupak dopiero zaczyna sie trzec, wiec chyba wszystko jest troche opoznione po tej zimie i na aktywnosc ryb przyjdzie nam poczekac do konca kwietnia. Woda opadla kilkadziesiat centymetrow. |
|
Powrót do góry |
|
 |
petros Wędkarz
|
|
Powrót do góry |
|
 |
kiwii47 Wędkarz
|
Wysłany: Wto Kwi 20, 2010 18:18 Temat postu: |
|
|
Witam ,dziś treningowo godzinka łapania (spining) po południu i zero kontaktu z okoniem , na robaka miejscowy złapał kilka drobnych okonków , na tudze w cyganku ponoć ładnie brała płotka (niedziela), ale to wiadomość z drugiej ręki  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kiwii47 Wędkarz
|
Wysłany: Sro Wrz 08, 2010 17:32 Temat postu: |
|
|
Witam,wiadomo wysoka woda na Wiśle no to gdzie ... byłem dziś ze spiningiem około południa na linawie i chyba trafiłem w żerowanie okoni co rzut to okoń ale trwało to może z 15-20 minut potem jak nożem uciął może olbrzymów nie było ale od 29cm w dół a i jeszcze info dla spławikowców obok łapał na bacika na pęczak można było się pobawić z płotkami może tez okazów nie było ale zawsze coś  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kiwii47 Wędkarz
|
Wysłany: Pią Wrz 10, 2010 11:29 Temat postu: |
|
|
Witam,wczoraj po południu prawie zero brań nie licząc 1 okonka wyjętego i dwóch które spadły oraz szczupaka który zeżarł poprocha i tyle go widziałem  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kiwii47 Wędkarz
|
Wysłany: Sob Wrz 11, 2010 14:22 Temat postu: |
|
|
Witam,byłem dziś z samego rana i efekt to około 30 - 40 okonków od 22 cm w dół,brakowało słońca(mgła) a być może efekty co do wielkości okoni były by lepsze ( i tak wszystkie pływają dalej).... info dla spławikowców , widziałem jak na bacika ładne płocie połapali w granicach 30 cm , chyba na kukurydze łapali  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kiwii47 Wędkarz
|
Wysłany: Nie Wrz 12, 2010 12:18 Temat postu: |
|
|
Witam,no dziś z rana też żadnej rewelacji kilkanaście okonków od 24cm........ i nie wiem za bardzo co miałem na kiju ale jeżeli to był okoń to naprawdę musiał być ładny (poszedł ...zle zawiązany węzeł ) a szczupak raczej by obgryzł żyłkę , miałem na kiju jednego i tak zrobił  |
|
Powrót do góry |
|
 |
doozer Site Admin
|
Wysłany: Pon Wrz 13, 2010 19:39 Temat postu: |
|
|
kiwii47 napisał: | Witam,no dziś z rana też żadnej rewelacji kilkanaście okonków od 24cm........ i nie wiem za bardzo co miałem na kiju ale jeżeli to był okoń to naprawdę musiał być ładny (poszedł ...zle zawiązany węzeł ) a szczupak raczej by obgryzł żyłkę , miałem na kiju jednego i tak zrobił  |
Kiwii, w jakich miejscach Linawy lowisz? Wybieram sie na nia juz dobre kilka miesiecy i jakos dojechac nie moge. Jakbys mogl zdradzic gdzie mozna autem podjechac w miare przyzwoicie, bede wdzieczny  _________________ pzdr,
Przemek Hołowczyc |
|
Powrót do góry |
|
 |
kiwii47 Wędkarz
|
Wysłany: Pon Wrz 13, 2010 20:22 Temat postu: |
|
|
Witam, doozer wiesz czym to grozi zdradzić w którym miejscu się łowi .... oki przewiń stronkę do góry tam masz co i gdzie lub na pierwszej stronie.... żadna tajemnica  |
|
Powrót do góry |
|
 |
doozer Site Admin
|
Wysłany: Wto Wrz 14, 2010 19:07 Temat postu: |
|
|
kiwii47 napisał: | Witam, doozer wiesz czym to grozi zdradzić w którym miejscu się łowi .... oki przewiń stronkę do góry tam masz co i gdzie lub na pierwszej stronie.... żadna tajemnica  |
Zawsze mozesz na priv ale spoko, przejrze wczesniejsze wpisy, moze w koncu uda mi sie za okoniem pobiegac. _________________ pzdr,
Przemek Hołowczyc |
|
Powrót do góry |
|
 |
kiwii47 Wędkarz
|
Wysłany: Sro Wrz 15, 2010 8:55 Temat postu: |
|
|
Witam , byłem wczoraj po południu i tylko 4 okonki miejscowy na łódce miał 1 okonka i jeden mu spadł ... no cóż wiało dosyć mocno nad wodą i jeszcze zaczęło padać trzeba chyba poczekać jeszcze trochę aż pogoda się trochę wyklaruje  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kiwii47 Wędkarz
|
Wysłany: Wto Wrz 21, 2010 19:39 Temat postu: |
|
|
Witam, wczoraj pompowali wodę i puki szła okonie ładnie brały, miałem kilkanaście sztuk w tym dwa spore (może to były szczupaki) które po krótkim holu spadły ,dzisiaj z rana przez godzinę miałem 19 sztuk , od 22cm w dół,po południu to już makabra silny wiatr i 4 okonki nie większe niż 18 cm, miejscowy na spławik z rana też miał cieniutko  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kiwii47 Wędkarz
|
Wysłany: Czw Wrz 23, 2010 17:10 Temat postu: |
|
|
Witam, hymm dzisiaj z rana 2 godziny stania w wodzie i tylko 2 okonki ,lekki wiaterek ,słonko i nic po za tym , wczoraj z rana przez godzinę można powiedzieć że okoń szalał ale drobny największy jakiego miałem miał około 23 cm.Wracając z Linawy zajechałem nad Wisłę ,woda co prawda w korycie ale brakuje coś około 70cm żeby można było wejść spokojnie na główki ( w woderach można ale to zbyt ryzykowne nie próbujcie silny nurt nie warto ) |
|
Powrót do góry |
|
 |
|