Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Lucian77 Kandydat na wędkarza
|
Wysłany: Pią Lut 22, 2008 7:54 Temat postu: Radunia w okolicach Pruszcza |
|
|
Najlepiej w Pruszczu samym....gdzie i jak?? Kto poleca?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kusti Wędkarz
|
Wysłany: Pią Lut 22, 2008 10:49 Temat postu: Re: Radunia w okolicach Pruszcza |
|
|
Lucian77 napisał: | Najlepiej w Pruszczu samym.... |
Ja w samym Pruszczu wcale nie polecam bo rzeczą jaką będziesz robił najczęściej, to odpowiadał na pytanie "Biorą "
Daj spokój z takim wędkowaniem. Poza tym, same brania i ryby to chyba nie wszystko. Bynajmniej dla mnie. Ja tam wolę mieć na przeciwko jakiś las, pola czy łąki a nie domy, starą cukrownię czy podobne miejskie klimaty.
Polecam Ci wędkowanie nieco powyżej lub poniżej Pruszcza. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Pią Lut 22, 2008 15:27 Temat postu: |
|
|
dzieki bardzo, ja za tydzień chce sobie własnie wyskoczyc na pare godzin na Radunie w okolicy Pruszcza , nie znam tych rejonów więc dlatego sie pytam...dzieki... |
|
Powrót do góry |
|
 |
kogut1982 Wędkarz
|
Wysłany: Pią Lut 22, 2008 16:02 Temat postu: |
|
|
Proponuję ci dolny odcinek od techmetu w stron Gdańska.Przy odrobinie szczęścia może trafisz ładnego okonia lub jazia. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Pon Lut 25, 2008 15:39 Temat postu: |
|
|
Idąc ostatnio na dworzec mijałem wedkarza - mine miał niezbyt szczęsliwą ale to była 7.40 więc mi sie nie dziwie....jak co w sobote koło 8 jestem w okolicach Cukrowni i dalej w strone Gdańska...a w niedziele w okolicach mostu ..... |
|
Powrót do góry |
|
 |
azrel Moczykij
|
Wysłany: Pią Lut 20, 2009 11:53 Temat postu: |
|
|
Cześć
Wprawdzie jast już rok dalej, ale data bardzo zbliżona.
Może Lucjan77 podzielisz się informacjami co w tym Lutowym okresie złowiłeś.
Pozdrowienia z Gdańska. _________________ Ryba mojego życia ciągle gdzieś tam jeszcze pływa. |
|
Powrót do góry |
|
 |
infoex Moczykij
|
Wysłany: Pią Lut 20, 2009 13:35 Temat postu: |
|
|
Na jazie jeszcze chyba za wcześnie ale jesli w marcu będzie odpowiednio ciepło to koło 15 marca powinny się pojawić. Z okoniem nie wiem ale tez bym sie o tej porze roku specjalnie nie nastawiał. Może Trotkę trafisz ale tych pewnie za wiele nie zostało |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Nie Lut 22, 2009 18:25 Temat postu: |
|
|
to zależy na który odcinek idziesz....
W Pruszczu Gdański koło Dworca trotka biła ale nie za duża... polecam jeszcze pojechać na odcinek na Świętym Wojciechu przy moście PKP, tam jest całkiem fajne miejsce..... Fajne miejsca są na Raduni powyżej Straszyna, polecam odcinek w Kolbudach oraz zbiornik Łapino... tam bez woderów nie warto... najlepiej to łódka. Radunia to fajna rzeka, można coś złapać, tylko trzeba być cierpliwym. Jest mniej ludzi w porównaniu z Redą ale szansa na złowienie ryby jest mniejsza. Mimo iż na Radunie mam 10 minut to wolę jechać albo na Redę albo na Kłodawę, szansa na walkę z łososiowatym jest większa, niestety presja wędkarska też jest większa..... |
|
Powrót do góry |
|
 |
azrel Moczykij
|
Wysłany: Pon Lut 23, 2009 7:31 Temat postu: |
|
|
Cześć.
Lucian77 dzięki za info.
Ja z Trotką w tym roku już się bawiłem.
Kugut1982. W sobotę czesałem Twoją bankówkę o 8:30 - "0" kontaktu.
Był ktoś wcześniej, bo na śniegu były świeże ślady, ale nikogo nie widziałem.
Niestety to już trzeci wypad na salmonidy na Raduni zakończone fiaskiem.
Trzeba już chyba dać sobie spokój z zimową Trotką.
Spotkałem wędkarza. Dowiedziałem się od niego, że w tym roku dostał 7 szt., ale stwierdził, że już chyba to koniec, bo od dłuższego czasu nic nie dostał.
Pozdro i do spotkania nad wodą. _________________ Ryba mojego życia ciągle gdzieś tam jeszcze pływa. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kogut1982 Wędkarz
|
Wysłany: Pon Lut 23, 2009 15:50 Temat postu: |
|
|
Zdaje się że cię widziałem ale to nie jest ta miejscówka.
Niestety w ten weekend nie miałem czasu nawet na krótki wypadzik a pogoda była pierwsza klasa. _________________ Raduniomaniak |
|
Powrót do góry |
|
 |
azrel Moczykij
|
Wysłany: Wto Lut 24, 2009 14:04 Temat postu: |
|
|
Cześć.
Kogut 1982. Ale na pewno jest gdzieś blisko.
W końcu to tu z bratem złowiłeś pierwsze w tym roku rybki.
W sobotę byłem ze szwagrem, który przyjechał specjalnie z Grudziądza. Szkoda, że już posprzątane.
Jeżeli widziałeś dwie osoby to byliśmy my.
Pozdrawiam Tomek z Gdańska. _________________ Ryba mojego życia ciągle gdzieś tam jeszcze pływa. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kogut1982 Wędkarz
|
Wysłany: Wto Lut 24, 2009 14:22 Temat postu: |
|
|
w takim razie to był ktoś inny.W okolicy dworca łowię tylko na otwarcie sezonu. _________________ Raduniomaniak |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Pią Lut 27, 2009 8:14 Temat postu: A może mało spotkanko w niedziele?? |
|
|
Ja jutro nie moge nad Radunie ale w niedziele można sie spotkać i powymieniać wiadomościami. Myslę że będę koło dworca tak po 6 , jasno juz jest , no i tych drażniących ptaków nie ma przy "Balonach Tenisowych". Potem już najlepiej sie idzie w strone Tczewa... ten odcinek między dwoma mostami jest warty zobaczenia. Za tydzień albo za dwa można pojechać np. na Redę albo na Kolbudy, na ten ładny górski odcinek. Panowie i panie czekam na propozycję..... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Pią Lut 27, 2009 8:16 Temat postu: |
|
|
Na otwarcie sezonu to ja byłm na Redzie...... Ludzi tyle co na Świętojańskiej w południe.... po 3 godzinach zawinałem się na Zagórską a tam ...też był tłok. Na Raduni podobno mniej ludzi było, Kłodawa w tym roku była bardzo słabo obstawiona ale tam (widziałem foty) były ładne sztuki |
|
Powrót do góry |
|
 |
azrel Moczykij
|
Wysłany: Pią Lut 27, 2009 9:56 Temat postu: |
|
|
Cześć.
Lucjan77. Gdzie jest ten ładny górski odcinek w Kolbudach, bo ja Radunię znam tylko w Żukowie no i od Pruszcza w stronę Gdańska.
Podaj też jakąś lokalizację na Kłodawie, jeżeli możesz. Chciałbym odwiedzić też tę rzeczkę, bo jeszcze nigdy na niej nie byłem. _________________ Ryba mojego życia ciągle gdzieś tam jeszcze pływa. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|