Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Kazior Wędkarz
|
Wysłany: Sob Maj 17, 2008 8:19 Temat postu: |
|
|
Rawenius łowiłem w Ostaszewie (jak zwykle). Tam można dostać ładnego klenia i jazia. Łowią też na spinning. Mają efekty. Mi ten trafił się przypadkiem, ale wiem że przyjeżdżają tam ludzie tylko nastawieni na klenie. Jak mnie nadzór wypuści w niedziele z domu (marne szanse) to spróbuje potrenować bacikiem tylko muszę sobie lepszą zanętę sprawić!!
A odbiegając od tematu zamiast pluginu do IE z korektą języka wystarczy zainstalować Mozilla Firefox i mamy to samo plus wiele innych fajnych opcji (w standardzie!!!!!) Naprawdę polecam!! _________________ DS - to mocna broń! |
|
Powrót do góry |
|
 |
rawenius Wędkarz
|
Wysłany: Sob Maj 17, 2008 9:25 Temat postu: |
|
|
kogut1982 napisał: | Spróbuj na Raduni.Przedwczoraj dostałem swojego pierwszego klenia w tym roku i był nieco większy. |
A na jakim odcinku? Na spining? _________________ pyszna zabawa:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Riki Wędkarz
|
Wysłany: Sob Maj 17, 2008 13:15 Temat postu: |
|
|
thx KJ-UB thx Kazior  _________________ pozdrawiam i życzę taaaakiej ryby
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kusti Wędkarz
|
Wysłany: Sob Maj 17, 2008 14:52 Temat postu: |
|
|
Dzisiaj znowu wypad nad Wisełkę. Ogólnie brała sama drobnica. Leszczyki i 1 krąpik.
Trafiły się 3 certy. Dwie w granicach 15 - 20 cm i jedna 32 cm.
I kilka innych fotek z łowiska
Ogólnie było przyjemnie. Pogoda fajna i co najważniejsze, prawie zero wiatru Szkoda tylko, że gdzieś te większe rybki się pochowały  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Riki Wędkarz
|
Wysłany: Sob Maj 17, 2008 14:57 Temat postu: |
|
|
Na jednej z fotek (przedostatnia) wyraźnie widzę UFO
To pewnie główna przyczyna, że te większe nie brały ;p _________________ pozdrawiam i życzę taaaakiej ryby
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kusti Wędkarz
|
Wysłany: Sob Maj 17, 2008 15:01 Temat postu: |
|
|
Pewnie wynik lampy i deszczu ale skoro można na to zrzucić winę, to niech będzie UFO  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
WM Wędkarz
|
Wysłany: Sob Maj 17, 2008 15:06 Temat postu: |
|
|
Riki napisał: | Na jednej z fotek (przedostatnia) wyraźnie widzę UFO
|
Riki i Kusti to nie UFO tylko Orby  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kazior Wędkarz
|
Wysłany: Nie Maj 18, 2008 19:54 Temat postu: |
|
|
Witam!
Krótki raport z Wisły: od 5 tej do 11, bat 7m, zestaw 5g, kolorowe na haku, zanęta Traper rzeka (2kg) z dodatkiem atraktora leszcz, pieczywa fluo, żwiru i dużo pinki, trochę gliny. Pogoda: zachmurzenie ok 70% i więcej, wiatr zachodni i północny, temperatura ok 11st C. Stan wody: średnia, ale bardzo szybki nurt. Efekty: krąpie, parę leszczy i jaź, poniżej zdjęcia. Ocena: zadowolony.
PS: Na tym odcinku Wisły odbywało się GP okręgu w spinningu, jak się zbierałem to mieli słabo, nawet najlepsi byli bez ryby. Niektórzy mieli po dwa okonie ok 20 cm, ponoć ktoś miał bolenia, Drapieżnik nie żerował, więc uważam mój wynik za niezły, bo i biała też niezbyt szalała.
Pozdrawiam! _________________ DS - to mocna broń! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Storm Wędkarz
|
Wysłany: Sro Maj 21, 2008 6:46 Temat postu: |
|
|
Witam , jak mozna wstawic zdjecia bo cos mi nie wychodzi. Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Riki Wędkarz
|
Wysłany: Sro Maj 21, 2008 8:48 Temat postu: |
|
|
Musisz najpierw wrzucić na któryś z serwerów typu: fotosik.pl, image shake ..., a następnie wstawić z takiej strony odpowiedni link  _________________ pozdrawiam i życzę taaaakiej ryby
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kazior Wędkarz
|
Wysłany: Nie Maj 25, 2008 21:10 Temat postu: |
|
|
Na koniec długiego weekenda powrócę do Wisełki. Byłem 23.05 od ok 5tej. Wiecie gdzie bo tam zawsze pomykam. Tym razem metody mieszane feeder i bacik, ale było nas dwóch. Zakończyliśmy około 12.30. Na bacika raczej bez rewelacji, trochę krąpia i średniego leszcza. Na feedera padło kilka ładnych leszczy, trochę krąpia, jeden karaś, mała certa. Ogólnie około 6 kg ryby, bez rewelacji jak na dwóch. Rano pogoda była rewelacyjna, ale potem wiatr był taki że wędkę z ręki zabierało, fala prawie jak na Zatoce .
Woda troszkę opadła i można śmiało obławiać warkocz, wyraźnie można znaleźć pogranicze wody spokojnej i nurtu. Niestety certa raczej nie dopisuje - może jeszcze się pojawi. Natomiast duży leszcz wyraźnie rozpoczął już żerowanie, co na pewno ucieszyło wielu z nas. Poniżej dwie foty złowionych rybek. Tym razem większe rybki nie wróciły do wody - trafiły na stół kolegi, który był pierwszy raz na Wiśle i ładnie połowił - należały mu się jako nagroda za chrzest na Wiśle (spodobało mu się )
Pozdrawiam! _________________ DS - to mocna broń! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Storm Wędkarz
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Storm Wędkarz
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Storm Wędkarz
|
|
Powrót do góry |
|
 |
lion Wędkarz
|
Wysłany: Wto Maj 27, 2008 6:51 Temat postu: |
|
|
na jakiej wysokosci te sumiki sie trafiały? Ja tylko raz spotkałem martwego w okolicach kiezmarka. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|