Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kiwii47 Wędkarz
|
Wysłany: Nie Mar 22, 2009 13:41 Temat postu: linawa |
|
|
Witam , nareszcie sezon spiningowy została otwarty ,wczoraj dosyć dobrze brał okoń na linawie ,może zadnej rewelacji nie było ale takie od około 25cm w dół .wszystkie wrociły z powrotem do wody |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kazior Wędkarz
|
Wysłany: Pon Mar 23, 2009 22:19 Temat postu: |
|
|
A pochwal się w które miejsce na Linawie jeździsz?? Może masz jakąś fajną miejscówkę. _________________ DS - to mocna broń! |
|
Powrót do góry |
|
 |
kiwii47 Wędkarz
|
Wysłany: Wto Mar 24, 2009 18:04 Temat postu: |
|
|
Żadna tajemnica dobre miejscse jest obok stolarni lub przy zajezdzie, ale też dobre jest przy małym mostku obok :plaży: troche w bok od 7emki tam właśnie łowiłem.W sobote chyba pompowali wode bo woda zaczeła opadać i ładnie okoń brał niezależnie jaki kolor gumki się używało. Szkoda było go zabierać bo jest wypchany ikrą .
Na marginesie ..... lepjej bez zezwolenia nie pokazywać sie nad wodą napewno skontrolują czy to na linawie ,szkarpawie,tudze,czy wiśle królewiekjej.... sprawdzali  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kiwii47 Wędkarz
|
Wysłany: Sob Mar 28, 2009 20:02 Temat postu: |
|
|
Dzisiejszy połow okonie ładnie brały tu jest 20szt. od 20 do 26cm. Na boczny trok na 10 rzutow było 9 sztuk a na głowke na 10 rzutow 1 okonek (sprawdzałem) w sumie cos około setki miałem, reszta wrociła do wody.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kiwii47 Wędkarz
|
Wysłany: Wto Mar 31, 2009 18:15 Temat postu: |
|
|
Niedawno wróciłem z linawy nawet brania nie było woda cofneła sie coś około metra i opadała dalej, na spławik też niewidziałem żeby coś łapali a miało być tak peknie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kiwii47 Wędkarz
|
Wysłany: Sob Mar 27, 2010 19:53 Temat postu: |
|
|
Witam, minął rok i otwarcie sezonu spiningowego nastąpiło tradycyjnie na Linawie. Pogoda raczej nie dopisała zaczęło padać jak tylko przyjechałem ale można było się pobawić troszkę z okoniami, od 7,30 do 9 miałem10 sztuk od 25cm w dół ,brały strasznie delikatnie (wróciły do wody) na boczny, na brzegu leżało sporo martwych raków oraz kilka szczupaczków, na marginesie ... Wisła w Kiezmarku rozlana po łąkach może nie tak strasznie ale jednak tam jest . |
|
Powrót do góry |
|
 |
petros Wędkarz
|
Wysłany: Pią Kwi 02, 2010 14:21 Temat postu: |
|
|
Pochodzilem dzis pare godzinek ze spinnem na Linawie, nastawiajac sie na okonia. Nie mialem bocznego troku i moze to przyczyna slabych polowow. Rzucalem kopytkami 5cm, obrotowkami 0, jednak wyniki slabiutkie. Zero kontaktu z okoniem. Jedyna ryba to maly bolen, okolo 30cm. Brodzilem w woderach po....rybach. Tragedia, naliczylem sie w trzcinach 5 snietych linow, najwiekszy okolo 1kg, szczupak i leszcz, ladnie ponad kilo, do tego sporo leszczykow takich do 0,5kg. Spotkalem 2 splawikowcow, posiedzieli 3 godzinki i sie zwineli, mowili ze lipa straszna. Ogolnie bardzo slabo, na wodzie zero aktywnosci ryb, tylko ten bolen na pocieszenie. Zdjecia wstawie pozniej. |
|
Powrót do góry |
|
 |
petros Wędkarz
|
|
Powrót do góry |
|
 |
EKOLOG Moczykij
|
Wysłany: Sob Kwi 03, 2010 20:41 Temat postu: |
|
|
Ale te okonki to niektóre ciężarne!!!!trochę mięsiarstwo i niezbyt ładnie z tarlaków zupe gotować.To że ryba nie ma okresu nie znaczy że można ją wyciąć w pień.....Cóż,każdy postępuje według własnego sumienia.Pozdro. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kiwii47 Wędkarz
|
Wysłany: Sob Kwi 03, 2010 23:59 Temat postu: |
|
|
Witam , a gdybym nie wstwił zdjęcia to co to byś powiedział , pewno nic bo byś tylko z opisu wiedział że złapałem , ale masz racje kilka było z ikrą i to są jedyne okonie które zabrałem z około setki złowionych w tym DNIU , a wcześniejsze połowy okoni jak i póżniejsze wszystko wróciło do wody a uwierz mi naprawdę nałowiłem ich bardzo dużo, choć może to tak wygląda ale naprawdę sporadycznie zabieram ryby. Zadowolony z mojego tłumaczenia ? naprawdę nie wiem co by CI jeszcze EKOLOG na ten temat napisać, no może to że dziś też byłem (sobota) póżnym popołudniem na linawie i nic nie brało, a i jeszcze jedno zwróciłeś komu komukolwiek z wędkarzy którzy np. łowią w sobieszewie uwagę że okonie mają czas tarła? i ciekawe co CI odpowiedzieli , czyżby i oni nie mieli sumienia.Dzięki za uwagę!!! więcej nie będę zabierał okoni z ikrą .CZEŚĆ. |
|
Powrót do góry |
|
 |
EKOLOG Moczykij
|
Wysłany: Nie Kwi 04, 2010 19:35 Temat postu: |
|
|
SIEMA KAWII....Oczywiście że nikomu uwagi nie zwróciłem.To walka z wiatrakami,a zdarzalo się że widziałem w Wiadomościach Wędkarskich zdjęcie specjalisty,mistrza który łowiąc pod lodem obsypany był,dosłownie wkoło okoniami.I jeszcze Baran chwalony był że tak skutecznie znajduje miejsca na jeziorze....No,a w lecie PZW zrobi sobie odłów kontrolny i jeziorko zamienia się w pustynie!!!!!Mi też zdarza się zabierać ryby ale nigdy w takich ilościach!!!biorę tyle ile wiem że zjem,a to co się czasem widzi nad wodą łamie wszelkie zasady i zdrowy rozsądek.Więc nie dziw sie że nie zachwycały mnie te twoje okonie.pozdrawiam!!!Ale gratuluje skuteczności!!!!!!!!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
petros Wędkarz
|
|
Powrót do góry |
|
 |
kiwii47 Wędkarz
|
Wysłany: Sro Kwi 07, 2010 20:25 Temat postu: |
|
|
Witam, ale masz szczęście z tymi boleniami petros jeszcze nigdy nie złowiłem bolenia na linawie a tak prawdę mówiąc nie słyszałem by ktoś inny je złowił co nie znaczy że ich tam nie ma gratki  |
|
Powrót do góry |
|
 |
petros Wędkarz
|
Wysłany: Czw Kwi 08, 2010 13:47 Temat postu: |
|
|
Bolen jest, ale wszystko jeden rocznik. Tak czy inaczej chwala Elblagowi za udane zarybienia. W 2009 nie zarybiali boleniem tylko szczupakiem i linem. Mam nadzieje ze klusownicy dadza mu podrosnac do slusznych rozmiarow. Zastanawiam sie co to za koles mieszka po drugiej stronie motelu, bo za kazdym razem widze przy jego domie butelki w wodzie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
aress Wędkarz
|
Wysłany: Czw Kwi 08, 2010 14:42 Temat postu: |
|
|
Te butelki są tam od kilku dobrych lat  |
|
Powrót do góry |