Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Rynix Moczykij
|
Wysłany: Nie Paź 14, 2012 13:34 Temat postu: niemałe rybki |
|
|
Te niemałe rybki to pewnie bolki Ja zauważyłem że jak bolki ganiają to nie ma brań na grunt ani spławik. Raczej wiąże się to z małą głębokością zbiornika. _________________ Po wspomnieniach z dzieciństwa o wędkowaniu , ruszam znów na łów  |
|
Powrót do góry |
|
 |
areajdm Wędkarz
|
Wysłany: Czw Paź 18, 2012 17:53 Temat postu: |
|
|
Byliśmy dzisiaj nad tym zbiornikiem z ojcem. Najpierw przy przepompowni, obrzuciłem całą zatoczkę i kanał za drapieżnikiem, ale zero kontaktu. Ojciec łowił na spławik tuż przy wejściu do tego kanału, ale kompletnie bez ruchu. Potem poszliśmy na "betony" sprawdzić grunt, ale i tutaj totalna klapa. Dobrze, że spotkaliśmy pracownika przepompowni, który, cytuję: "Panie, tutaj nie ma ryb - PZW obleciało sieciami i życia nie widać! Ale ja znam miejsce niedaleko, pokażę". Jego trop okazał się strzałem w dziesiątkę - w ciągu 3 godzin brania co chwilę, bardzo dużo się działo. Efekt - ok. 30 Płotek od 20-35cm, jeden Krąpik i Sumik. Bardzo kameralne miejsce Łowiliśmy na białe, ale napotkany wędkach miał lepsze efekty (jedna Płoć ok. 40cm) na ciasto.
ps. pozdrawiam pewnego pijaczka, który za 2zł na piwo i podwiezienie do sklepu pokazał nam drogę na "betony"... tak pięknie, że wjechaliśmy 3km w las... Jak go kiedyś spotkam, nie ręczę za siebie... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marcin i Patryk
|
Wysłany: Pią Paź 19, 2012 7:08 Temat postu: |
|
|
Dziś mieliśmy zamiar wybrać się na betony po południu, ale areajdm, może zdradzisz gdzie jest ta fajna rybna miejscówa? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Rynix Moczykij
|
Wysłany: Sob Paź 20, 2012 12:22 Temat postu: |
|
|
"Panie, tutaj nie ma ryb - PZW obleciało sieciami i życia nie widać!"
Myślę,że nie ma racji. Jest to zbiornik przepływowy. Odłów był w 2011. Myślę że po zimie 2012/2013 będzie życie od nowa. Może nie będzie rekordowych okazów, ale w końcu Radunia rzeka długa i obfita w ryby. Trzeba też trochę kombinować z przynętą. może już biały jest nieatrakcyjny o tej porze. Kolega wspomniał o cieście ? może i to sposób na sukces ? _________________ Po wspomnieniach z dzieciństwa o wędkowaniu , ruszam znów na łów  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marcin i Patryk
|
Wysłany: Sob Paź 20, 2012 13:48 Temat postu: |
|
|
Wczoraj około 18 na spławik synek złapał płoć 20 cm na dżdżownicę i to 5 minut po zajęciu stanowiska, Niestety poźniej przez ponad godzinę już żadnego brania nie było, także na grunt - też nic. Na środku robiły się ładne kółka.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Rynix Moczykij
|
Wysłany: Sob Paź 20, 2012 14:59 Temat postu: na środku robiły się kółka |
|
|
Czyżby ryba siedziała już na większej głębokości ? może po prostu po sezonie letnim, dno z brzegów jest przekwaszone od zanęt ? dajesz jakieś zanęty na grunt ? _________________ Po wspomnieniach z dzieciństwa o wędkowaniu , ruszam znów na łów  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marcin i Patryk
|
Wysłany: Nie Paź 21, 2012 11:36 Temat postu: |
|
|
Nie, tylko tyle co w koszyczku lub na sprężynie |
|
Powrót do góry |
|
 |
areajdm Wędkarz
|
Wysłany: Nie Paź 21, 2012 11:41 Temat postu: |
|
|
Marcin i Patryk napisał: | Wczoraj około 18 na spławik synek złapał płoć 20 cm na dżdżownicę i to 5 minut po zajęciu stanowiska, Niestety poźniej przez ponad godzinę już żadnego brania nie było |
Odbierz PW kolego  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Rynix Moczykij
|
Wysłany: Sro Paź 24, 2012 11:42 Temat postu: Zbiornik |
|
|
Witam Panów. Bywacie jeszcze na Kolbudach ? Jakieś rezultaty ? _________________ Po wspomnieniach z dzieciństwa o wędkowaniu , ruszam znów na łów  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marcin i Patryk
|
Wysłany: Pon Lis 05, 2012 22:50 Temat postu: |
|
|
Serwus,
Juz jakiś czas nie było okazji. Ale za to były dorsze i zbiorniki w innym okręgu. W najbliższym czasie pewnie się też na Kolbudy nie wybierzemy - remont w chałupie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Rynix Moczykij
|
Wysłany: Wto Lis 06, 2012 19:46 Temat postu: ja |
|
|
Ja dopiero na wiosnę zawitam najwcześniej. Na ten rok nie miałem wykupionych składek , i nie wiem czy wykupywać. Gdyby były jakieś informacje o braniach .... to może.... _________________ Po wspomnieniach z dzieciństwa o wędkowaniu , ruszam znów na łów  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jowi
|
Wysłany: Sro Lis 28, 2012 15:16 Temat postu: |
|
|
Panowie coś ze spinningiem się tam dzieje ?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jowi
|
Wysłany: Pon Kwi 29, 2013 18:53 Temat postu: |
|
|
od 11 do 19 z gruntu 3 dosyć grube płotki na kukurydzę |
|
Powrót do góry |
|
 |
merf
|
Wysłany: Pon Kwi 29, 2013 19:44 Temat postu: |
|
|
Kolego rufff84. Boleń jest objety okresem ochronnym do konca kwietnia, wiec umieszczanie zdjec ryb w okresie ochronnym utaplanych w błocku jest nie na miejscu. Jak widac na zdjeciu pewnie ten bolen to tylko przylow podczas spiningowania za ...... szczupakiem. Tym bardziej dziwie sie ze wstawiasz takie zdjecia do sieci.
Piszesz ze cos sie dzieje, a dzieje sie duzo. Widac....... wysyp roznej masci klusownikow nad wodami |
|
Powrót do góry |
|
 |
maly1126 Kandydat na wędkarza
|
Wysłany: Pon Kwi 29, 2013 20:52 Temat postu: |
|
|
widok straszny ale mam nadzieje , ze boleń wrócił do wody ! Merf masz racje , że należy mieć odwage umieśzczając zdjęcie blenia w trakcie jego ochorny .
I to jest przykład na brak podstawowej wiedzy wędkarskiej !! |
|
Powrót do góry |
|
 |
|