Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
rawenius Wędkarz
|
Wysłany: Pią Cze 20, 2008 13:39 Temat postu: Drzędno |
|
|
Po kilku wypadach nad Wyspowo dla odmiany skierowałem się w kierunku Kościerzyny. Pogoda Grzmi, pada, leje, grzmi - jadę
Efekty 5 krótkich szczupaków, kilka brań i oczywiście ten największy zszedł
Oto jeden z dzisiejszego wypadu
 _________________ pyszna zabawa:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
rawenius Wędkarz
|
Wysłany: Czw Lip 17, 2008 14:22 Temat postu: |
|
|
I dzisiaj ponownie zagościłem nad tym jeziorkiem, ale bez rewelacji, czy to pogoda, czy nie, ale trzy krótkie się zameldowały, oto jeden z nich
Jedna rzecz mnie zbulwersowała, łowię sobie w ciszy spokoju, nikogo nad wodą, nikogo w lesie i przyjeżdża, chyba Lublin (samochód), trzech kolesi i łódka, lampka się zapala - przecież nie wolno tutaj łowić z łódek, czekam na rozwój wydarzeń, a ponowie do łódeczki i sieć zarzucają przez całą szerokość tego jeziorka (8,5h), myślałem, że mnie kur..a szlag trafi, ale to nie koniec akcji, dalej panowie skierowali się do zatoczki i tam sieć do wody a oni sami pływają wzdłuż zarośli i wiosłami walą w wodę (chyba ryby do sieci płoszyli), co tutaj więcej dodać, żal d..ę ściska jacy inteligenci zarządzają wodami, a oto zdjęcie z akcji w zatoczce, trochę słabe bo z komóreczki
na koniec zajechałem na chwilę nad Wierzycę, lekki rekonesans i kilka okoni padło, oto jeden z nich
|
Powrót do góry |
|
 |
rawenius Wędkarz
|
Wysłany: Nie Maj 29, 2011 20:36 Temat postu: |
|
|
W sobotę odwiedziłem "moje" jeziorko, drugi raz w tym roku, efekty 3 niewymiarowe szczupaki + kilka brań, największy 47:) z opadu przywalił aż miło . Później zajechałem nad Wierzycę zobaczyć czy okonie jeszcze pływają. Pierwszy rzut i wyskoczył... pstrąg tak byłem zdziwiony, że nie zaciąłem, ale za trzecim razem przywalił raz jeszcze i w ten sposób pierwszy wymiarowy pstrąg potokowy na moim koncie 31cm  _________________ pyszna zabawa:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
marcin887 Wędkarz
|
Wysłany: Pon Maj 30, 2011 15:35 Temat postu: |
|
|
rewenius brawo ,a tych kłusoli bym zanętą obrzucił to jest największa zaraza naszych wód ciekawe co kontrola robiła w tym czasie _________________ nr gg:1932505 |
|
Powrót do góry |
|
 |
rawenius Wędkarz
|
Wysłany: Pon Maj 30, 2011 22:20 Temat postu: |
|
|
To chyba byli panowie z pzw _________________ pyszna zabawa:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
rawenius Wędkarz
|
Wysłany: Sob Paź 08, 2011 11:21 Temat postu: |
|
|
Wczoraj. Nastawiłem się na szczupaki, czego efektem było złowienie 3 sztuk okołowymiarowych, natomiast miałem pyszną zabawę z sandaczem, bo tylko jednego złowiłem - 44cm, ale brań miałem sporo. Skubały, pukały, ale zażreć nie chciały i jeszcze z opadu przywalił okoń - 37cm
|
Powrót do góry |
|
 |
rawenius Wędkarz
|
Wysłany: Sro Paź 12, 2011 16:28 Temat postu: |
|
|
Dzisiejszy wypad zaowocował dwoma sandaczami - 46 i 48cm, szczupakiem - 47cm i okoniem - 31cm. Miałem oczywiście jeszcze kilka brań, ale...
|
Powrót do góry |
|
 |
DaFFy Wędkarz
|
Wysłany: Czw Paź 27, 2011 21:59 Temat postu: |
|
|
a Karpia tam widziali ?? _________________ Nie Liczy się Ilość, ale Jakość |
|
Powrót do góry |
|
 |
rawenius Wędkarz
|
Wysłany: Pią Paź 28, 2011 22:24 Temat postu: |
|
|
Widziali i to spore (jak na takie małe jeziorko) _________________ pyszna zabawa:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Wrosz Moczykij
|
Wysłany: Sro Lis 07, 2012 11:10 Temat postu: jez. Drzędno |
|
|
Koledzy!
Czy był ktoś może z Was ostatnio nad tym jeziorem? Jeżeli tak dajcie znacie jakie wyniki  _________________ Krzysztof |
|
Powrót do góry |
|
 |
Wrosz Moczykij
|
Wysłany: Pią Paź 04, 2013 9:28 Temat postu: |
|
|
Wczoraj 2,5 godziny machania i ani brania. Nie widziałem również absolutnie żadnych objawów żerowania drapieżnika. Pusta woda. Nie namawiam do wypraw nad ten akwen. _________________ Krzysztof |
|
Powrót do góry |
|
 |
rawenius Wędkarz
|
Wysłany: Nie Paź 13, 2013 16:48 Temat postu: |
|
|
Informacyjnie - była przyducha zimą, zebrano 250kg ryb. Jednak coś tam jeszcze pływa. _________________ pyszna zabawa:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
|