Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kiwii47 Wędkarz
|
Wysłany: Sob Lis 14, 2009 20:37 Temat postu: |
|
|
Witam,wczoraj na Kobylej Kępie od 12 do 15 brał ładnie okoń tyle tylko że mały na boczny trok(większy też się trafiał) , z tego co się dowiedziałem i widziałem z rana też połapali okoni,wędkarze na spławik mieli coś około po 4 kg ryb płotki takie około 25cm |
|
Powrót do góry |
|
 |
okno Wędkarz
|
Wysłany: Nie Lis 22, 2009 15:18 Temat postu: |
|
|
Wczoraj na Szkarpawie
 _________________ Czegoś nowego się nauczę podpatrując innych |
|
Powrót do góry |
|
 |
slawencjusz21 Wędkarz
|
Wysłany: Nie Lis 22, 2009 16:27 Temat postu: |
|
|
a o limitach wogóle słyszałeś? poza tym rękę dam sobie uciąc że dtatnie "szczupaczki" nie mają wymiaru!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
okno Wędkarz
|
Wysłany: Nie Lis 22, 2009 16:32 Temat postu: |
|
|
To już chodzisz bez ręki.Najmniejszy ma 47, oprócz bolenia dalej sobie pływają, były z ikrą. _________________ Czegoś nowego się nauczę podpatrując innych |
|
Powrót do góry |
|
 |
mirekj Moczykij
Dołączył: 01 Lip 2008 Posty: 42 Skąd: (dawniej Suchanino)teraz centrum Gdańska
|
Wysłany: Nie Lis 22, 2009 17:05 Temat postu: |
|
|
Witam Szkarpawa koło mostu w Drewnicy 13,30 do 16,00 tyczka 11 m , żona na bacika 7m .Zestawy na początku 0,8g potem 0,6g, a żona 1g zan: 0,7płociowej czarnej + epiceine + konopie prażone + kretowinka szkoda ,że ochotki nie dostałem przyn: 1 biały kolorowy wyniki ok 3-4 kg płotek a zdarzały się takie ok 20 cm i dwie po 25-27 cm czyli skubie i to nawet co prawda branka lekkie przytopienia ,ale to wystarczy do zacięcia .Jak będzie pogoda za tydzień to też jedziemy. Pozdrawiam Mirek |
|
Powrót do góry |
|
 |
slawencjusz21 Wędkarz
|
Wysłany: Nie Lis 22, 2009 19:16 Temat postu: |
|
|
w takim razie okno zwracam honor. myślełem ze to zdjęcie w jakiejś wannie w domu. a tak nawiasem mówiąc jakoś strasznie małe mi ta 47 wygląda. pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
kiwii47 Wędkarz
|
Wysłany: Nie Lis 22, 2009 22:08 Temat postu: |
|
|
Witam, Szkarpawa wody okręgu Elbląg- szczupak ma tam wymiar podniesiony do 50cm - to tak tylko na marginesie.Cieszy że wypuściłeś rybki zwłaszcza że mają ikrę i szkoda zabierać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Magik Moczykij
|
Wysłany: Nie Lis 29, 2009 20:23 Temat postu: |
|
|
A kolega wie że jeżeli według prawa, jeżeli zamierzamy wypościć rybę bezzwłocznie i jak najostrożniej do wody. Bo jeżeli ich nie zabrałeś to musiałeś trzymać je w siatce w celu zrobienia fotografii. Zastanawia mnie również kto normalny trzymałby niewymiarowe ryby w ilości ponad limit w siatce by zrobić im zdjęcie narażając się na problemy z kontrolą które są jednak widoczne w okręgu Elbląskim... Bo trzymałeś je w siatce by zrobić zdjęcie? Chyba 5 ryb jednocześnie nie złowiłeś... |
|
Powrót do góry |
|
 |
WM Wędkarz
|
Wysłany: Nie Lis 29, 2009 21:07 Temat postu: |
|
|
Magik napisał: | Bo trzymałeś je w siatce by zrobić zdjęcie? Chyba 5 ryb jednocześnie nie złowiłeś... |
Jednocześnie nie złowił i prawdopodobnie wszystkie je zabrał(te ponad wymiar miał prawo panowi choć sam jestem za wypuszczaniem) bo wątpię by ktoś chciał trzymać pierwszego,drugiego itd. szczupaka w siacie by im później razem zrobić zdjęcie,a na koniec wypuscić
Tylko po co te przekręty,że niby WYPUŚCIŁEM  |
|
Powrót do góry |
|
 |
doozer Site Admin
|
Wysłany: Pon Lis 30, 2009 1:32 Temat postu: |
|
|
WM napisał: | Magik napisał: | Bo trzymałeś je w siatce by zrobić zdjęcie? Chyba 5 ryb jednocześnie nie złowiłeś... |
Jednocześnie nie złowił i prawdopodobnie wszystkie je zabrał(te ponad wymiar miał prawo panowi choć sam jestem za wypuszczaniem) bo wątpię by ktoś chciał trzymać pierwszego,drugiego itd. szczupaka w siacie by im później razem zrobić zdjęcie,a na koniec wypuscić
Tylko po co te przekręty,że niby WYPUŚCIŁEM  |
Mi sie nigdy nie udalo polozyc 2 zywych ryb obok siebie zeby im ladne zdjecie zrobic, zawsze jakas miala inny pomysl niz ja. A 5 to chyba jakies tresowane musialy byc  _________________ pzdr,
Przemek Hołowczyc |
|
Powrót do góry |
|
 |
jelec
|
Wysłany: Pon Lis 30, 2009 21:18 Temat postu: |
|
|
Zobaczcie dokładnie to zdjęcie, te ryby są prawie białe.Żywe by miał zupełnie inny kolor.resztę sami sobie dopiszcie.
Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
fishermen Wędkarz
|
Wysłany: Wto Gru 01, 2009 18:23 Temat postu: |
|
|
Ale żeście się czepili chłopa o te ryby--ludzie zadzwońcie do "troci"może wyślą wam parę zdjęć swoich wymiarowych połowów... Są ryby żle nie ma ryb też żle. Złapał , zabrał -jego wola. |
|
Powrót do góry |
|
 |
michal80 Wędkarz
|
Wysłany: Wto Gru 01, 2009 22:23 Temat postu: |
|
|
Ja tam nikomu nie bronie łowić, ale należy przestrzegać podstawowych zasad - wymiarów, limitów i okresów ochronnych. Jeżeli komuś zależy na wypuszczeniu ryby, to ją wypuszcza po zmierzeniu, ważeniu idt. lub od razu, by ryba była jak najlepszej kondycji... _________________ Pozdrawiam
Michał |
|
Powrót do góry |
|
 |
mirekj Moczykij
Dołączył: 01 Lip 2008 Posty: 42 Skąd: (dawniej Suchanino)teraz centrum Gdańska
|
Wysłany: Nie Mar 21, 2010 21:57 Temat postu: |
|
|
Witam czy był ktoś z na Szkarpawce ? Czy jest jeszcze lód,patrząc na zdjęcia z kanału śledziowego to powinno już go być niewiele lub wcale ,a jeśli go nie ma to czy płoć zaczyna wchodzić z Wisły. |
|
Powrót do góry |
|
 |
okno Wędkarz
|
Wysłany: Pon Mar 22, 2010 18:14 Temat postu: |
|
|
[quote="okno"]Wczoraj na Szkarpawie jeszcze trochę lód zalegał _________________ Czegoś nowego się nauczę podpatrując innych |
|
Powrót do góry |
|
 |
|