Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
gruby479 Kandydat na wędkarza
|
Wysłany: Sro Wrz 22, 2010 19:10 Temat postu: |
|
|
Odnośnie okonków na Marchowie łowi je ktoś z sukcesami na tej wodzie???? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Nie Paź 10, 2010 10:17 Temat postu: |
|
|
Wczoraj w pogoni za drapieżnikiem wybrałem Marchowo efekt to okon 35cm,szczupak 57cm i jeden pistolet.Pływajac zaobserwowalem duzo atakow okoni wiec nastepnym razem nastawie sie glownie na ta rybe na tym jeziorze.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
slawencjusz21 Wędkarz
|
Wysłany: Nie Paź 10, 2010 16:54 Temat postu: |
|
|
piękny okoń, gratulacje! miałeś tylko tego jednego? łowiłeś na spadkach na pn-wsch stronie jeziora? za jaką przynętą okoń tach chętnie wychodził?
jaka pora dnia? pozdr |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Nie Paź 10, 2010 18:11 Temat postu: |
|
|
Zacząłem wędkować chwile po 7 okonie goniły drobnice praktycznie wszedzie z tym,ze nie miałem ze soba przynet typowo na okonia nastawiłem się na szczupaka slidery,duze gumy ale jednemu okonkowi 12 cm. guma nie sprawila problemu po uderzeniu byłem pewny,ze mam szczupaka a tu taki psikus:)Jeśli chodzi o te spady o ktorych piszesz to powiem ci szczerze,ze nawet niewiem gdzie one sa nie interesowalem sie nigdy Marchowem wiec nawet nie patrzalem na mapke wczorajszy wypad akurat tam był spontaniczny ale widze ze trzeba zainteresowac sie tym okonkiem,o okoniu co nieco słyszalem kumpel 2 lata temu dostal tam 47cm 1,7kg.[/list] |
|
Powrót do góry |
|
 |
slawencjusz21 Wędkarz
|
Wysłany: Czw Lis 11, 2010 13:56 Temat postu: |
|
|
dzisiaj od 6.40 - 9.30 obławiałem wschodni brzeg ale bez rezulatów. okonie goniły drobnicę tak ok godziny 7-8 ale bez żadnego brania. próbowałem boczny trok, blaszke, gumy i nawet małe woblery ale okonie się na mnie wypięły ok.9.30 się zwinąłem bo zaczęło tak dymac że już mi łapy zdrętwiały |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Czw Lis 11, 2010 16:57 Temat postu: |
|
|
Ja rowniez dzisiejszy dzien poswiecilem na Marchowo jakies okonki wydłubalem ale bez rewelacji
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
bolnyj Wędkarz
|
Wysłany: Czw Lis 11, 2010 19:28 Temat postu: |
|
|
He, he jak dla mnie to to wygląda na półtora okonia  _________________ Fishing & speedway is my life. |
|
Powrót do góry |
|
 |
rawenius Wędkarz
|
Wysłany: Czw Lis 11, 2010 19:42 Temat postu: |
|
|
smacznego  _________________ pyszna zabawa:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
arekk Wędkarz
|
Wysłany: Czw Lis 11, 2010 20:37 Temat postu: |
|
|
rawenius napisał: | smacznego  |
Nie dajmy się zwariować.
Ryby są zdrowszym źródłem białka niż mięso.
Troć/pstrąga/bolenia/szczupłe>80cm itd rozumiem żeby wypuszczać ale średniego okonka?
Zdrowy rozsądek wskazany. |
|
Powrót do góry |
|
 |
slawencjusz21 Wędkarz
|
Wysłany: Pią Lis 12, 2010 11:39 Temat postu: |
|
|
gruby to Ty smigałeś z kumplem na łódeczce tak koło 8.30 ? coś jeszcze prócz tych "garbków" dostałeś? gdzie je dorwałeś? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Niedzwiadek833 Kandydat na wędkarza
|
Wysłany: Sob Cze 04, 2011 19:09 Temat postu: |
|
|
Witam.
Odświeżę trochę temat. Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś był nad tym jeziorkiem ostatnio? Jaka tam jest jest rybka i czy warto się tam wybrać? |
|
Powrót do góry |
|
 |
jonasz7 Wędkarz
|
Wysłany: Nie Cze 12, 2011 23:36 Temat postu: |
|
|
Witam, ja byłem tydzien temu na spławik lowielem na bata na glebokosic 3m. sama plotka do 20cm. jak na te jezioro to slabo. Warto sie wybrac, jest tam duzo ladnej ryby, ale jezioro dosc himeryczne, trzeba czesto jeździc i na pewno sie trafi. A pływa tam to samo co w wiekrzosci polskich jezior.
Ale jezioro warte poznania.
pzdr _________________ Tyczkarz |
|
Powrót do góry |
|
 |
areajdm Wędkarz
|
Wysłany: Czw Cze 23, 2011 8:15 Temat postu: |
|
|
Tylko ciężko z miejscem trochę. Byliśmy z kolegą na rekonesansie na tej prywatnej części, więc tylko przechodziliśmy obok najbardziej obleganego miejsca, na końcu jeziora. Tragedia jednym słowem... muzyka dziwnej treści sącząca się z aut, pełno grilli, hałas i milion rozstawionych wędzisk. Poszliśmy testowo na pomost po drugiej stronie, ale tam była kompletna studnia. Prywatne nas natomiast mile zaskoczyło. Trafiliśmy na wolny pomost z ławką i stołem. Nęcenie nowo testowaną zanętą i efektem były ciekawe Leszcze w ilości ok. 15 sztuk. Obok nas ciągle Szczupaki chodziły i jeden doprowadził nawet do wyskoczenia Płoci nad wodę - takiej z 30cm. Piękny widok Dodatkowo jeden zaatakował bardzo blisko naszej siatki, pod naszymi nogami dosłownie, i jedna Płotka prawie sama do niej wskoczyła. Potem ognisko, kiełbaski - za 10zł za wędkę zabawa była przednia. Poza tym widok sąsiadów obok, którzy mieli zresztą rozstawione wszystkie możliwe wędki, kiedy wypuszczamy ryby - bezcenny
ps. podobno mieszkańcy prądem tam się bawią... napotkany tubylec się tym chełpił... |
|
Powrót do góry |
|
 |
granddm Wędkarz
|
Wysłany: Czw Cze 23, 2011 21:41 Temat postu: |
|
|
No wlasnie, to Marchowo Zachodnie jest prywatne tak? Slyszalem w ogole ze niezle sztuki tam plywaja, moze ktos cos wiecej napisac, gdzie tam sie kupuje zezwolenie jednodniowe, na co i z ktorej strony lowic biala rybe i co tam konkretnie plywa?
Z gory dziekuje
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
arekk Wędkarz
|
Wysłany: Pią Cze 24, 2011 8:38 Temat postu: |
|
|
Wystarczy sie rozlozyc ze sprzetem a dziadzius sam cie odnajdzie jak bedzie robil obchod. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|