Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Areh Wędkarz
|
Wysłany: Czw Sie 27, 2009 17:20 Temat postu: |
|
|
wiktorg23 napisał: | Witam serdecznie.
Kto mi może pomóc? Mianowicie szukam szukam i nie mogę znaleźć informacji gdzie i za ile kupię pozwolenie na Motławę. wiem tylko że dzierżawi je "Troć".Dziękuję z góry za pomoc, mile widziany jakiś link
Pozdrawiam
|
Witam.
Takie pozwolenie możesz kupić np. w sklepie wędkarskim "NIMFA" znajdującym się na Podwalu Przedmiejskim
http://www.zumi.pl/namapie.html?qt=g&loc=Gda%F1sk,+Podwale+Przedmiejskie&Submit=Szukaj&long=18.6644153&lat=54.3441104&type=3&scale=1
mniej więcej sam środek na tym zdjęciu
Ceny, z tego co pamiętam:
1dzień -10 PLN
1 tydzień - 35 PLN
1 rok -100 PLN
Proszę mnie poprawić jeżeli coś pomieszałem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
wiktorg23
|
Wysłany: Sob Sie 29, 2009 13:47 Temat postu: |
|
|
Areh napisał: | wiktorg23 napisał: | Witam serdecznie.
Kto mi może pomóc? Mianowicie szukam szukam i nie mogę znaleźć informacji gdzie i za ile kupię pozwolenie na Motławę. wiem tylko że dzierżawi je "Troć".Dziękuję z góry za pomoc, mile widziany jakiś link
Pozdrawiam
|
Witam.
Takie pozwolenie możesz kupić np. w sklepie wędkarskim "NIMFA" znajdującym się na Podwalu Przedmiejskim
http://www.zumi.pl/namapie.html?qt=g&loc=Gda%F1sk,+Podwale+Przedmiejskie&Submit=Szukaj&long=18.6644153&lat=54.3441104&type=3&scale=1
mniej więcej sam środek na tym zdjęciu
Ceny, z tego co pamiętam:
1dzień -10 PLN
1 tydzień - 35 PLN
1 rok -100 PLN
Proszę mnie poprawić jeżeli coś pomieszałem. |
Dziękować dziękować.
Jeszcze małe pytanko. Do kogo należy woda na wysokości Twierdzy Wisłoujście? Za wszelką pomoc będę wdzięczny .
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
georges
|
Wysłany: Nie Sie 30, 2009 21:57 Temat postu: |
|
|
Witaj Wiktor
Woda, o którą pytasz należy do wód morskich.
Mając opłaconą składkę PZW o/Gdańsk możesz tam łowić.
Sprawę załatwia oczywiście pozwolenie na połów w morzu.
pzdr. georges |
|
Powrót do góry |
|
 |
szotornik Moczykij
|
Wysłany: Sob Wrz 05, 2009 13:39 Temat postu: |
|
|
witam wybiralam sie w niedzele na odcinek morski ze spinem macie jakies info co tam halo i czy jakies sukcesy czy moze lepiej na wisle skoczyc _________________ GDYNIA
GG 3520547 |
|
Powrót do góry |
|
 |
donkocur Wędkarz
|
Wysłany: Wto Lis 03, 2009 9:51 Temat postu: |
|
|
Witam ,bywam czasem na przeciwko żurawia same male sandaczyki .Czy ktoś tam łowi i czy sie trafiają wieksze niż 30 cm ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
grzes
|
Wysłany: Pią Lis 06, 2009 22:55 Temat postu: |
|
|
Czasami mozna polapac ladnych okoni ale ja lapie po stronie wyspy a nie kolo Soldka |
|
Powrót do góry |
|
 |
ZIGO Moczykij
|
Wysłany: Nie Lis 08, 2009 11:05 Temat postu: |
|
|
Wczoraj miedzy 7.00 a 10.00 i dzisiaj to samo,Stągwie Mleczne od strony przystani jachtowej,po 20 leszczy na dzikuny.5 zabralem a reszta do wody
Po poludniu jeszcze jedno podejscie.
Ostatnio zmieniony przez ZIGO dnia Sob Lis 14, 2009 21:26, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
wind Wędkarz
|
Wysłany: Sob Lis 14, 2009 20:20 Temat postu: |
|
|
witam, mam takie pytanie, Motława od mostów Zielonego i
Stągiewnego znajduje się pod jurysdykcją Urzędu
Morskiego, członkowie PZW z opłaconymi aktualnie składkami mogą tam łowić na mocy porozumienia?? Rozumiem, że w zwiąkku z tym na tych wodach obowiązuję wymiary ochronne ryb zgodnie z Ustawą o rybołóstwie morskim, prawda??? Czyli np. płoć 20 cm, okoń 17cm, leszcz 40cm itp. ..... Może się mylę, jeśli tak, niech mnie ktoś poprawi..... _________________ LUDZIE OPETANI, NAWIEDZENI SWOJĄ PASJĄ, SPECYFICZNIE UBRANI, Z WŁASNYMI OBYCZAJAMI I JĘZYKIEM.
Forum Wędkarskie |
|
Powrót do góry |
|
 |
nufis Kandydat na wędkarza
|
Wysłany: Pią Lis 27, 2009 22:49 Temat postu: Troć-to jakiś koszmar |
|
|
Byłem wczoraj na Krępcu. Sporo ryby - niestety w sieciach Troci postawionych w poprzek rzeki. Czy ktoś wie, kiedy Ci byznesmeni kończą dzierżawę Motławy? Ps. 2 tyg temu rozmawiałem z kontrolującą mnie Policją Wodną i twierdzili, że zarekwirowali sieci rybakowi, który je stawiał w poprzek nurtu ( nie wiem, czy, jak twierdzili policjanci, to niezgodne z prawem?). _________________ spinning do bólu  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|