Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Riki Wędkarz
|
Wysłany: Czw Maj 19, 2011 21:34 Temat postu: |
|
|
ja w zeszłym roku parkowałem przy plaży, niedaleko zameczku  _________________ pozdrawiam i życzę taaaakiej ryby
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
radoss79 Moczykij
|
Wysłany: Czw Maj 19, 2011 23:08 Temat postu: |
|
|
A ja was mogę tylko błagać , nie walcie w łeb wszystkiego co zlowicie
Tu naprawdę nie o to chodzi :
Uploaded with ImageShack.us |
|
Powrót do góry |
|
 |
wind Wędkarz
|
Wysłany: Pią Maj 20, 2011 16:17 Temat postu: |
|
|
rawenius napisał: | A gdzie najlepiej zaparkować auto? |
Jak już zlokalizujesz molo, to jakieś 500m na północ jest sporo miejsca do zaparkowania i zwodowania łódki.
Dziś bardzo słabo gryzła, wyniki to 3, 2 i 2x1 szt. W porównaniu ze środą kiszka. Ale to pewnie zmiana pogody. Jak kto ma większą łódkę to może dalej odpłynąć i znaleźć rybkę, ale nasza łupinka nie pozwala za daleko odpłynąć od brzegu. _________________ LUDZIE OPETANI, NAWIEDZENI SWOJĄ PASJĄ, SPECYFICZNIE UBRANI, Z WŁASNYMI OBYCZAJAMI I JĘZYKIEM.
Forum Wędkarskie |
|
Powrót do góry |
|
 |
nickris
|
Wysłany: Pią Maj 20, 2011 16:43 Temat postu: |
|
|
kolego z tej miejscówki na focie co można złapać
pozdr
nickris |
|
Powrót do góry |
|
 |
slawencjusz21 Wędkarz
|
Wysłany: Pią Maj 20, 2011 17:38 Temat postu: |
|
|
radoss o mnie możesz byc spokojny ja rybki wypuszczam, a belonke odpuszczam jadę jutro na Żarnowiec:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
radoss79 Moczykij
|
Wysłany: Pią Maj 20, 2011 17:46 Temat postu: |
|
|
Sławencjusz i chwała Ci za to
Nickris : Z tej miejscówki przede wszystkim belonki w maju ale chłopaki łowią tam cały rok najwięcej chyba Babek byczych ( byczków ) no i pewnie okonie się trafiają  |
|
Powrót do góry |
|
 |
nickris
|
Wysłany: Pią Maj 20, 2011 19:19 Temat postu: |
|
|
Kolego a czy na początku czerwca jest szansa na belonke. Mam dopiero wolne z początkiem czerwca.
pozdr
Nickris |
|
Powrót do góry |
|
 |
nickris
|
Wysłany: Pią Maj 20, 2011 19:22 Temat postu: |
|
|
Radoss79 - Bliżej mi od ujścia w prawo(na mapie) w kierunku mierzei. Czy tam też można połapać belonę. W zeszłym roku byłem na urlopie nad Bałtykiem i fajnie łowiło się z plaży. Chciałbym połączyć w dzień belona w nocy na węgorza.
pozdr
Nickris |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tirith27 Kandydat na wędkarza
|
Wysłany: Pią Maj 20, 2011 22:24 Temat postu: |
|
|
wind napisał: | rawenius napisał: | A gdzie najlepiej zaparkować auto? |
Dziś bardzo słabo gryzła, wyniki to 3, 2 i 2x1 szt. W porównaniu ze środą kiszka. Ale to pewnie zmiana pogody. Jak kto ma większą łódkę to może dalej odpłynąć i znaleźć rybkę, ale nasza łupinka nie pozwala za daleko odpłynąć od brzegu. |
Dziwne, ja łowiłem dzisiaj z plaży i bez problemu udało mi się złowić komplecik, w sumie to na kilkunastu łowiących wszyscy mieli brania praktycznie cały czas. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kostek_gda
|
Wysłany: Sob Maj 21, 2011 6:24 Temat postu: |
|
|
A gdzie kolego Tirith27 machałeś? Ja wczoraj próbowałem sił w Rewie i belona nie gryzła :/ Morze nie ta porę dnia wybrałem, może nie to miejsce :/ trzeba szukać dalej |
|
Powrót do góry |
|
 |
radoss79 Moczykij
|
Wysłany: Sob Maj 21, 2011 16:10 Temat postu: |
|
|
Kostek Belona dopiero weszła na zatokę więc z braniami narazie różnie , myślę że za tydzień na Rewie belona powinna już ładnie współpracować
Nickris niestety nie miałem jeszcze okazji łowić od ujścia w prawo ( chociaż miałem już takie plany , głównie na leszcza ) więc niestety nie pomogę no ale spróbować zawsze warto
Co do połowów w czerwcu jak najbardziej tak , zarówno w zeszłym roku jak i w tym zima odpuściła dość późno w związku z czym i belonka pojawiła się nieco później więc i pobędzie dłużej Myślę że brania będą nawet do połowy czerwca  |
|
Powrót do góry |
|
 |
nickris
|
Wysłany: Nie Maj 22, 2011 11:16 Temat postu: |
|
|
Jak byś mnie kolego oświecił jak z dworca pkp Gdańsk Główny dojechać na ą miejscówkę byłbym bardzo wdzięczny. A za cenne wskazówki jak i na co to już w ogóle dozgonna wdzięczność, za dwa tygodnie ten amator nad wodą to będę ja  |
|
Powrót do góry |
|
 |
nickris
|
Wysłany: Nie Maj 22, 2011 12:19 Temat postu: |
|
|
radoss79 - dojazd znalazłem w sieci. Pkp Gdynia główna a później darmowa linia 050.
Jadę na belonę pierwszy raz prosiłbym co nie co wiedzy mi potrzebnej.
pozdrawiam
Nickris |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tirith27 Kandydat na wędkarza
|
Wysłany: Pon Maj 23, 2011 15:08 Temat postu: |
|
|
Kostek przepraszam ale nie było mnie w weekend. Belonki połowiłem na Rewie, dzisiaj też byłem i mimo potężnej fali udało mi się 3 sztuki złowić. |
|
Powrót do góry |
|
 |
radoss79 Moczykij
|
Wysłany: Pon Maj 23, 2011 20:24 Temat postu: |
|
|
Nickris tą linię 050 to bym sobie odpuścił bo nie warto Po wyjściu z dworca kierujesz się w prawo do ulicy 10 lutego i wtedy cały czas prosto jakieś 500 m i gotowe jestes na miejscu napewno zauważysz wędkarzy , jakby co pytaj o Oceanarium (Akwarium Gdyńskie ).
Co do przynęt i metod to w zdecydującej przewadze są spławikowcy z kawałkiem śledzika na kotwiczce (około 98% ogółu wędkujących ) pozostali to spinningiści ze srebrnymi podłużnymi wahadłówkami wyglądem jak najbardziej zbliżone do śledzi :
http://przewodnicywedkarscy.pl/wp-content/uploads/2009/06/72.jpg |
|
Powrót do góry |
|
 |
|