Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ognik3
|
Wysłany: Wto Paź 07, 2008 13:21 Temat postu: Wisła - główki |
|
|
Witam kolegów
Jeździ ktoś może nad naszą Wisełkę w okolicach miejscowości Giemlice. Latem był tam poraz pierwszy na białorybie i mi się spodobało (ładne główki). A jak wygląda spinning, jaka rybka, na co w których miejscach, jeżeli ktoś zna te miejsce to chętnie posłucham porad doświadczonych spinningistów
Pozdrawiam _________________ Jedź na ryby, nie po ryby! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kazior Wędkarz
|
Wysłany: Czw Paź 09, 2008 21:06 Temat postu: |
|
|
Ognik poczytaj sobie o Wiśle w tym dziale. W tym roku katowaliśmy to chyba w 2 tematach. Na spinning można dostać waleczne okonie. Jest troszkę szczupłego, ale trafiają się głównie takie po 35 cm. Sandacz rzadziej, łatwiej o klenia i jazia, oraz o bolenia.
Okonia połowisz na parochy, na boczny trok - siedzi on między główkami tam gdzie dno jest twarde i kamieniste.
Szczupłego trafisz blisko brzegu, lub przy samym warkoczu. Na co?? Chyba na wszystko
Klenie, jazie to głównie na obrotówki i woblerki, ale też przynęty gumowe. Zazwyczaj żerują blisko główki tam gdzie wypłukane są rowy w dnie.
Bolenia to tak jak wszędzie - blisko powierzchni w okolicach warkocza.
O sandaczu nie za wiele wiem więc nic nie doradze.
Pozdrawiam _________________ DS - to mocna broń! |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|