Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Wrosz Moczykij
|
Wysłany: Sro Kwi 27, 2011 12:01 Temat postu: Staw w Gdańsku - Kokoszkach |
|
|
Szanowni Koledzy!
Chciałbym zapytać czy ktoś z Was był już w tym roku nad stawem w Gdańsku - Kokoszkach i może opisać czy karaś już bierze.  _________________ Krzysztof |
|
Powrót do góry |
|
 |
Wrosz Moczykij
|
Wysłany: Pon Maj 02, 2011 6:51 Temat postu: |
|
|
Ponawiam prośbę o info co do tego stawu. Chyba, że go zaorali. _________________ Krzysztof |
|
Powrót do góry |
|
 |
cliodci Moczykij
|
Wysłany: Wto Maj 03, 2011 19:36 Temat postu: |
|
|
Opłata 1 dniowa 20 PLN, ponoć są kontrole. Zezwolenie można kupić w budce przy stawie jak ktoś tam jest lub u strażnika. Telefon do opiekuna 502154063.
Byłem w sobotę przejazdem to koleś złapał karpia 45cm, a także widziałem jak ciągnął małe karasie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
rufff84 Wędkarz
|
Wysłany: Wto Maj 03, 2011 21:18 Temat postu: |
|
|
jest tam niezly sum i szczupak, w zeszlym sezonie mialem suma na żywca, morska wędka i kołowrotke i nie wyciagnałem gnoja ;/ na drugi dzień koles ze spinningiem złapał suma 8 kg na spinning. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jankelos Moczykij
|
Wysłany: Pon Maj 09, 2011 13:10 Temat postu: |
|
|
Witam a jak wygląda tam sprawa z zabraniem ryb do domu Jakaś dodatkowa opłata Pozdro _________________ Faber est quisque suae fortunae |
|
Powrót do góry |
|
 |
rufff84 Wędkarz
|
Wysłany: Pon Maj 09, 2011 13:14 Temat postu: |
|
|
jest wymiar ochronny, jak ryba ma wymiar to możesz zabierać bez dodatkowej opłaty, amura nie można tylko zabierać |
|
Powrót do góry |
|
 |
jankelos Moczykij
|
Wysłany: Pon Maj 09, 2011 16:09 Temat postu: |
|
|
Wymiar ochronny taki jak w pzw? A jakie są tam efekty i rybki? _________________ Faber est quisque suae fortunae |
|
Powrót do góry |
|
 |
bolo
|
Wysłany: Nie Maj 06, 2012 21:31 Temat postu: |
|
|
odwiedziłem ten staw 1 maja pare płotek ale miały tarło więc do wody karpie stały przy moich nogach pomimo podstawiania robaka i kukurydzy pod nos miały to gdzieś |
|
Powrót do góry |
|
 |
luzak
|
Wysłany: Pon Maj 14, 2012 13:36 Temat postu: |
|
|
Opłata dzienna nie20 a 25pln. O rocznej jak powiem-padniesz. Karpie dopiero wpuszczone, dlatego z brzegu je widać. Jest jeden szczupak, o amurze nic nie wiem. Wolno wziąć np. tylko 1 karpia ( i tak je wyciągną w ciągu miesiąca ) Sum pustoszy łowisko, które ja nazywam prywatnym folwarkiem JAGUARA. Niedługo będzie można tam nabyć warzywa prosto z ogrodu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kris998
|
Wysłany: Sro Wrz 12, 2012 10:09 Temat postu: |
|
|
Odświeżam temat - był ktoś już we wrześniu?
Jakieś powakacyjne karpie, a może szczupaczki?
Będę wdzięczny za info gdyż zamierzam się wybrać po dłuższej przerwie.
(ostatnio w czerwcu szczupaczek, pstrąg i leszczyk) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Arti Kandydat na wędkarza
|
Wysłany: Sro Paź 03, 2012 13:33 Temat postu: |
|
|
Witam. Bylem wczoraj miedzy 10 a 16, troche polowilem na splawik, glownie nastawilem sie jednak na spinning. Splawik - zero efektow, spin - sandacz, niewyciagniety jednak na brzeg, gdyz z lenistwa i glupoty nie chwycilem za podbierak.
Bylem pierwszy raz, wrazenia: ryby na pewno jest duzo i to roznorodnej, jednkaze kwestia wyciagniecia jej na brzeg - przy tak gigantycznej presji wedkarskiej jaka panuje na tym malym zbiorniczku - juz tak wesolo nie wyglada, aczkolwiek nie ma co narzekac. W mojej opinii zbiornik obiecujacy, regularnie zarybiany, odstraszajaca wydaje sie byc jedynie ta jednodniowa oplata. Roczne pozwolenie na lowienie dla studentow miesci sie w granicach zdrowego rozsadku, jednakze oplata za lowienie nadal pozostaje wyzsza niz w ramach PZW. |
|
Powrót do góry |
|
 |
macler123
|
Wysłany: Czw Paź 04, 2012 14:20 Temat postu: |
|
|
Taaaa... jak się pogada z tymi co pilnują to można odnieść wrażenie, że brakuje tam tylko krokodyli i waleniów, a później jak przychodzi do łowienia to nic wziąć nie chce. Może i ryba jest ale w nocy chyba przyjeżdza kontener z ziemniakami, a pózniej ryby brać nie chcą. Za te pieniądze moim zdaniem to szkoda czasu marnować. |
|
Powrót do góry |
|
 |
bolo
|
Wysłany: Pią Maj 03, 2013 5:56 Temat postu: |
|
|
byłem dzisiaj na tym łowisku no i powiem szczerze że to jakaś pomyłka
chciałem nabyć zezwolenie nikogo nie było więc rozstawiłęm sprzęt i se myśle ktoś przyjedzie to sie zapłaci i ok. no i przyjechał pan z ładnym wąsem zaczoł krzyczeć że wzywa policje bo niemam zezwolenia nic niechiał dać sobie wytłumaczyć że chce kupić zezwolenie jednym słowem #$%@&*+ ludzie więcej mnie tam nie zobaczą |
|
Powrót do góry |
|
 |
bolnyj Wędkarz
|
Wysłany: Pią Maj 03, 2013 15:44 Temat postu: |
|
|
bolo napisał: | byłem dzisiaj na tym łowisku no i powiem szczerze że to jakaś pomyłka
chciałem nabyć zezwolenie nikogo nie było więc rozstawiłęm sprzęt i se myśle ktoś przyjedzie to sie zapłaci i ok. no i przyjechał pan z ładnym wąsem zaczoł krzyczeć że wzywa policje bo niemam zezwolenia nic niechiał dać sobie wytłumaczyć że chce kupić zezwolenie jednym słowem #$%@&*+ ludzie więcej mnie tam nie zobaczą |
Typwo "kolesiowa" woda, stawki bandyckie i wogóle żenada. Kiedyś mieszkałęm niedaleko i często tam łowiłem o powiem szczerze że dopóki 'kolesie" z Jaguara nie przejęli tej wody to ryba tam była a teraz to totalna kicha. I jeszcze każdy obcy wędkarz jest tam 'persona non gratta". Jakby mogli to by w koło tego stawu mur chiński wybudowali i jeszcze zasieki postawili. Zdecydowanie nie polecam. Tyle w temacie. _________________ Fishing & speedway is my life. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|