Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Arti Kandydat na wędkarza
|
Wysłany: Nie Lip 07, 2013 11:00 Temat postu: Gdziekolwiek |
|
|
Od pewnego czasu wertuje poszczegolne tematy w tym dziale i nasuwa mi sie pewien wniosek.
Zdecydowana wiekszosc wpisow mowi o braku jakichkolwiek efektow polowow, niektorzy wspominaja z kolei o mizernych badz co najwyzej przecietnych braniach.
Informacja o ciekawym polowie zdarza sie niezmiernie rzadko. Z czego to wynika?
Smiem twierdzic, ze z braku potrzeby dzielenia sie wiadomosciami na temat udanych wypraw, w szczegolnosci nie ujawniania miejsc owocnych zasiadek. No bo przeciez po co? Mi sie udalo, ale czemu i innemu mialoby sie udac? Nie ma to przeciez zadnego sensu, lepiej zachowac kazda ciekawsza miejscowke dla siebie.
Oczywiscie - wolny wybor kazdego z nas, nikt nie musi przeciez dzielic sie takimi informacjami z innymi.
Aczkolwiek taki stan rzeczy powoduje, iz lektura tego dzialu forum wydaje sie byc calkowicie zbedna, gdyz nie znajdziemy tutaj zadnych rzeczowych informacji, co najwyzej zniechecimy sie do poszczegolnych zbiornikow.
Pozdrawiam
Artur |
|
Powrót do góry |
|
 |
kuuba Wędkarz
|
Wysłany: Nie Lip 07, 2013 13:05 Temat postu: |
|
|
Mialem jedno jeziorko ktore sobie wypracowalem i lowilem z dobrymi wynikami, ale niestety pochwalilem sie, a takie wiesci bardzo szybko sie roznosza i za przeproszeniem cholota najszybciej sie zjawia na czyjis wypracowanych od lat miejscach. Teraz lowie na innym jeziorku pzw i wyniki sa zaskakujace, wiec sie nie dziw ze nikt sie nie chwali dobrymi lowiskami. Poza tym wydaje mi sie ze w kazdej wodzie mozna znalezc cos ciekawego, tylko trzeba poswiecic troche czasu zeby poznac uksztaltowanie dna, rybostan, zwyczaje ryb w danej wodzie. Wiekszosc poprostu idzie nad wode, rzuca przed siebie nie wiedzac nawet co jest na dnie i czeka, po czy mowi ze nigdzie nie ma ryb. Osobna sprawa jest regularne necenie. Sorki ze bez polskich znakow bo nie mam w tej chwili polskiej klawiatury. Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
areajdm Wędkarz
|
Wysłany: Nie Lip 07, 2013 16:01 Temat postu: |
|
|
Kolega przede mną dobrze prawi. Ja jestem totalnym amatorem, ale w zeszłym roku znalazłem złotą miejscówkę. Jakoś to wyszło i kilka dni później nie było już wolnego stanowiska... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Cezary Kandydat na wędkarza
|
Wysłany: Sro Lip 10, 2013 12:39 Temat postu: |
|
|
I kolega arti się dziwi? Jest gro ludzi którzy nawet nie rejestrują się na tymże forum, a wpadają tylko wyśledzić pewne miejscówki w pogoni za mięsem, a każdy normalny wędkarz chce mieć nad "swoją" wodęą trochę spokoju i jeszcze coś złowić, nie dziwota że ludzie mają takie podejście. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|