Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
doozer Site Admin
|
Wysłany: Pon Lip 14, 2008 21:54 Temat postu: Reda po przerwie |
|
|
Ostatnio polamalem swoj spinning Mikado. Ponownie zlamal sie w miejscu gdzie juz raz byl naprawiany. Tym razem nie da sie go naprawic. Postanowilem kupic nowy i padlo na Shimano Nexave BX 270ML 5-20gr. Dodatkowo ostatnio zakupilem kilka wobkow - "gembali" Irka Gebskiego, wiec postanowilem sprawdzic calosc. Padlo na Rede dzisiaj po poludniu.
Najpierw znalazlem sie w Rekowie, jeden malutki potokowiec, jakies 20cm i nic wiecej, ani pukniecia.
Przenioslem sie blizej Wejherowa. Trzeci rzut, branie, ale rybka sie spiela. Przenioslem sie kilkanascie metrow wyzej rzeki, drugi rzut, siedzi. Wygladalo mi na ladna trotke, ale jak juz mialem rybke w zasiegu wzroku to okazalo sie, ze to piekny potok. 49cm i 1,2kg. Zaatakowal wobka, ktorego spuscilem jakies 20m z pradem wiec mialem bardzo dlugi i fajny hol
Pozniej mialem jeszcze dwa nieudane hole raczej juz mniejszych pstragow ale na pewno mialy sporo ponad wymiar.
Reasumujac - kijek sie sprawdzil doskonale, wobki gembala jak zawsze swietne a co najwazniejsze Reda przywitala mnie po dlugiej nieobecnosci sporymi emocjami  _________________ pzdr,
Przemek Hołowczyc |
|
Powrót do góry |
|
 |
arekk Wędkarz
|
Wysłany: Pon Lip 14, 2008 21:59 Temat postu: |
|
|
A gdzie jakieś fotki?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
doozer Site Admin
|
Wysłany: Pon Lip 14, 2008 22:16 Temat postu: |
|
|
arekk napisał: | A gdzie jakieś fotki?  |
Dodalem do jakiejs starej galerii traktujacej o Redzie. Przepraszam za kiepska jakosc ale robione telefonem, szybko zeby rybki nie meczyc i co by w dobrej kondycji do wody wrocila i na dodatek juz swiatlo slabe bylo dlatego lekko poruszone. No ale bohatera widac w calosci
http://www.pzwgdyniaport.pl/gallery2/main.php?g2_itemId=4844 _________________ pzdr,
Przemek Hołowczyc |
|
Powrót do góry |
|
 |
lion Wędkarz
|
Wysłany: Sro Lip 16, 2008 8:56 Temat postu: |
|
|
Na Redzie ostatnio srebrniakami obrodzilo, padły ryby lepsze niz na otwarciu sezonu. Zdjecia sa na stronie Witka Polakowskiego. |
|
Powrót do góry |
|
 |
doozer Site Admin
|
Wysłany: Sro Lip 16, 2008 12:00 Temat postu: |
|
|
lion napisał: | Na Redzie ostatnio srebrniakami obrodzilo, padły ryby lepsze niz na otwarciu sezonu. Zdjecia sa na stronie Witka Polakowskiego. |
Tak wiem wlasnie, widzialem na stronie. Dlugo cisza byla az tu nagle kilka nowych fotek ladnych rybek Wybiore sie niebawem znowu wiec moze sie poszczesci z jakas trocinka  _________________ pzdr,
Przemek Hołowczyc |
|
Powrót do góry |
|
 |
blysk777 Moczykij
|
Wysłany: Sro Wrz 17, 2008 14:06 Temat postu: |
|
|
Był ktoś?Jak tam?Wybieram się w tygodniu.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
doozer Site Admin
|
Wysłany: Czw Wrz 18, 2008 17:09 Temat postu: |
|
|
Wczoraj bylem po poludniu ale tylko 3 godziny Niestety z rybkami kiepsko. Jeden potok 20 cm i to wszystko.
Spotkalem znajomego, ktory byl od rana i tez zadnego kontaktu.
Lowilem w Polchowie. _________________ pzdr,
Przemek Hołowczyc |
|
Powrót do góry |
|
 |
cysiek_b Kandydat na wędkarza
|
Wysłany: Pon Paź 06, 2008 13:32 Temat postu: |
|
|
Witam Kolegów A jechał by ktoś chętny w najbliższy weekend ? tzn. 11-12.10.2008r. ? . Zawsze chciałem połowić sobie na tej rzece ale nie miałem okazji i z kim . Jak coś samochód mam, licencję jedniodniową wykupię i można sie przejechać  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Arek Gd. Wędkarz
|
Wysłany: Pon Paź 06, 2008 15:01 Temat postu: |
|
|
Na Redzie od 1 października do końca roku jest zakaz spiningowania. _________________ http://www.kfe.most.org.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Pon Paź 06, 2008 17:41 Temat postu: |
|
|
Arek Gd. napisał: | Na Redzie od 1 października do końca roku jest zakaz spiningowania. |
Oj mój błąd nie wiedziałem ale napewno jak bym wykupywł licencję to by mnie uswiadomiono . No to w takim razie gdzieś na klenia bym sie wybrał , ta rybka również jest na moim celowniku  |
|
Powrót do góry |
|
 |
foxy77 Moczykij
|
Wysłany: Pon Paź 06, 2008 18:27 Temat postu: klenie |
|
|
witam!!!
dobrym łowiskiem na klenia jest podobno wierzyca powyżej elektrowni w gniewskich młynach - natomiast kuzyn mojej narzeczonej z zadowoleniem łowi klenie w okolicy kulic tczewskich -ale tam nigdy nie łowiłem i nie wiem do końca czego tam się spodziewać -jedynie to co mi michał opowiadał - trafiają sie klonki ok 30-50cm na wobki _________________ fish-hunter |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Pon Paź 06, 2008 20:26 Temat postu: Re: klenie |
|
|
foxy77 napisał: | witam!!!
dobrym łowiskiem na klenia jest podobno wierzyca powyżej elektrowni w gniewskich młynach - natomiast kuzyn mojej narzeczonej z zadowoleniem łowi klenie w okolicy kulic tczewskich -ale tam nigdy nie łowiłem i nie wiem do końca czego tam się spodziewać -jedynie to co mi michał opowiadał - trafiają sie klonki ok 30-50cm na wobki |
Fakt jest napewno wiele dobrych miejscówek tylko przydałby sie przewodnik hihi . Ja niestety krótko mieszkam w pomorskim i na chwilę obecną moją ulubioną miejscówą jest j. Kamień reszta jeszcze przede mną  |
|
Powrót do góry |
|
 |
foxy77 Moczykij
|
Wysłany: Wto Paź 07, 2008 6:46 Temat postu: wierzyca |
|
|
jakbyś kiedys był chętny na wierzyę to nie ma sprawy -daj tylko zanać -a tak w ogóle to zapraszam w styczniu nan troć -trafiają się naprawde kapitalne sztuki _________________ fish-hunter |
|
Powrót do góry |
|
 |
Rubens
|
Wysłany: Sro Sty 28, 2009 9:18 Temat postu: |
|
|
Wczoraj kontrolnie 2 godzinki 14.00 - 16.00 brak kontaktu z rybami , tak samo jak inni wędkarze. Czas miło spędzony i już  _________________ Ryby mojego życia cały czas są jeszcze w wodzie! |
|
Powrót do góry |
|
 |
|