Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
geralt Kandydat na wędkarza
|
Wysłany: Sro Maj 07, 2008 19:46 Temat postu: Motława był ktoś??? |
|
|
Jakie wyniki panowie??? |
|
Powrót do góry |
|
 |
jonasz7 Wędkarz
|
Wysłany: Czw Maj 08, 2008 7:27 Temat postu: |
|
|
Był znajomy pare dni temu, mówł że bierze płotka i szczupak na żywca. Ponoć komuś trafił się sandacz.
pzdr. _________________ Tyczkarz |
|
Powrót do góry |
|
 |
marcin887 Wędkarz
|
Wysłany: Czw Maj 08, 2008 21:18 Temat postu: |
|
|
bbyłem juz kilka razy koło dużego mostu kolejowego biorą płocie i zaczynają sie krecić krąmpie |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Pią Lip 18, 2008 19:46 Temat postu: |
|
|
Dziś miałem chwile po pracy i złowiłem jednego szczupaka 52 cm. W tym roku to dopiero 2 sztuka z braku czasu Ale 3 sandacze też mi się trafiły |
|
Powrót do góry |
|
 |
doozer Site Admin
|
Wysłany: Pią Lip 18, 2008 19:50 Temat postu: |
|
|
geralt napisał: | Dziś miałem chwile po pracy i złowiłem jednego szczupaka 52 cm. W tym roku to dopiero 2 sztuka z braku czasu Ale 3 sandacze też mi się trafiły |
A gdzie lowisz? Okolice Torunskiej, czy moze jakies inne miejsca? Nigdy nie lowilem na Motlawie, ciezki to teren? jakies zaczepy duze albo miejsca, ktorych nalezy unikac. Podpowiedz cos prosze  _________________ pzdr,
Przemek Hołowczyc |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bennett Wędkarz
|
Wysłany: Pon Lip 21, 2008 7:28 Temat postu: |
|
|
A co myślicie Panowie o Nowym Porcie ?
Na przykład na przeciw twierdzy? |
|
Powrót do góry |
|
 |
andrzej77 Kandydat na wędkarza
|
Wysłany: Sro Lip 23, 2008 12:53 Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie...Jako,że jestem tu nowy chciałbym się przywitać i pozdrowić wszystkich forumowiczów.
Co do Motławy, to tak się składa,że mieszkam na naszej pięknej starówce i z racji bezpośredniej bliskości tejże rzeki często/czasami wręcz codziennie/ moczę kija. Przewaznie spławikówka, chociż ostatnio również gruncik. Łowię najczęściej w okolicach mostu przy trasie na Warszawkę, oraz w okolicach Wyspy Spichżów i koło "gazowni". W tym miejscu muszę stwierdzić, że Motława to moim zdaniem rzeka strasznie nieobliczalna...Nieobliczalna, bo..no właśnie..bo potrafi tak jak wczoraj obdarzyć przepiękną rybką..Mowa tu o karasiu 1,5 kg, który potrafi sie przydarzyć w stadku krapików "żyletek"..Leszcz też i owszem, wczoraj oprócz w/w karasia jeden leszcz ok.kilograma i kilka ładnych wyrośniętych krąpi...Piszę ok.kilograma, bo niestety nie nposiadam wagi, co do karasia to nie wiem czy nie więcej nawet, bo kiedyś miałem 1,2 kg wazonego, a tem był znacznie większy...Obok wedkarz równiez ładnego karasia, kilka dni temu lin ok 2 kg, a szczupaczek taki wymiarowy i sandacz to chyba codziennie ktos wyciąga...Minusem tejże rzeki jest na pewno obecność duzych ilości okonków "dziesiątaków", co to sie wszystkiego dosłownie czepiają, duża obecność zaczepów/rzeka strasznie zarasta/ no i oczywiście tzw. wrażenia estetyczne na tym miejskim odcinku miasta...mam tu na myśli sterty butelek, siatek i wszelkiego rodzaju syfu zarówno w wodzie jask i na brzegu...Wstyd po prostu...Czasem obserwuję, jak to potężne bolenie pływają wsród tego wszystkiego, turyści chyba nie mogą sie nadziwić, że takie rybki w takim syfku...Miasto powinno wygospodarawać pieniądze na etat dla ludzi, którzy by dogladalie wody na miejskim odcinku, zberając z pontonu czy z łódki te wszystkie smieci, to przecież wizytówka naszego miasta, szczególnie, ze ostatnimi czasy bardzo modne stało sie "zwiedzanie" z perspektywy wynajętego kajaku cz roweru wodnego...Uf...Na razie tyle wypocin, czciałbym na koniec dodać, że Motława może obdarzyć naprawdę ładną rybką, sam widziałem piękne złote leszcze wyciągane na spławikówkę, a sam równeż mogę sie pochwalić okoniem 1,25 kg /ważony w pobliskim sklepie/ w centrum miasta na mała babkę....Okoń oczywiście pływa dalej wśród ogólnej dezaprobaty "miejscowych" co to biorą kilka kilogramów krapików, bo "stara zmieli..."Cóż, zapraszam na Motławę i życzę połamania kija.. |
|
Powrót do góry |
|
 |
gurdzik Wędkarz
|
Wysłany: Sro Lip 23, 2008 13:27 Temat postu: ? |
|
|
Jakie są opłaty na Motławe? |
|
Powrót do góry |
|
 |
artoo
|
Wysłany: Nie Sie 03, 2008 19:50 Temat postu: |
|
|
Witam,
mam pytanko, do bywalców motławy.
warto tam bywać? dużo wędkarzy? Mieszkam na orunii i szukam jakiegoś łowiska niedaleko, na jakies 2 miesiące. potem raczej nie będę miał tyle czasu, aż do lutego.
pytanie, czy jak pochodzę kilka razy i ponęcę to coś ułowie. nie muszą być rekordowe sztuki, ale takie żeby trochę mieska było
póki co łowię na spławik, ale mam ochotę spróbować z gruntu.
pzdr, |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bennett Wędkarz
|
Wysłany: Pon Sie 04, 2008 7:35 Temat postu: |
|
|
w mięsko to najlepiej w mięsnym się zaopatrzyć ... |
|
Powrót do góry |
|
 |
artoo
|
Wysłany: Pon Sie 04, 2008 13:22 Temat postu: |
|
|
Bennett napisał: | w mięsko to najlepiej w mięsnym się zaopatrzyć ... |
rzeczowa odpowiedź ... oby więcej takich ... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bennett Wędkarz
|
Wysłany: Pon Sie 04, 2008 14:59 Temat postu: |
|
|
Rzeczowe pytanie, rzeczowa odpowiedź.
No comment.
Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Nie Sie 10, 2008 17:09 Temat postu: |
|
|
Gryzie coś ostatnio?? Był ktoś??? |
|
Powrót do góry |
|
 |
KoBi Kandydat na wędkarza
|
Wysłany: Wto Paź 21, 2008 16:04 Temat postu: |
|
|
Byłem w niedziele . Wyniki: 2 szczuple ( w tym 55cm i 42 )i okonek 37cm .
Dzis tez odwiedziłem motławke . Wyniki: 3 Szczupłe ( 46 , i 2 maluchy ) , oraz 2 okonki 32 , 34 cm .
po raz kolejny panowie kłusownicy jezdzili siatkami ((
Szpiegowałem ich i chcialem porobic kilka fot i filmik nagrac , moze by wkoncu ktos zareagował , lecz kur** padła mi bateria w aparacie ( . _________________ Spining user
nie masz z kim jechać na ryby - pisz do mnie
(Prawie jak ogłoszenie matrymonialne .) Hehe |
|
Powrót do góry |
|
 |
fishermen Wędkarz
|
Wysłany: Wto Paź 21, 2008 18:09 Temat postu: |
|
|
KoBi kiedyś się umówimy i nie będziemy fotek robić tylko w piernicz spuścimy aaaa gratuluje kolejnych szczupłych |
|
Powrót do góry |
|
 |
|