Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
krzysiek81471 Kandydat na wędkarza
|
Wysłany: Pon Cze 16, 2014 19:09 Temat postu: |
|
|
o której godzinie byłeś i w którym miejscu |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sly89 Wędkarz
|
Wysłany: Sro Cze 18, 2014 6:36 Temat postu: |
|
|
od około 9.30 do 11.30 na tej plaży od strony prywatnego, tam gdzie zaczyna się pas trzcin. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jarry Site Admin
|
Wysłany: Sob Cze 21, 2014 8:05 Temat postu: |
|
|
Panowie tutaj wypowiadamy się tylko i wyłącznie na temat jeziora Marchowo. _________________ www.pzwgdyniaport.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
Rokan
|
Wysłany: Pon Sie 04, 2014 12:54 Temat postu: |
|
|
Witam!
Może ktoś powiedzieć coś o wynikach na Marchowie - prywatnym? Swego czasu było to całkiem przyjemne łowisko z leszczami, linami, dużym okoniem i szczupakiem. Może nie w jakiejś dużej ilości, ale zawsze coś szło tam połapać. Od około 2-3 lat jednak wszystkie wyprawy nad ten zbiornik kończyły się dla mnie jedynie niepowodzeniami (zdarzały się nawet wyprawy gdzie 8 godzin bez brania się siedziało). Parę dni temu byłem tam przejechać się na rowerze i ku mojemu zdziwieniu wszystkie stanowiska na prywatnym były zajęte przez wędkarzy. Stąd moje pytanie, czy coś się tam zmieniło, że aż tyle osób tam widziałem? Mógłby ktoś zdać relację? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Namil
|
Wysłany: Sob Sie 23, 2014 18:31 Temat postu: |
|
|
Witam wszystkich po raz pierwszy na forum.
Więc byłem dzisiaj na prywatnym i tak jak mówisz wszystkie stanowiska zajęte. Znalazłem miejscówkę na takim jakby półwyspie na wprost wysepki. w godz 8-11 ani jednego brania.Zapłaciłem 10zł i dostałem gratis.Byłem tam po raz pierwszy.Przy okazji mam pytanie o dojazd.Jest jakaś lepsza droga nad jeziorko?Ja skręcałem przy figurce. _________________ Maciej G. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mariusz28
|
Wysłany: Nie Sie 24, 2014 13:59 Temat postu: |
|
|
Są na Marchowie (na prywatnym) jakieś wyniki jeżeli chodzi o spining? Kto i gdzie pobiera tam opłaty? _________________ Złów i wypuść. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Namil
|
Wysłany: Nie Sie 24, 2014 17:04 Temat postu: |
|
|
Jeżeli chodzi o opłaty to starszy Pan Tadzio sam Cię znajdzie.10 zł za osobę.Jeżeli po raz pierwszy to dostaniesz gratias (jeden dzień w tym roku) _________________ Maciej G. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Namil
|
Wysłany: Pon Sie 25, 2014 21:51 Temat postu: |
|
|
Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie prywatnego .Jestem początkującym wędkarzem i jeszcze brakuje mi doświadczenia.Tak naprawdę po raz trzeci samodzielnie na rybach.Moje sukcesy to 8 Krąpi na Osowej.Marchowo po raz pierwszy i porażka.Czy są tam jakieś dobre miejsca na spławik,czy tylko na grunt.Pytam,bo na grunt jeszcze nie łowiłem,Narazie prubuję spławikować..Wiem o pomostach,ale jak ktoś mnie wyprosi???Jeziorko jest obrośnięte trzcinami.Nie wiem,czy z tych stanowisk można łowić spławikiem.Poza tym drzewa.Ostatnio haczyłem i pozrywałem spławiki.Dzięki wszystkim za odpowiedź.  _________________ Maciej G. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Rokan
|
Wysłany: Wto Sie 26, 2014 17:04 Temat postu: |
|
|
Osobiście na Marchowie łowię przede wszystkim z gruntu, ale na spławik z brzegu też da (a raczej dało) się coś wyciągnąć. Jeśli chodzi o pomosty to "Pan Tadzio" mówił kiedyś, że z każdego można korzystać, chyba że przyjdzie jego właściciel i nas wyprosi. Kilka razy zdecydowałem się łowić ze znajdujących się tam pomostów i faktycznie raz przyszedł mężczyzna i grzecznie powiedział, że to jest jego pomost i czy możemy się zwinąć - także nie ma się czego obawiać i można śmiało wchodzić. Te pomosty to były jedyne miejsce gdzie swego czasu miałem jakieś wyniki (podejrzewam, że to kwestia regularnych nęceń w tamtych miejscach), dlatego myślę, że w Twoim przypadku to dobre miejsce żeby spróbować na ten spławik. Choć przyznam szczerze, że jak mówisz, że na Osowie masz jakieś wyniki, to bym się tutaj nie spodziewał lepszych. Swoją drogą, ja na Osowskim nigdy nie łowiłem, a chętnie bym spróbował, bo w miarę blisko. Możesz dać znać (tu albo prywatna wiadomość) jak tam teraz wygląda sprawa z opłatami (ile i u kogo)? Pozdrawiam! |
|
Powrót do góry |
|
 |
SwiezyWedkarz Kandydat na wędkarza
|
Wysłany: Pią Wrz 12, 2014 18:01 Temat postu: |
|
|
byl ktos ostatnio na pzw:>
jutro z kolega sie wybieramy. to zdam relacje jak wrocimy |
|
Powrót do góry |
|
 |
SwiezyWedkarz Kandydat na wędkarza
|
Wysłany: Nie Wrz 14, 2014 8:23 Temat postu: |
|
|
bylismy od 8 do 16 jakos.
masa plotek takich od 15cm w gore. i moze z 8 do 15...
i wypielo mi sie cos duzego bo ledwo szlo..
ogolnie wypad udany. bo bylo co robic. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Niedzwiadek833 Kandydat na wędkarza
|
Wysłany: Pią Sie 07, 2015 11:46 Temat postu: |
|
|
Byłem 5.08 od 5:30 do 9:30 na prywatnym. Woda aż się gotowała od drobnicy, ale nic poza tym. Parę brań z gruntu, i na spławik, wynik: dwie płotki 10 cm.
Czy może ktoś był na prywatnym w nocy? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sly89 Wędkarz
|
Wysłany: Nie Sie 30, 2015 11:04 Temat postu: |
|
|
Ja już dawno tam nie byłem, chyba co najmniej 2 lata.
Ale pewnie we wrześniu tam pojadę poszukać szczupaków i okoni. I jak znajdę czas to pewnie z gruntem też tam posiedzę. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|