Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Kazior Wędkarz
|
Wysłany: Sro Sty 30, 2008 17:03 Temat postu: Zasady gospodarki rybackiej na wodach PZW |
|
|
Witam wszystkich.
Od pewnego czasu dręczy mnie jeden temat: na jakich zasadach rybacy prowadzą połowy np. na Wiśle, czyli wodzie dzierżawionej przez PZW. Interesuje mnie jakiego sprzętu mogą używać, w jaki sposób i w jakie dni mają zakaz prowadzenia działalności (czy w ogóle mają??). Czy np. tzw kosz (pęk wikliny) umocowany do kija na szczycie ostrogi i pozostawiony na weekend jest zgodny z przepisami?? Taki kosz dyskwalifikuje w znacznej części wędkowanie ze szczytu takiej ostrogi.
Jeżeli ktoś jest zorientowany w tym temacie będę wdzięczny za wszelkie udzielone informacje, nawet te z przymrużeniem oka!!
Pozdrawiam! _________________ DS - to mocna broń! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Piotr Wędkarz
|
Wysłany: Sro Sty 30, 2008 19:43 Temat postu: |
|
|
Ach te kosze, są wszedzie, każdy szczyt ostrogi zajęty, a jak sie stanie cud i nie ma żadnego to jasne jest że główka jest do d...
Z tego co się orientuję, rybacy (jest ich chyba kilkunstu - 12 - ? ) na całym odcinku Wisły, mogą rybaczyc tylko w tygodniu, weekendy mają byc dla wędkarzy.
Płacą haracz dla Z.O. _________________ Solvkroken Team Polska
www.wedkarzmorski.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kazior Wędkarz
|
Wysłany: Sro Sty 30, 2008 21:34 Temat postu: |
|
|
Ha! I tu powstaje problem: skoro mogą rybaczyć tylko w tygodniu to czemu kosza na weekend nie zdejmują? To jest właśnie ta "specjalność" łowiska o nazwie Wisła. Płacisz za to że musisz się jeszcze nakombinować jak tu nie zerwać wszystkiego na tym koszu, lub na sieci postawionej "pomiędzy" ostrogami. Skoro PZW każe sobie płacić specjalnie za tą wodę to czemu nie dba o to aby można było na niej swobodnie wędkować. Szkoda bo to fajna, ale trudna woda, a rybacy nie czynią z niej wody łatwiejszej.
Czekam na dalsze podpowiedzi co do zasad rybaczenia> _________________ DS - to mocna broń! |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|