Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
arekk Wędkarz
|
Wysłany: Sob Gru 03, 2011 18:12 Temat postu: |
|
|
Ryba już gromadnie stoi na 12-15m. Jeden krótki pistolet z 10m i nic poza tym.
Ale grubsze było doskonale widać w pobliżu białorybu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
areajdm Wędkarz
|
Wysłany: Czw Kwi 12, 2012 13:15 Temat postu: |
|
|
Byłem dzisiaj od 8,30 do 11,30 - grunt i spławik. Zero niestety, nawet skubnięcia. |
|
Powrót do góry |
|
 |
bodzio1303 Wędkarz
|
Wysłany: Czw Kwi 12, 2012 18:00 Temat postu: |
|
|
Marchowo jest głębokim jeziorem i nagrzewa się długo.Na białą rybę musisz poczekać jeszcze ze dwa tygodnie , a okoń i szczupak to wiesz -okres ochronny do końca kwietnia. |
|
Powrót do góry |
|
 |
michaelo86
|
Wysłany: Pią Kwi 27, 2012 22:27 Temat postu: |
|
|
Witam,
Dzieje się coś po stronie prywatnej czy cisza? Planuję się w końcu wybrać na pierwszy wypad, a mam blisko i jeziorko ładne:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
bodzio1303 Wędkarz
|
Wysłany: Sob Kwi 28, 2012 20:30 Temat postu: |
|
|
michaelo86 napisał: | Witam,
Dzieje się coś po stronie prywatnej czy cisza? Planuję się w końcu wybrać na pierwszy wypad, a mam blisko i jeziorko ładne:) |
michaelo86 jeżeli masz blisko to Ty powinieneś nas informować co się dzieje na Marchowie ! |
|
Powrót do góry |
|
 |
michaelo86
|
Wysłany: Sob Kwi 28, 2012 23:05 Temat postu: |
|
|
Gdybym miał czas jeździć to bym informował o każdej wyprawie, a jak to się mówi drogi kolego "kto pyta nie błądzi" Byłem kilka razy w zeszłym roku nad tym jeziorkiem, ale bez efektów, więc mam chyba prawo zrobić rozeznanie czy uderzyć tu lub wybrać inny akwen czyż nie?
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
bucior
|
Wysłany: Sob Maj 12, 2012 8:01 Temat postu: |
|
|
Witam. Jako że zakupiłem sobie działeczkę nad Marchowem ale od strony związkowego jeziorka to mam zamiar wybrać się na prywatne. Powiedzcie mi czy mam sobie normalnie łowić i ten koleś przyjdzie czy jak ? bo nie chciałbym sobie robić problemów i jeśli wiecie jaka jest aktualna cena to poproszę  |
|
Powrót do góry |
|
 |
michaelo86
|
Wysłany: Sob Maj 12, 2012 11:12 Temat postu: |
|
|
Witaj
Idziesz i rozkładasz się gdzie chcesz, a dziadek sam Cię już wypatrzy:)
Aktualna cena to 10 zł. Jest tylko jedna sprawa. Z tego co wiem od dziadka pomosty po części "pomostowej" są prywatne i jeśli przyjdzie Ci właściciel to musisz go opuścić, ale idziesz sobie na kolejny wolny
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
gruby479 Kandydat na wędkarza
|
Wysłany: Sob Maj 12, 2012 11:13 Temat postu: |
|
|
Jeszcze do zeszłego sezonu opłate bodajze 10zł z brzegu i 20 łódka zbierał starszy pan o imieniu Tadzio w tym sezonie podobno nad jeziorem wstawione są tablice z numerem telefonu pod ktory trzeba zadzwonić i umowić się na wędkowanie,ile w tym prawdy niewiem ale takie doszły mnie słuchy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
michaelo86
|
Wysłany: Sob Maj 12, 2012 11:20 Temat postu: |
|
|
Tablice były wystawione, ale wydaje mi się,że tylko na majówkę. Pamiętam, że była tam data 5.05 czyli długi weekend=eldorado wędkarzy, a Tadziu normalnie chodził i kasował.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
jarry Site Admin
|
Wysłany: Sob Maj 12, 2012 11:50 Temat postu: |
|
|
A czy ten pan Tadzio wystawia rachunek , bo ktoś kto pobiera opłaty powinien, myślę że Urząd Skarbowy by chętnie się tym zainteresował. _________________ www.pzwgdyniaport.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
areajdm Wędkarz
|
Wysłany: Sob Maj 12, 2012 12:18 Temat postu: |
|
|
Dokładnie - wystarczy się rozłożyć, a Pan przyjdzie. Pomosty są prywatne, więc w razie czego trzeba je opuścić. Najlepsze miejsce z tego co zauważyłem i po opiniach napotkanych wędkarzy - zielony pomost, ze schodkami. Niestety dość często okupowany przez właścicieli.
Rachunków nie wystawia, Leśniczy również. |
|
Powrót do góry |
|
 |
gruby479 Kandydat na wędkarza
|
Wysłany: Sob Maj 12, 2012 12:21 Temat postu: |
|
|
Jarek pan Tadzio jest tylko od zbierania opłat właścicielem tej wody jest ktoś inny,pan tadzio niby zostawia jakieś pokwitowanie ale wątpie,ze ktokolwiek prowadzi jakąś księgowość tak jak wątpie,ze urzad skarbowy wogóle wie o istnieniu czegoś takiego jak łowisko o nazwie Marchowo na którym pobierana jest opłata za wędkowanie.Mnie osobiście nie obchodzi to wogóle tak jak wędkowanie na tym zbiorniku. |
|
Powrót do góry |
|
 |
WM Wędkarz
|
Wysłany: Sob Maj 12, 2012 13:34 Temat postu: |
|
|
jarry napisał: | A czy ten pan Tadzio wystawia rachunek , bo ktoś kto pobiera opłaty powinien, myślę że Urząd Skarbowy by chętnie się tym zainteresował. |
Nie musi nic wystawiać, bo ktoś kto dzierżawi jezioro niejako z urzędu staje się rolnikiem, a ten nie ma obowiązku wystawienia faktury. Możesz otrzymać fakture RR, ale nie dość, że sam musisz sobie ją wypisać to jeszcze wcześniej przelać pieniądze na rolnika konto, bo w tym wypadku nie ma on prawa przyjąć gotówki  |
|
Powrót do góry |
|
 |
wind Wędkarz
|
Wysłany: Sob Maj 12, 2012 20:17 Temat postu: |
|
|
jarry napisał: | myślę że Urząd Skarbowy by chętnie się tym zainteresował. |
Konkurencja .... zdrowa i pełna wiary w dobre intencje innych . _________________ LUDZIE OPETANI, NAWIEDZENI SWOJĄ PASJĄ, SPECYFICZNIE UBRANI, Z WŁASNYMI OBYCZAJAMI I JĘZYKIEM.
Forum Wędkarskie |
|
Powrót do góry |
|
 |
|