Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
joker Wędkarz
|
Wysłany: Nie Maj 13, 2012 20:44 Temat postu: |
|
|
jarry napisał: | A czy ten pan Tadzio wystawia rachunek , bo ktoś kto pobiera opłaty powinien, myślę że Urząd Skarbowy by chętnie się tym zainteresował. |
Jeżeli byłbym Panem Tadziem i zapytałbyś mnie o rachunek, to odpowiedziałbym Ci, że dzwonie po Policję bo łowisz bez mojej zgody na mojej wodzie i jakbyś miał jakąkolwiek rybę w siatce, byłoby to praktycznie równoznaczne z kradzieżą.  _________________ Pozdrawiam, Piotrek |
|
Powrót do góry |
|
 |
jarry Site Admin
|
Wysłany: Pon Maj 14, 2012 14:27 Temat postu: |
|
|
No tak zapomniałem ,,Polska Rzeczywistość" , Polak potrafi,,, _________________ www.pzwgdyniaport.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
maryaChi Moczykij
|
Wysłany: Wto Maj 15, 2012 12:11 Temat postu: |
|
|
joker napisał: | jarry napisał: | A czy ten pan Tadzio wystawia rachunek , bo ktoś kto pobiera opłaty powinien, myślę że Urząd Skarbowy by chętnie się tym zainteresował. |
Jeżeli byłbym Panem Tadziem i zapytałbyś mnie o rachunek, to odpowiedziałbym Ci, że dzwonie po Policję bo łowisz bez mojej zgody na mojej wodzie i jakbyś miał jakąkolwiek rybę w siatce, byłoby to praktycznie równoznaczne z kradzieżą.  |
I spotkalibyśmy się w sądzie. Jako, że jako Tadzio prowadzisz proceder regularnie i pobierasz opłatę z marszu, zezwalając na wędkowanie, nie stałoby mi się nic. Wystarczyłoby, że zgłosiłoby się 3ch moich kolegów z potwierdzeniem, że tak Tadzio tu opłaty pobiera i wędkować pozwala wszystkim za 10zł. Ty z kolei, jako, że jesteś Tadziem nieodprowadzającym podatków od przychodu, miałbyś poważne problemy z Urzędem Skarbowym, pokryłbyś koszta sądowa, a mi oddałbyś pieniążki za nieprzepracowane dni w których się z tobą musiałem w tym sądzie użerać. Tak to w XXI wieku działa.
Także niech Tadzio dzwoni na Policję. |
|
Powrót do góry |
|
 |
joker Wędkarz
|
Wysłany: Sob Maj 19, 2012 13:08 Temat postu: |
|
|
maryaChi, za to nie tylko od XXI wieku działa coś takiego jak "wpierdolenko" dla takich jak Ty i do widzenia    _________________ Pozdrawiam, Piotrek |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marcin232 Moczykij
|
Wysłany: Sob Maj 19, 2012 15:47 Temat postu: |
|
|
joker Nie przesadzasz aby trochę? |
|
Powrót do góry |
|
 |
kleik Moczykij
|
Wysłany: Sob Maj 19, 2012 16:17 Temat postu: |
|
|
haha "wpierdolenko" dobre   |
|
Powrót do góry |
|
 |
gda Marcin
|
Wysłany: Sob Maj 19, 2012 16:59 Temat postu: |
|
|
i racja społeczniaków trzeba tępić nie daje rachunku to po co tam sie pchasz???  |
|
Powrót do góry |
|
 |
mike79 Kandydat na wędkarza
|
Wysłany: Sro Maj 23, 2012 19:40 Temat postu: |
|
|
Nie rozumim tu czegoś? To po co tam jezdzisz? Zapłac PZW i tam wędkuj, jak ci nie pasuje rubka u dziadka, który do ciebie podejdzie , zagada , wezmie 10 albo nie i tyle. Jego woda i tyle....Rachunek...moze fakture co za bzdura , co za ludzie....  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Miki
|
Wysłany: Pią Maj 25, 2012 11:50 Temat postu: |
|
|
W ten sposób można się przywalić do każdego kto na prywatnej wodzie kasę za łowienie odprowadza. Pytanie pozostaje zasadnicze...PO CHOLERĘ. Właścicielem wody jest osoba prywatna, więc ona ustala zasady korzystania z niej. Chcesz łowić za friko to kłusuj i ganiaj się ze strażą rybacką albo znajdź dziką wodę, proste. |
|
Powrót do góry |
|
 |
DarSak
|
Wysłany: Pią Maj 25, 2012 12:46 Temat postu: |
|
|
Miki napisał: | W ten sposób można się przywalić do każdego kto na prywatnej wodzie kasę za łowienie odprowadza. Pytanie pozostaje zasadnicze...PO CHOLERĘ. Właścicielem wody jest osoba prywatna, więc ona ustala zasady korzystania z niej. Chcesz łowić za friko to kłusuj i ganiaj się ze strażą rybacką albo znajdź dziką wodę, proste. |
Z tego co mi wiadomo to w Polsce nie ma czegoś takiego jak dzika woda. Każda woda ma właściciela i naszym obowiązkiem jest się dowiedzieć kto tym właścicielem jest i czy pozwala i na jakich warunkach wędkować. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kuuba Wędkarz
|
Wysłany: Pią Maj 25, 2012 18:23 Temat postu: |
|
|
A z tego co ja wiem, to na wodzie która należy do skarbu państwa i nie posiada dzierżawcy to można wędkować za free. Należy jednak posiadać kartę wędkarską i przestrzegać RAPR |
|
Powrót do góry |
|
 |
jarry Site Admin
|
Wysłany: Pią Maj 25, 2012 21:04 Temat postu: |
|
|
kuuba napisał: | A z tego co ja wiem, to na wodzie która należy do skarbu państwa i nie posiada dzierżawcy to można wędkować za free. Należy jednak posiadać kartę wędkarską i przestrzegać RAPR |
Oj niestety to nie jest prawda , w takim wypadku należy wnieść opłatę za wędkowanie do RZGW
www.rzgw.gda.pl _________________ www.pzwgdyniaport.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
kuuba Wędkarz
|
Wysłany: Pią Maj 25, 2012 23:45 Temat postu: |
|
|
Aha, to się myliłem. Tzn. że jak np. chcę sobie połowić w jakiejś leśnej "kałuży" to muszę za to płacić ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
aress Wędkarz
|
Wysłany: Sob Maj 26, 2012 8:34 Temat postu: |
|
|
"leśna kałuża" należy najpewniej do Lasów Państwowych i to tam musisz zapłacić za wędkowanie. (Najbliższe nadleśnictwo )
Jak widzisz za wszystko trzeba płacić.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kuuba Wędkarz
|
Wysłany: Sob Maj 26, 2012 10:46 Temat postu: |
|
|
Przykre trochę, na wszystkim chcą zarobić. Dobrze że za wstęp do lasu nie kasują. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|