Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
gurdzik Wędkarz
|
Wysłany: Pią Lip 18, 2008 16:46 Temat postu: odp |
|
|
Inne no jasne i to nie jedno! Ale mowa o tym ! dzieki |
|
Powrót do góry |
|
 |
Szop3n87
|
Wysłany: Sob Lip 19, 2008 12:24 Temat postu: |
|
|
Zdecydowanie Kukurudza jak wczesniej napisał kolega  _________________ Wielki powrot do ukochanego wedkarstwa po 3 latach przerwy... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Brutus Moczykij
|
Wysłany: Sob Lip 26, 2008 19:04 Temat postu: |
|
|
Dzis po nieudanej nocce na kamieniu udalo sie wyciagnac u lesniczego kilka linow (2 mialy ponad 80 deko) DS + kuku. A potem zaczal sie festiwal karasi, z daleka wygladalo jakbysmy bardzo leniwego konia batem poganiali . Po drugiej stronie ktos wyciagnal karpia, ale nie wiem jak duzego.
Do tego za wielki sukces tego wypadu mozna uznac piekna opalenizne  |
|
Powrót do góry |
|
 |
rawenius Wędkarz
|
Wysłany: Sob Lip 26, 2008 21:21 Temat postu: |
|
|
Nadal ryby trzeba zabierać? czy można łowić i wypuszczać? _________________ pyszna zabawa:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Brutus Moczykij
|
Wysłany: Nie Lip 27, 2008 12:56 Temat postu: |
|
|
10 zl za lowienie i ryby bierzesz tylko te co chcesz zabrac taryfikator wisi na parkingu przy jeziorku  |
|
Powrót do góry |
|
 |
doozer Site Admin
|
Wysłany: Sob Sie 30, 2008 21:07 Temat postu: |
|
|
Bylem dzisiaj ze szwagrem od 6 do 15. Lacznie okolo 30 karasi japoncow i jeden nieudany hol karpia, na wyczucie okolo 5-6 kg. Nie utrzymalem go, poszedl w trzcinke i po chwili przypon poszedl. Rybki braly jedynie przy brzegu, tak do 10 m od trzcin, dalej juz nic nie atakowalo. 5 godzin mialem gruntowke rzucona dalego w kilku miejscach i nic. Dopiero jak ja przenioslem pod trzcinke to mialem dwa powazne brania, jeden to ten karp a drugie to tez cos wiekszego ale zaplatal mi sie koszyczek w jakis zaczep i nie dalem rady wyciagnac.
Wialo dosc mocno ale ogolnie bardzo przyjemnie  _________________ pzdr,
Przemek Hołowczyc |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tomasz Labuda Kandydat na wędkarza
|
Wysłany: Nie Sie 31, 2008 12:39 Temat postu: |
|
|
A wędkowanie to tylko z tych pomostów czy można na brzegu usiąść z namiocikiem na dłuższą zasiadkę. Hiba tam pojadę za 2 tygodnie , widzi mi się _________________ FAN NO KILL |
|
Powrót do góry |
|
 |
rawenius Wędkarz
|
Wysłany: Nie Sie 31, 2008 16:08 Temat postu: |
|
|
Tak, łowić można tylko z tych pomostów (wystarczy przeczytać poprzednie posty). Nie jest to jezioro, a staw. Łowić można tylko w określonych godzinach. _________________ pyszna zabawa:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
doozer Site Admin
|
Wysłany: Nie Sie 31, 2008 19:48 Temat postu: |
|
|
rawenius napisał: | Tak, łowić można tylko z tych pomostów (wystarczy przeczytać poprzednie posty). Nie jest to jezioro, a staw. Łowić można tylko w określonych godzinach. |
To, ze tylko z pomostow to tez wiem, ale jak mysmy sie zwijali po poludniu to przyjechalo kilku gosci i z tego co mowili do innych to przyjechali na nocke. I to ich bylo sporo. I nie, ze jakas grupa zorganizowana tylko indywidualnie. Nie pamietam dokladnie regulaminu ale moze lesniczy dopuscil nocki. _________________ pzdr,
Przemek Hołowczyc |
|
Powrót do góry |
|
 |
Szop3n87
|
Wysłany: Pon Wrz 01, 2008 11:05 Temat postu: |
|
|
kewstia dogadania sie !!!
Leśniczy jak zobaczył że dużo chętnych jest na nocki to kasuje 15 albo 20 zł za nockę już nie pamiętam! A z rana nawet można o 4 rano przyjechać i łowić a leśniczy i tak przyjdzie koło 7 i dopiero skasuje:P
I rzeczywiście niema co rzucać daleko tylko pod trzciny...
ostatnio z tydzień temu od niechcenia rzuciłem spławikiem z 4 ziarnkami kukurydzy pod trzcinę to zauważyłem branie jak mi wędkę wciągało do wody... było już za późno był w trzcinie i zerwał przypon ;p
pozdro _________________ Wielki powrot do ukochanego wedkarstwa po 3 latach przerwy... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tomasz Labuda Kandydat na wędkarza
|
Wysłany: Pon Wrz 01, 2008 14:47 Temat postu: |
|
|
no to luzik, widzi mi się, zamoczę tam mojego kijaszka. Ale jeszcze mi się ciśnie jedno pytanie. Czy z gruntu można na 3 kije połapać (dodatkowa opłata) , czy raczej tylko 2 _________________ FAN NO KILL |
|
Powrót do góry |
|
 |
Szop3n87
|
Wysłany: Wto Wrz 02, 2008 13:16 Temat postu: |
|
|
NIe ma ograniczeń dotyczących ilości wędek :PPP możesz łowić na tyle ile ci Się zmieści na pomoście ;p ale jak będziesz miał spławik to wątpię żeby Ci się nudziło  _________________ Wielki powrot do ukochanego wedkarstwa po 3 latach przerwy... |
|
Powrót do góry |
|
 |
cliodci Moczykij
|
Wysłany: Wto Wrz 09, 2008 13:19 Temat postu: |
|
|
Pytanie jak tam dojechać nad te jeziorko leśniczego od strony Gdańska? Będę jechał przez Chwaszczyno i co dalej? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Brutus Moczykij
|
Wysłany: Wto Wrz 09, 2008 13:38 Temat postu: |
|
|
Jedz przez kamien droga na szemud i na wylocie bedziesz mial kierunkowskaz w prawo Leśniczówka Kamień pojedziesz przez las kawalek i zobaczysz po lewej stronie parking z taka budka i za nim owe "jeziorko"  |
|
Powrót do góry |
|
 |
cliodci Moczykij
|
Wysłany: Pon Wrz 15, 2008 19:38 Temat postu: |
|
|
Był może ktoś ostatnio? Czy warto się wybrać? Powiedzcie jak tam szczupak? |
|
Powrót do góry |