Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wujas007 Site Admin
|
Wysłany: Pon Cze 11, 2007 17:47 Temat postu: |
|
|
KJ-UB...i te stertyy śmieci nad....błagam zabierajmy wszystko co "przytargaliśmy"nad nasze wody...niby wszyscy tacy "porządni"...a jednak siedzimy nad wodą w syfie  _________________ Pozdrawiam
Sylwester Ostapiak
http://pzwgdyniaport.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
cliodci Moczykij
|
Wysłany: Wto Cze 19, 2007 19:14 Temat postu: |
|
|
Dziś, j.Wysockie- w końcu coś się ruszyło. Brał karaś taki po 0,5kg oraz trafił się lin, co mnie bardzo zdziwiło, bo słyszałem, że były próby zarybiania tym gatunkiem, ale niestety bez powodzenia.
Oprócz tego dużo krąpia takiego po 25cm. |
|
Powrót do góry |
|
 |
rawenius Wędkarz
|
Wysłany: Sro Cze 27, 2007 8:59 Temat postu: |
|
|
byłem, po kilku latach absencji, cóż... dosłownie dwie płotki długości palca, ale nie jestem zawiedziony, spodziwewałem się takich efektów po zmnianie pogody, która nastąpiła
za to żerowała okoń, co jakiś czas gonił zaciekle drobnicę, widziałem też atak szczupaczka (na oko miał 2 kg)
pojadę na pewno, raz jeszcze, a może dwa, tylko mam pytanie,
lepiej rano czy wieczorem, na różnych akwenach, różnie to bywa? |
|
Powrót do góry |
|
 |
gurdzik Wędkarz
|
Wysłany: Sro Cze 27, 2007 19:26 Temat postu: ! |
|
|
wogóle bym nie jechał.... to juz lepiej na tuchomek! |
|
Powrót do góry |
|
 |
rawenius Wędkarz
|
Wysłany: Czw Cze 28, 2007 18:39 Temat postu: |
|
|
bylem w zeszłym roku i dziękuję, wolę na Wysockie
w Tuchomku - woderki na nogach i wchodzę do wody,lekko zapadam sie w mule ale to nic, dopiero smród siarkowodoru wygnał mnie z wody |
|
Powrót do góry |
|
 |
gurdzik Wędkarz
|
Wysłany: Czw Cze 28, 2007 22:07 Temat postu: STARY NIE WIEM O CZYM MóWISZ! |
|
|
W tamtym tyg miałem 2 karpiki 4,5 i 5kg! Kilka węgorzy itd! Oczywiscie tylko nocka bo w dzien nie ma sensu.....! Na wysockim jak cos złapiesz to sukces. |
|
Powrót do góry |
|
 |
rawenius Wędkarz
|
Wysłany: Nie Lip 22, 2007 12:50 Temat postu: |
|
|
i jak tam panowie wędkarze dzieje się coś na Wysockim, szczupły szlaje, sandały wszytko pozjadały, bo ja tam wole lechole |
|
Powrót do góry |
|
 |
Koliat
|
Wysłany: Sob Maj 17, 2008 20:47 Temat postu: |
|
|
Spędziłem tam sumarycznie jakieś 30 godzin, trochę zanęty wrzuciłem w to jezioro. Efekt jednak taki, że nie miałem nawet brania. Dziś nastawiłem się na leszcza, czyli zestaw chyba dobry (tak mnie się wydaje), grunt, hak kukurydza/białe, traperowska zanęta leszczowa z dodatkiem biszkoptu i melasy, też bezskutecznie. Jutro z rana jeszcze tam podjadę i zobaczę jak to wygląda. Gdyby nie to, że upiorny syf na brzegach (przynajmniej w okolicach plaży), to byłoby ok. Zazwyczaj idę gdzieś w środek lasku na te łowiska, jutro zarzucę tam grunt i sobie poczytam jakąś dobrą książkę i wypije sobie piwo. Jak coś weźmie, to weźmie. Jednak bez rewelacji.
Gorzej z tym, że od niedawna mieszkam w Gdyni, i nie mam dobrego połączenia nad inne wody. Ma ktoś może jakieś sugestie odnośnie paru łowisk (nazwy znam, bardziej interesuje mnie metoda dojazdu, tylko publiczny transport niestety).
Pozdrawiam
Alex. |
|
Powrót do góry |
|
 |
tomek7546 Moczykij
|
Wysłany: Nie Gru 21, 2008 23:47 Temat postu: |
|
|
jest kilka jezior , tez mieszkam od niedawna w gdyni i powiem tak; trojmiasto piękna stolica naszego wybrzeza a im blizej miasta tym woda beznadziejna , słyszałem że na j .kamien ładnie gospodarują wodą , dojazdu nie znam ale mam samochod a w pare osób zwsze taniej
pozdrawiam wszystkich imigrantow , ja pochodze ze stargardu szczecinskiego  |
|
Powrót do góry |
|
 |
WM Wędkarz
|
Wysłany: Pon Gru 22, 2008 12:43 Temat postu: |
|
|
tomek7546 napisał: | im blizej miasta tym woda beznadziejna |
Nie jest tak zle,lubisz łowić leszcze i inne białe więc się nie zawiedziesz  |
|
Powrót do góry |
|
 |
fishermen Wędkarz
|
Wysłany: Sob Gru 27, 2008 12:48 Temat postu: |
|
|
Ja miałem okazję zobaczyć tam i zawodowców jeśli chodzi o karpia i rybki od 10kg w górę. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maniek_111 Moczykij
|
Wysłany: Pią Sty 09, 2009 21:35 Temat postu: |
|
|
Wie ktoś może gdzie najlepiej zasadzić się na biała rybe (głównie interesują mnie leszcze) na j.Wysockim? Bliżej plaży czy może bliżej stanicy? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maniek_111 Moczykij
|
Wysłany: Sob Kwi 18, 2009 13:06 Temat postu: |
|
|
Dzisiaj wybrałem sie nad Wysockie w zwiazku z rozpoczęciem sezonu jakie ma się tam odbyć 26.04, ryba brała bardzo słabo, wiał silny wiatr i bardzo ciężko łowiło się na bata. Łowiłem ok 3 godzin, mój wynik był słaby ale mam nadzieje że na zawodach bedzie lepiej
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/44628ecafa492704.html |
|
Powrót do góry |
|
 |
fishermen Wędkarz
|
Wysłany: Sob Kwi 18, 2009 15:44 Temat postu: |
|
|
Nie wiem jak jest teraz bo dawno nie byłem natomiast kiedyś przeżyłem tam horror i od tamtego czasu nie jeżdzę.A mianowicie setki padniętych linów na brzegu od małych po giganty jakie się niektórym nawet nie śniły. Pamiętam że ten widok na długo powalił mnie z nóg nawet kiji nie rozwijałem. To była jakaś choroba skrzel. A tak poza tym to ogólnie zawsze tam był syf nad wodą i ludzi dużo ogólnie łowienie bez przyjemności. |
|
Powrót do góry |
|
 |
malolat89 Wędkarz
|
Wysłany: Nie Maj 03, 2009 20:43 Temat postu: |
|
|
dziś byłem na jeziorze wysockim... szczupaczek 60 cm i 6 okoni wszystkie ponad 30 cm ;] warto było od 7 do 19 siedziec szczególnie jak tego szczupaka sie holowało ;] jezioro znów staje się ciekawe tak jak dla mnie młodego wędkarza;] pełno ludzi jak i po jednym i drugim brzegu ;] pozdrawiam i połamania ;] _________________ Pasją człwieka jest to co uwielbia robić. Moją pasją jest spędzenie dni nad wodą z wędką.
4480443 gg |
|
Powrót do góry |
|
 |
|