Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
doozer Site Admin
|
Wysłany: Nie Maj 23, 2010 22:29 Temat postu: |
|
|
Bylem dzisiaj po poludniu w Orlowie. Lowilem wraz z kolega, ktory wczesniej polapal troche malej belonki. Po poludniu pogoda nam nie dopisala, silny wiatr, zimno sie zrobilo i ryba przestala brac. Ja mialem 6 szt. w tym tylko jedna lub dwie wieksze, okolo 75. Rybki plywaja nadal.
Kolega chcial na muche poprobowac ale wiatr byl za silny. Sam jestem ciekaw jaki bedzie tego efekt jak sie pogod poprawi.
Generalnie belona jest, podplywa pod nogi, trze sie obok tak, ze prawie mozna je reka dotknac, ale brac nie chce wcale albo bardzo slabo. _________________ pzdr,
Przemek Hołowczyc |
|
Powrót do góry |
|
 |
mike79 Kandydat na wędkarza
|
Wysłany: Nie Maj 23, 2010 23:38 Temat postu: |
|
|
Nie mam juz siły. Mięsiarstwo cholerne, ludzie patrzą i wszystkich nas jedną miara mierzą. Jest mi smutno...i wstyd za tych ch....  |
|
Powrót do góry |
|
 |
radoss79 Moczykij
|
Wysłany: Pon Maj 31, 2010 15:52 Temat postu: |
|
|
Wczoraj w Rewie widziałem wędkarza który łowił Belonki
Łowił od 9:00 do około 14:00 , Ja pojawiłem się koło niego około 12:00 miał wtedy 1 szt. ładną , przy mnie w około 30 minut wyjął jeszcze 4 szt. też dosyć długie
A więc jak Belona to nie tylko Skwer Kościuszki i molo w Orłowie , warto też zapuścić się w inne miejsca wydaje mi się że nawet o wiele przyjemniejsze do wędkowania  |
|
Powrót do góry |
|
 |
radoss79 Moczykij
|
Wysłany: Sro Maj 04, 2011 7:49 Temat postu: |
|
|
No Panowie nadszedł maj a więc nieodłącznie powraca temat belon
Niestety pogoda tak jak i w zeszłym roku nie dopisuje , ciekaw jestem kiedy ta piękna rybka zawita w zatoce ale biorąc pod uwagę warunki pogodowe pewnie będzie to połowa miesiąca albo i później niestety
Ktoś wcześniej pisał że przybycie belony jest w jakiś niewytłumaczalny sposób połączone z kwitnięciem rzepaku , a więc czekam na info od osób mieszkających w pobliżu upraw tej rośliny  |
|
Powrót do góry |
|
 |
tomasz
|
Wysłany: Sro Maj 04, 2011 14:32 Temat postu: |
|
|
a u nas w Gdańsku gdzie mozna ją połowic ? jakies rady panowie?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Riki Wędkarz
|
Wysłany: Sro Maj 04, 2011 21:55 Temat postu: |
|
|
cofnij się w temacie, a na pewno znajdziesz
ona zawsze jest w tych samych miejscach _________________ pozdrawiam i życzę taaaakiej ryby
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
rawenius Wędkarz
|
Wysłany: Sob Maj 14, 2011 18:18 Temat postu: |
|
|
Czy ktoś wie, czy belona pojawiła się już w zatoce? _________________ pyszna zabawa:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
doozer Site Admin
|
Wysłany: Sob Maj 14, 2011 20:36 Temat postu: |
|
|
rawenius napisał: | Czy ktoś wie, czy belona pojawiła się już w zatoce? |
Pamietam, ze w zeszlych sezonach jak sie pojawily informacje na forum, ze belonmy sa w zatoce to tak naprawde byla juz koncowka i za duzo sie nie dalo polowic
Ja czekam az woda bedzie miala okolo 12-14 sC i wtedy ruszam. Juz sie zbliza wiec w przyszlym tyg. chce wyskoczyc na rekonesans. _________________ pzdr,
Przemek Hołowczyc |
|
Powrót do góry |
|
 |
rawenius Wędkarz
|
Wysłany: Sob Maj 14, 2011 21:14 Temat postu: |
|
|
Dzięki pzdr _________________ pyszna zabawa:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
doozer Site Admin
|
Wysłany: Nie Maj 15, 2011 8:50 Temat postu: |
|
|
Dzisiaj dostalem cynk, ze belona pojawila sie juz we Wladyslawowie. W takim razie u nas powinna tez byc niedlugo a pierwsze sztuki juz sa na pewno.
No i mam dylemat, czy jechac na belone czy pocwiczyc jeszcze klenie na Raduni na muche Ostatnio ladnie wspolpracowaly, ale belona tez kusi a czasu malo i dni za krotkie  _________________ pzdr,
Przemek Hołowczyc |
|
Powrót do góry |
|
 |
wind Wędkarz
|
Wysłany: Sro Maj 18, 2011 18:42 Temat postu: |
|
|
W Rzucewie bociany gryzą, dziś limit wyłowiony na szprota. Na blaszki nie miałem efektów ale koledzy wokół i na spina połowili. _________________ LUDZIE OPETANI, NAWIEDZENI SWOJĄ PASJĄ, SPECYFICZNIE UBRANI, Z WŁASNYMI OBYCZAJAMI I JĘZYKIEM.
Forum Wędkarskie |
|
Powrót do góry |
|
 |
nickris
|
Wysłany: Czw Maj 19, 2011 15:33 Temat postu: |
|
|
Witam
Mam Pytanie do wprawnych wędkarzy - Czy jest szansa połapania belony patrząc na mapę od ujścia wisły w prawo w kierunku mierzei wiślanej.? Myślałem o wędkowaniu z plaży.
pozdrawiam
Nickris |
|
Powrót do góry |
|
 |
slawencjusz21 Wędkarz
|
Wysłany: Czw Maj 19, 2011 16:50 Temat postu: |
|
|
wind a powiedz czy jest tam miejsce do zwodowania sporego pontonu (podjechania autem). łowią z łodek czy wchodzą do wody w śpiochach? |
|
Powrót do góry |
|
 |
wind Wędkarz
|
Wysłany: Czw Maj 19, 2011 19:36 Temat postu: |
|
|
slawencjusz21 napisał: | wind a powiedz czy jest tam miejsce do zwodowania sporego pontonu (podjechania autem). łowią z łodek czy wchodzą do wody w śpiochach? |
przy samym molo jest slip, dość stromy, widziałem tylko od strony wody. Poza tym są miejsca z dostępem prawie do samej wody, łódkę czy ponton trzeba tylko przenieśc parę metrów. Łowią z łódek, pontonów, w śpiochach ... jak się da  _________________ LUDZIE OPETANI, NAWIEDZENI SWOJĄ PASJĄ, SPECYFICZNIE UBRANI, Z WŁASNYMI OBYCZAJAMI I JĘZYKIEM.
Forum Wędkarskie |
|
Powrót do góry |
|
 |
rawenius Wędkarz
|
Wysłany: Czw Maj 19, 2011 21:24 Temat postu: |
|
|
A gdzie najlepiej zaparkować auto? _________________ pyszna zabawa:) |
|