Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
calvuss Wędkarz
|
Wysłany: Nie Kwi 15, 2012 17:46 Temat postu: |
|
|
po porannej eskapadzie na szkarpawe do nowakowa zawitalem okolo 8 i do 13 zlapalem na bacika 1ploc... i ok 100 blaszakow marki krap ,sam drobiazg ,na kuku zero bran tylko mady ale wtedy odrazu wisi blaszak ,pogoda sie ustatkuje kiedys????kto wie? |
|
Powrót do góry |
|
 |
calvuss Wędkarz
|
Wysłany: Pon Kwi 30, 2012 18:11 Temat postu: |
|
|
takie piekne krapie jak na nowakowie to tylko w wisle plywaja,grube pekate i czerwonopletwe a na bacie tez walcza niczego sobie....co rzut to siedzi ale tylko krap ,ploci na razie niema zlapalem moze 4 czy 5 chropowatych ,jak sie wytrze bedzie brac na pewno i 2 leszczyki ok 35 cm no i oczywiscie ciosa wscibia nosa  |
|
Powrót do góry |
|
 |
styk75 Moczykij
|
Wysłany: Sro Maj 02, 2012 19:01 Temat postu: |
|
|
Dzisiejszy wyjazd do Nowakowa.... rano brały słabo krąpie około 9 podeszły w zanętę duże leszcze ... ale nie brały. Kolega zaciął i holował 3 szt. tak na oko ok. 2 kg, zapięte niestety za bok i zeszły. Później trochę leszczyków i krąpi. |
|
Powrót do góry |
|
 |
calvuss Wędkarz
|
Wysłany: Sro Maj 02, 2012 20:31 Temat postu: |
|
|
Japonca jeszcze nie ma co?ale leszcze kraza to pewnie niedlugo polowimy |
|
Powrót do góry |
|
 |
calvuss Wędkarz
|
Wysłany: Sro Maj 02, 2012 20:32 Temat postu: |
|
|
a wiesz cos moze co tam na tynie sie dzieje? |
|
Powrót do góry |
|
 |
styk75 Moczykij
|
Wysłany: Pią Maj 04, 2012 19:23 Temat postu: |
|
|
Japońca jeszcze nie ma ale mam nadzieję że wejdzie. Na Tynie nie łowię już od paru ładnych lat. Podobno na Dzieżgonce brały duże leszcze w zeszłym tygodniu. Ale wiesz jak jest, ryba albo brała wczoraj albo bierze jak jesteśmy w robocie. W sobotę wybieram się na kanał do Białej Góry - o wynikach zamelduję |
|
Powrót do góry |
|
 |
calvuss Wędkarz
|
Wysłany: Pią Maj 04, 2012 20:00 Temat postu: |
|
|
na Liwe?nawet sie kieruj w tamta strone ,nic tam teraz sie nie dzieje.Jesienia to tak ale w tamtym roku tez lipa byla ,mowia ze przez budowe tej przystani przy sluzie na nogacie,na krolewieckiej ponoc krasnopiory lapia i japonca mozna juz trafic ale osobiscie nie bylem ,w niedziele moze krapie dalej pomecze.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
styk75 Moczykij
|
Wysłany: Sob Maj 05, 2012 16:35 Temat postu: |
|
|
Witam. Byłem w Białej Górze na Nogacie, około 5 kg krąpi. Kilka sztuk nawet ładnych, te większe brały na kukurydzę. A co do Liwy to na ściekach ja nie łowię. Jutro Nowakowo. Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
calvuss Wędkarz
|
Wysłany: Sob Maj 05, 2012 19:07 Temat postu: |
|
|
piszesz jade na kanal w bialej gorze to oprocz liwy innego tam nie ma...scieki to wala tam z celulozy w kwidzynie ale w obrebie bialej gory na rybostan to niema wplywu,jesienia naprawde mozna sobie sporo polapac ,biala rybka wchodzi tu z nogatu i na bata zabawa pewna a na nogacie to gdzie tam lapales w okolicach sluzy czy na zwalonym moscie w piekle? |
|
Powrót do góry |
|
 |
styk75 Moczykij
|
Wysłany: Nie Maj 06, 2012 17:56 Temat postu: |
|
|
Kolego, pisząc kanał miałem na myśli odcinek Nogatu od Wisły do śluzy. Na Nogacie łowiłem "na ławkach", po wjeździe do Białej Góry od strony Tczewa skręcasz w lewo i po około 300 m jeszcze raz w lewo. Fajna miejscówka, niestety tylko 3 albo 4 stanowiska, świetne miejsce na biwak z rodziną. Dzis na Nowakowie: burza, deszcz, wiało - połowiłem krapi, jeden podpięty leszcz |
|
Powrót do góry |
|
 |
calvuss Wędkarz
|
Wysłany: Pon Maj 07, 2012 18:03 Temat postu: |
|
|
ja tez zalapalem sie na ta burze ale krapiom ona nie przeszkadzala ,szkoda tylko ze japonca i leszcza dalej nie widac.Jak myslisz jeszcze wplyna? |
|
Powrót do góry |
|
 |
styk75 Moczykij
|
Wysłany: Wto Maj 08, 2012 15:12 Temat postu: |
|
|
Leszcz jest ale nie bierze, jak się wytrze to myślę że będzie lepiej. Karaś - chyba w tym roku niestety już nie. W czwartek chciałem jechać na Wisłę Królewiecką ale most w Rybinie jest zamknięty. Podobno ruszył się leszcz na Cyganku - pomyśle. Dziś byłem na Wiśle przy moście, jedna ładna certa i trochę drobnicy |
|
Powrót do góry |
|
 |
styk75 Moczykij
|
Wysłany: Nie Maj 13, 2012 16:41 Temat postu: |
|
|
Witam. Wczoraj to była walka z wiatrem. Wynik około 2 kg, kilaka małych leszczyków i parę ładnych krąpi. Dziś woda do Elbląga płynęła jak w Dunajcu ale... brały. Jak zwolniła i wyszło słońce zaczęła brać drobnica. Wynik - kilka leszczyków największy ok. 80 dkg. |
|
Powrót do góry |
|
 |
calvuss Wędkarz
|
Wysłany: Pią Maj 25, 2012 17:22 Temat postu: |
|
|
Czesc styk ,warto jeszcze na nowakowo sie wybrac ?LESZCZYK SIE POKAZAŁ?(ten wiekszy?)a moze japonca trafiles? |
|
Powrót do góry |
|
 |
styk75 Moczykij
|
Wysłany: Pią Maj 25, 2012 19:28 Temat postu: |
|
|
Cześć. W zeszłym tygodniu złapałem kilka, największy około kg. Zaczął brać, o japońcu słabo. Ja nie złapałem ale trafiają się pojedyncze sztuki. Na Nowakowo pojadę w niedzielę a jutro spróbuję na Wiśle w Drewnicy.Byłem dziś zobaczyć na Bulwarze, chłopaki trenują, bo jutro i w niedzielę maja zawody. Woda płynęła do zalewu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|