Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
WM Wędkarz
|
Wysłany: Nie Sty 04, 2009 19:58 Temat postu: |
|
|
Czyli czas wyruszyć na łowy  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Storm Wędkarz
|
Wysłany: Pon Sty 05, 2009 8:43 Temat postu: |
|
|
Lód już jest napewno gruby, byłem wczoraj na poligonie przy morenie wierciłem i lód miał 15cm, a przy takich temperaturach z dnia na dzień będzie coraz grubszy. Tak że w sobote do ataku , tylko gdzie? |
|
Powrót do góry |
|
 |
doozer Site Admin
|
Wysłany: Pon Sty 05, 2009 10:55 Temat postu: |
|
|
Storm napisał: | Lód już jest napewno gruby, byłem wczoraj na poligonie przy morenie wierciłem i lód miał 15cm, a przy takich temperaturach z dnia na dzień będzie coraz grubszy. Tak że w sobote do ataku , tylko gdzie? |
Hej Storm,
A czy znasz te wody przy poligonie na morenie? Kilka razy bylem w tych okolicach na wycieczkach rowerowych i sie zastanawialem czy tam cos plywa. Wiesz cos na ten temat? warto tam sie wybrac? Nie mowie teraz w zimie ale na wiosne czy w lato. Bede wdzieczny za jakies info  _________________ pzdr,
Przemek Hołowczyc |
|
Powrót do góry |
|
 |
arekk Wędkarz
|
Wysłany: Pon Sty 05, 2009 11:39 Temat postu: |
|
|
doozer napisał: | Storm napisał: | Lód już jest napewno gruby, byłem wczoraj na poligonie przy morenie wierciłem i lód miał 15cm, a przy takich temperaturach z dnia na dzień będzie coraz grubszy. Tak że w sobote do ataku , tylko gdzie? |
Hej Storm,
A czy znasz te wody przy poligonie na morenie? Kilka razy bylem w tych okolicach na wycieczkach rowerowych i sie zastanawialem czy tam cos plywa. Wiesz cos na ten temat? warto tam sie wybrac? Nie mowie teraz w zimie ale na wiosne czy w lato. Bede wdzieczny za jakies info  |
Panowie tylko żeby nie było jak w dowcipie , że przychodzi gość i mówi że jest kierownikiem tego lodowiska  |
|
Powrót do góry |
|
 |
doozer Site Admin
|
Wysłany: Pon Sty 05, 2009 13:51 Temat postu: |
|
|
arekk napisał: |
Panowie tylko żeby nie było jak w dowcipie , że przychodzi gość i mówi że jest kierownikiem tego lodowiska  |
Heheh "tu nie ma ryb" Tez lubie ten dowcip  _________________ pzdr,
Przemek Hołowczyc |
|
Powrót do góry |
|
 |
WM Wędkarz
|
Wysłany: Pon Sty 05, 2009 18:32 Temat postu: |
|
|
Dzisiaj-Marchowo 10-15cm  |
|
Powrót do góry |
|
 |
bodzio1303 Wędkarz
|
Wysłany: Pon Sty 05, 2009 19:14 Temat postu: |
|
|
Jakie wyniki na Marchowie? |
|
Powrót do góry |
|
 |
adam.korek1
|
Wysłany: Pon Sty 05, 2009 20:36 Temat postu: |
|
|
Na Klasztornym w Kartuzach lód ok.15 cm i biorą małe leszczyki. _________________ Pozdrawiam Adam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Storm Wędkarz
|
Wysłany: Pon Sty 05, 2009 21:19 Temat postu: |
|
|
Jakies osiem lat temu na poligonie bylo zatrzesienie szczupaka, sam bylem swiadkiem przy ciagnieciu ladnych sztuk, ale jak sie ludzie dowiedzieli to w weeckendy wszystkie brzegi obstawione i chyba wylowili. Z cztery lata temu bylem tam na lodzie ladny okon bral. A w tym roku widzialem latem tam wedzkarzy podobno ladny lin jest ale nie widzialem na oczy tylko z opowiesci.Latem ten zbiornik strasznie zarasta tak ze trzeba znalesc miejsce albo se samemu przygotowac. Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
WM Wędkarz
|
Wysłany: Pon Sty 05, 2009 21:41 Temat postu: |
|
|
bodzio1303 napisał: | Jakie wyniki na Marchowie? |
Byłem tylko turystycznie z rodzinką,ale jak dostane ochotkę to na dniach się wybiorę.
Wędkarzy nie było |
|
Powrót do góry |
|
 |
doozer Site Admin
|
Wysłany: Pon Sty 05, 2009 23:13 Temat postu: |
|
|
Storm napisał: | Jakies osiem lat temu na poligonie bylo zatrzesienie szczupaka, sam bylem swiadkiem przy ciagnieciu ladnych sztuk, ale jak sie ludzie dowiedzieli to w weeckendy wszystkie brzegi obstawione i chyba wylowili. Z cztery lata temu bylem tam na lodzie ladny okon bral. A w tym roku widzialem latem tam wedzkarzy podobno ladny lin jest ale nie widzialem na oczy tylko z opowiesci.Latem ten zbiornik strasznie zarasta tak ze trzeba znalesc miejsce albo se samemu przygotowac. Pozdrawiam. |
Dzieki wielkie za info, wybiore sie tam na wiosne moze za jakims okonkiem  _________________ pzdr,
Przemek Hołowczyc |
|
Powrót do góry |
|
 |
szotornik Moczykij
|
Wysłany: Wto Sty 06, 2009 21:55 Temat postu: Gdzie byłeś? Co złowiłeś? Na co złowiłeś? |
|
|
Witam w niedziele możliwe zamelduje się na Motławie tak kolo mostu za strażą pożarna jak tam wygląda lód i czy ktoś tam z was łowił i może szepnąć jak tam brania okonka no i ile ludzi _________________ GDYNIA
GG 3520547 |
|
Powrót do góry |
|
 |
szotornik Moczykij
|
Wysłany: Czw Sty 08, 2009 21:37 Temat postu: Gdzie byłeś? Co złowiłeś? Na co złowiłeś? |
|
|
mala zmiana bede w sobote jednak ale miejsce to samo :> _________________ GDYNIA
GG 3520547 |
|
Powrót do góry |
|
 |
WM Wędkarz
|
Wysłany: Pią Sty 09, 2009 19:18 Temat postu: |
|
|
Próbowaliście kiedyś łowić leszcza z lodu w nocy,lub przynajmniej po zmierzchu  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kazior Wędkarz
|
Wysłany: Pią Sty 09, 2009 21:48 Temat postu: |
|
|
WM a regulamin przeczytałeś?? Czasem warto!! Bo nieznajomość prawa szkodzi!!
"
8. ŁOWIENIE RYB SPOD LODU
§ 7
1. Łowienie ryb spod lodu dozwolone jest wyłącznie przy użyciu jednej wędki.
2. Zabrania się stosować martwej i żywej ryby jako przynęty.
3. Łowiąc ryby spod lodu należy wykonywać otwory o średnicy nie większej niż 20 cm. Między otworami należy zachować odległość nie mniejszą niż 1 m.
4. Wędkujący na lodzie powinni zachować pomiędzy sobą odległości co najmniej 10 m.
5. Zabrania się łowienia ryb spod lodu w porze nocnej, tj. od zmierzchu do świtu.
6. Ryby złowione spod lodu, przeznaczone do zabrania, należy uśmiercić bezpośrednio po złowieniu.
"
PS - przepraszam za offtopic i że tak ostro zareagowałem, ale jakoś mi to pytanie do WM nie pasowało. _________________ DS - to mocna broń! |
|
Powrót do góry |
|
 |
|