Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Minus Wędkarz
Dołączył: 26 Lip 2009 Posty: 430 Skąd: Pruszcz Gdański / Juszkowo
|
Wysłany: Pon Cze 21, 2010 15:31 Temat postu: Raduńskie Górne - mapa batymetryczna |
|
|
Witam
Czy dysponuje ktoś z Was mapą batymetryczną jeziora Raduńskiego Górnego??? |
|
Powrót do góry |
|
 |
biodivTZ Kandydat na wędkarza
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Minus Wędkarz
|
Wysłany: Sro Cze 23, 2010 12:48 Temat postu: |
|
|
dzięki za link ale to już znalazłem - chodzi mi o mapę bardziej dokładną |
|
Powrót do góry |
|
 |
Riki Wędkarz
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Rynix Moczykij
|
Wysłany: Czw Sie 19, 2010 8:49 Temat postu: Na co się nastawić ? |
|
|
Witam
Niebawem będę nad jeź. Raduńskim i nie wiem na co się nastawić ? Czy w tym jeziorze poza tym że tylko w opisie jeziora jest Leszcz, to czy on faktycznie występuje ? A jeśli nie on to czy warto tam cokolwiek łowić ?
Czekam na wasze odpowiedzi ?
Z pozdrowieniami
Rynix _________________ Po wspomnieniach z dzieciństwa o wędkowaniu , ruszam znów na łów  |
|
Powrót do góry |
|
 |
rawenius Wędkarz
|
Wysłany: Czw Sie 19, 2010 10:50 Temat postu: |
|
|
Nie warto... Jezioro przełowione i czas świetności ma już za sobą i trudno liczyć tam na okazy np. leszczy (żyletki połowisz), kiedyś słynęło z ogromnych okoni, ale po nich już śladu nie ma. Smutno to, ale prawdziwe  _________________ pyszna zabawa:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Rynix Moczykij
|
Wysłany: Czw Sie 19, 2010 10:54 Temat postu: A to lipa |
|
|
będę tam ok tygodnia , generalnie moje łowienie będzie praktycznie amatorskie więc jeśli będą " jakieś " to będę się cieszył. Może w takim przypadku Płoć, Karaś albo coś takiego będzie bardziej efektywne ?
Wiem że będę musiał zapłacić tam za łowienie bo to nie PZW ale czy warto w takim razie na tydzień ? czy tylko na jeden dzień się nastawić . Co poradzisz ? _________________ Po wspomnieniach z dzieciństwa o wędkowaniu , ruszam znów na łów  |
|
Powrót do góry |
|
 |
biodivTZ Kandydat na wędkarza
|
Wysłany: Czw Sie 19, 2010 16:41 Temat postu: a może Rekowo? |
|
|
Witaj,
Byłem niedawno nad Raduńskimi i podpytałem miejscowych. Jedyne jeziorko gdzie połowić można z Raduńskich (Radbur) to ewentualnie Rekowo, potem w kolejności Białe. Osobiście łowiłem na Rekowie. Brał szczupak na żywca i okonie - także na żywca (1 hak - malutki żywiec). Poza tym ładne płocie, leszczyki i z gruntu i na spławik. Słyszałem od miejscowych że i większe leszcze podchodzą.
Fajna miejscówka jest od południa - pomościk, tylko latem trzeba być baaardzo wcześnie.
Pozdrawiam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Rynix Moczykij
|
Wysłany: Czw Sie 19, 2010 22:17 Temat postu: |
|
|
No to słabo w sumie ... patrze na wiatr i on tez nie będzie mi pomagał , wiec po prostu pomoczę sobie kija ze 2 - 3 dni Dzięki za info. _________________ Po wspomnieniach z dzieciństwa o wędkowaniu , ruszam znów na łów  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Minus Wędkarz
|
Wysłany: Pią Sie 20, 2010 22:37 Temat postu: |
|
|
byłem na wywczasie nad raduńskim górnym i połowiłem piękne płocie i okonie giganty. wbrew informacjom o radburze ryba jest ale trzeba poszukać. sieci i pupy są wszechobecne ale da się połowić |
|
Powrót do góry |
|
 |
Rynix Moczykij
|
Wysłany: Nie Sie 22, 2010 9:36 Temat postu: Poszukam lescza |
|
|
No ja tam poszukam leszcza , mały czy duży nie ważne , potrzebuje wyjąć i wrzucić i tak w koło Macieju , żeby nie stać jak kołek przy brzegu. Jak mówisz ze jest płoć to mi tez powinna podejść. Może coś podpowiesz ? _________________ Po wspomnieniach z dzieciństwa o wędkowaniu , ruszam znów na łów  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Minus Wędkarz
|
Wysłany: Czw Sty 20, 2011 12:43 Temat postu: Re: Poszukam lescza |
|
|
Rynix napisał: | No ja tam poszukam leszcza , mały czy duży nie ważne , potrzebuje wyjąć i wrzucić i tak w koło Macieju , żeby nie stać jak kołek przy brzegu. Jak mówisz ze jest płoć to mi tez powinna podejść. Może coś podpowiesz ? |
pewnie juz za późno na podpowiedź ale płocie brały na stoku na głębokości około 6 m - około 15 cm nad dnem
Na robala nie warto bo ukleja od razu przechwytywała ale na kuku było OK
Zdecydowane prowadzenie spławika, zacięcie i zabawa przednia _________________ bez ryzyka nie ma zabawy |
|
Powrót do góry |
|
 |
Rynix Moczykij
|
Wysłany: Czw Sty 20, 2011 17:48 Temat postu: płocie |
|
|
Witam kolegę w nowym roku , otóż ryba była owszem , rzuciłem trochę pęczaku przez 2 dni , podeszły płocie ale takie do 30 cm. Bawiłem się przednio bo fajnie walczyła , ale z drugiej strony byłem zawiedziony bo nie podszedł leszcz ( ciekawe czy jeszcze tam jest). Z tymi co rozmawiałem i wczasowiczami i chyba tubylcami często padały stwierdzenia " po co nęcić jak następnego dnia w okolicy jest sieć " I tu moje stwierdzenie - pojawiają się sztuki co tylko przez sieć przechodzą -tylko ? Być może fakt iż z lornetką obserwowałem jak coś w stylu sieci ściągali , nie pozwolił mi na dłuższą zasiadkę. Wydałem kupę pieniędzy i nie byłem zadowolony w 100 %  _________________ Po wspomnieniach z dzieciństwa o wędkowaniu , ruszam znów na łów  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Minus Wędkarz
|
Wysłany: Czw Sty 20, 2011 22:32 Temat postu: |
|
|
ja też nie byłem w 100% zadowolony bo drożyzna straszna ale parę fajnych rybek złowiwszy. Co do leszcza to w ciągu tygodnia złowiłem chyba tylko 3 sztuki i to małe. Chyba wyłowili sieciami leszcze albo siedzą na głębokim.
Codziennie gdzieś w okolicy widziałem rybaków z sieciami i pupami... koszmar - jeb.....ą wszystko co popadnie
Okonie tylko z łódki po znalezieniu górek na echo _________________ bez ryzyka nie ma zabawy |
|
Powrót do góry |
|
 |
Rynix Moczykij
|
Wysłany: Czw Sty 20, 2011 23:39 Temat postu: duze pieniadze |
|
|
Za nasze pieniądze będą mogli sobie zarybić żeby za rok lub 2 czy 3 , wyjąć sobie sieciami. Tak to jest jak nie potrafimy zadbać o państwowe , tylko dajemy w prywatne ręce , a lasy jeziora rzeki niszczeją albo co gorsza tracą to napędza ten przemysł czyli wędkarze  _________________ Po wspomnieniach z dzieciństwa o wędkowaniu , ruszam znów na łów  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|