Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wujas007 Site Admin
|
|
Powrót do góry |
|
 |
joker Wędkarz
|
Wysłany: Wto Lut 25, 2014 9:17 Temat postu: |
|
|
Ciekawe jak do tej petycji podchodzą ludzie, którym ten zbiornik (retencyjny) ratuje tyłek od zalania domu, działki, etc. _________________ Pozdrawiam, Piotrek |
|
Powrót do góry |
|
 |
wujas007 Site Admin
|
Wysłany: Wto Lut 25, 2014 17:53 Temat postu: |
|
|
proszę zapoznaj się z argumentami tych, którzy tę petycję wystosowali...tu nie chodzi o zalewanie terenów zamieszkałych przez ludzi...
Wydana opinia przez Regionalnego Dyrektora Ochrony Środowiska w Opolu zawarta w/w pozwoleniu wodnoprawnym
uwzględnia jedynie ptaki chronione , pomijając inne zwierzęta i ryby chronione prawem . _________________ Pozdrawiam
Sylwester Ostapiak
http://pzwgdyniaport.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
joker Wędkarz
|
Wysłany: Wto Lut 25, 2014 20:36 Temat postu: |
|
|
Dlaczego insynuujesz, że nie czytałem tego? Zbiorniki retencyjne są po to, żeby regulować wodę, która akurat na południu polski co roku powoduje sporo zalań. Dzięki takim zbiornikom (z których przy okazji korzystają m.in wędkarze), przy sporych ulewach jest możliwość powstrzymania wody, która nierzadko powoduje straty w wyniku zalania, lub wykorzystania wody do celów energetycznych. Czytałem już wcześniej nt. tego zbiornika i mnie nie ruszają petycje zielonych i innych dbających w tym przypadku mówiąc kolokwialnie o ptaki, zielsko i inne robactwo, a przy okazji ryby. Moim zdaniem sprawa wymaga dopracowania, a nie całkowitego negowania po to, żeby zbiornik spełniał swoją funkcję, jednocześnie nie robiąc totalnej rozpierduchy w ekosystemie i interesie zainteresowanych.
To moje zdanie i szanuj je tak samo, jak ja szanuję Twoje. _________________ Pozdrawiam, Piotrek |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|