Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
fishermen Wędkarz
|
Wysłany: Sob Paź 04, 2008 17:07 Temat postu: Gdzie na zębatego? |
|
|
Witam koledzy.Gdzie wybrać się na szczupaczka był ktoś może?I jak tam sukcesy? Chcemy wyskoczyć i nie wiemy gdzie. pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
kogut1982 Wędkarz
|
Wysłany: Sob Paź 04, 2008 17:31 Temat postu: |
|
|
Też bym sie chętnie dowiedział.Ostatnio byłem na Mierzeszyńskim i Otominie i kilku zbiornikach w Gdańsku ale bez efektu. _________________ Raduniomaniak |
|
Powrót do góry |
|
 |
KoBi Kandydat na wędkarza
|
Wysłany: Sob Paź 04, 2008 17:32 Temat postu: |
|
|
Witam . jutro z kolegami jedziemy an jezioro osuszyno nad miejscowoscia rzym . . jeziorko prywatne 20 zł za 1 dzien łowienia + 15 zł łodeczka . ostatnio bylismy tam na poczatku wrzesnia i dosc dobre rezultat , kilka szczupaczkow padło . Szkoda że wtedy bylismy krótko i pogoda niedopisywała . Mam nadzieje ze jutro będzie lepiej . Jak amcie ochote mozemy pojechac razem , nas jest 3 jedziemy autem , wiec jak amcie auto to mozemy na 2 jechac . . pozdro |
|
Powrót do góry |
|
 |
fishermen Wędkarz
|
Wysłany: Sob Paź 04, 2008 18:31 Temat postu: |
|
|
no super a dokładniej to gdzie to jest? Ile od gdańska bo my chcemy sie wybrać ok godz 12? A to kawał drogi jeśli chodzi o ten rzym koło znina. Słyszałem że ładnie gryzą na kanałach cedrowskich? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Sob Paź 04, 2008 18:47 Temat postu: |
|
|
około 50km od gdańska , za kartuzami . Dołączam mapki . mam nadzieje że pomogą

|
|
Powrót do góry |
|
 |
fishermen Wędkarz
|
Wysłany: Sob Paź 04, 2008 18:55 Temat postu: |
|
|
Super już wiem gdzie to jest.Ale to będzie musiało poczekać do następnego weekendu---(za mało czasu) mam nadzieje że dacie znać czy gryzaki skubały? My chyba spróbujemy poćwiczyć na kanałach cedrowskich. A znacie kamień?--wiem że o tym dużo pisano ale na bieżąco nic nie ma.Nigdy tam nie byłem a nie jest daleko. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Sob Paź 04, 2008 18:57 Temat postu: |
|
|
Napewno dam znac . Jezioro kamień , wiem że były zawody spiningowe 27 września organizowane pzrez koło gdynia-port , i z tego co pisza na stronce to nikt nie oprzyniosl wymiarowych ryb :/ , wiec raczej cienko . |
|
Powrót do góry |
|
 |
fishermen Wędkarz
|
Wysłany: Sob Paź 04, 2008 19:11 Temat postu: |
|
|
Dzięki za mapki na pewno się przydadzą. Dajcie znać jak wrócicie. POłAMANIA |
|
Powrót do góry |
|
 |
wujas007 Site Admin
|
Wysłany: Nie Paź 05, 2008 7:28 Temat postu: |
|
|
KoBi napisał: | Napewno dam znac . Jezioro kamień , wiem że były zawody spiningowe 27 września organizowane pzrez koło gdynia-port , i z tego co pisza na stronce to nikt nie oprzyniosl wymiarowych ryb :/ , wiec raczej cienko . |
Fakt, na samych zawodach brak było wymiarowej ryby...ale tydzień wstecz padł zębaty 8 kilogramów. Wiem to z pewnego źródła, chociaż brak dowodów, że tak było w istocie. Ale osobiście widziałem tęczaka (80dag)z Kamienia, który był "przerysowany" przez szczupaka.
Zarząd koła Gdynia Port w porozumieniu z ichtiologiem postanowił wpuścić do jeziora Kamień trzy oznakowane okazy ryb. Decyzja zapadła. Za złowienie, zrobienie zdjęcia ryby i oddaniu nam znaczka będą nagrody z postaci bonów do sklepu wędkarskiego REX. Szczegóły już wkrótce...na pewno szczęśliwy łowca musi być członkiem naszego koła. _________________ Pozdrawiam
Sylwester Ostapiak
http://pzwgdyniaport.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
WM Wędkarz
|
Wysłany: Nie Paź 05, 2008 10:12 Temat postu: Re: Gdzie na zębatego? |
|
|
fishermen napisał: | Gdzie wybrać się na szczupaczka |
Na Czarne panowie,na Czarne!!!Już kiedyś zachęcałem do wyjazd na to jezioro ale nie zaszkodzi jeszcze raz warto tam sie pokręcić ze spinem i żywcem |
|
Powrót do góry |
|
 |
gurdzik Wędkarz
|
Wysłany: Nie Paź 05, 2008 12:06 Temat postu: odp |
|
|
NA Jeziorko osuszyno jezdziłem kupe lat i było spoko karpiki ,ładne liny szczupaczki ale od 2 lat to sobie w kulki laca!!! Nie zarybiaja ( oczywiscie mowia ze tak) a z szczupłymi jest juz krucho same maluszki( duze wszystkie wytargałem ) powodzenia |
|
Powrót do góry |
|
 |
fishermen Wędkarz
|
Wysłany: Nie Paź 05, 2008 17:26 Temat postu: |
|
|
kobi pojechał na osuszyno to zobaczymy efekty.Ja wróciłem z jeziora wycztok kicha wiatr jak na plaży,potem zaliczyłem kamień--kicha jeden zębaty 47 (popłynął do mamy gówniarz) a potem to już tylko wielkie nic. łowiłem na karasia z gruntu. Małolat pyknął na woblerka. Co do wycztoka to ja nie wiem jak te szczupłe coś tam widzą woda zielona. Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Nie Paź 05, 2008 20:53 Temat postu: |
|
|
heh widze że ja tez miałem pecha , samo gówniarstwo sie łapało do 40 cm .
Z rozmów z Wędkarzami ktorzy tez tego dnia byli to równiez nikt nie złowił nic wymiarowego z drapiezców .. ogólem połamac kij i isc na browara . hehe Mniejmy nadzieje ze sie poprawi , jak nie zbieram kase na Wyprawe do Szwecji na Szczupłego . Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
fishermen Wędkarz
|
Wysłany: Pon Paź 06, 2008 8:09 Temat postu: |
|
|
szwecja to jeszcze u mnie musi poczekać i to nie krótko(dom,rodzina, dzieci) brak kasy na takie rarytasy. A co do szczupłych to rewelką w tym roku są przynęty storm--np.okoń. Widziałem jak na nie łowiono i w życiu bym się nie spodziewał takich efektów. Musze przetestować na sobie --tanie nie są bo jedna kosztuje 8-9 zł ale czego się nie robi dla HOBBY. |
|
Powrót do góry |
|
 |
fishermen Wędkarz
|
Wysłany: Czw Paź 09, 2008 19:47 Temat postu: |
|
|
Koledzy ciągnę temat dalej. Jakieś sugestie odnośnie zębacza? Wycztok i kamień ogólnie kicha w ostatni weekend. Może ktoś w tygodniu poławiał i może się czymś pochwalić? Ja tak jak pisałem 2 sandacze na trola MW. polecam bo gryzie. Ale szczupłego bym połowił.pozdrowionka |
|
Powrót do góry |
|
 |
|