Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
jacekk Moczykij
|
Wysłany: Pią Paź 22, 2010 13:05 Temat postu: |
|
|
Fakt pomyliłem się w kwesti opiekuna Raduni, ale w dalszym ciągu uważam ,że Rutki to ciekawa woda- w każdym razie wg mnie jesli chcemy coś zrobic najlepiej zapisać sie do małego koła żeby miec więcej do gadania , ze stosunkowo małą ilością wód pod opieką położonego w fajnym miejscu (różne wody w okolicy, oraz stosunkowo blisko Gdańska) -mysle ,że zbiornik w Rutkach spełnia to załóżenie .Moze macie jakieś inne propozycje? |
|
Powrót do góry |
|
 |
doozer Site Admin
|
Wysłany: Pią Paź 22, 2010 22:42 Temat postu: |
|
|
wujas007 napisał: |
Przemek, jest nas dokładnie 623 (w 2010 roku)
Pozdrawiam, bardzo ale to bardzo niemłody już wujas007
Co, przy ogólnym spadku liczby członków w naszym okręgu mamy kolejny wzrost stanu członków. Jesteśmy drugim pod względem liczebności członków Kołem w Gdyni. Ludzie po raz kolejny nam zaufali. Za co im dziękujemy
...Róbmy swoje...śpiewa Wojtek Młynarski |
No tak cos czulem, ze ta liczba jest wyzsza ale nie pamietalem jaka
To jednak niestety jeszcze gorzej swiadczy o aktywnosci czlonkow kol. Problem nie dotyczy tylko naszego ale wszystkich.
Prawda jest taka, ze za wyjatkiem kilku aktywistow, ktorym sie jeszcze chce zrobic cokolwiek spolecznie, cala reszta ma na to wyj.... "place skladki i wymagam".
Kolo Gdynia Port nie jest mocne dlatego, ze ma duzo czlonkow, ale dlatego, ze ma silna i zwarta grupe aktywistow - zarzad, SSR, i kilka innych osob.
Kolegom, ktorzy maja inicjatywe stworzenia swojego kola, zycze szczerze wszystkiego najlepszego. Obawiam sie jednak, ze skonczy sie na gadaniu i checiach a na koniec zostanie dwoch lub trzech co i tak sie rozejda.
Jesli sie pomyle, stawiam duza skrzynke dobrego piwa! (jedno dla mnie)  _________________ pzdr,
Przemek Hołowczyc |
|
Powrót do góry |
|
 |
jarry Site Admin
|
Wysłany: Sro Paź 27, 2010 19:28 Temat postu: |
|
|
Piana opadła i jest jak zwykle _________________ www.pzwgdyniaport.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
michal80 Wędkarz
|
Wysłany: Sro Paź 27, 2010 20:57 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Piana opadła i jest jak zwykle |
Prawda jest taka, nie da się zrobić rewolucji. Jeżeli możliwe są jakieś zmiany, to chyba raczej małymi kroczkami. Myślę, że pierwej kolejności powinniśmy zacząć od nas samych i najbliższego otoczenia. _________________ Pozdrawiam
Michał |
|
Powrót do góry |
|
 |
Areh Wędkarz
|
Wysłany: Sro Paź 27, 2010 21:58 Temat postu: |
|
|
jarry napisał: | Piana opadła i jest jak zwykle |
Piana opadła, bo w tej chwili nikt nic nie zrobi. Składki mamy opłacone do kwietnia i raczej nikt wcześniej do nowego koła się nie zapisze. _________________ http://www.pomorskiprzewodnikwedkarski.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
jacekk Moczykij
|
Wysłany: Czw Paź 28, 2010 20:13 Temat postu: cdn |
|
|
Dlatego ja propnuje wrocić do tematu na początku grudnia (dla tych co łowią trocie sezon zaczyna się w styczniu) wtedy jeśli dalej będzie paru chętnych sprobujemy ustalić konkrety .Mam nadzieje że zapał niektórzy z nas będą jeszcze mieli. |
|
Powrót do góry |
|
 |
wujas007 Site Admin
|
Wysłany: Pią Paź 29, 2010 9:52 Temat postu: |
|
|
Areh napisał: | jarry napisał: | Piana opadła i jest jak zwykle |
Piana opadła, bo w tej chwili nikt nic nie zrobi. Składki mamy opłacone do kwietnia i raczej nikt wcześniej do nowego koła się nie zapisze. |
Jak to zrobiłeś, że masz opłacone składki w PZW do końca kwietnia....wszyscy pozostali członkowie PZW w całej Polsce mają zawsze składki opłacone od 1 stycznia do 31 grudnia...rok w rok... _________________ Pozdrawiam
Sylwester Ostapiak
http://pzwgdyniaport.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
Areh Wędkarz
|
Wysłany: Pią Paź 29, 2010 19:04 Temat postu: |
|
|
wujas007 napisał: | Areh napisał: | jarry napisał: | Piana opadła i jest jak zwykle |
Piana opadła, bo w tej chwili nikt nic nie zrobi. Składki mamy opłacone do kwietnia i raczej nikt wcześniej do nowego koła się nie zapisze. |
Jak to zrobiłeś, że masz opłacone składki w PZW do końca kwietnia....wszyscy pozostali członkowie PZW w całej Polsce mają zawsze składki opłacone od 1 stycznia do 31 grudnia...rok w rok... |
O cholera. Pierwszy rok mam kartę wędkarską i przed jej wyrobieniem i opłaceniem składek na 100% byłem pewny że gdzieś przeczytałem że opłaty są ważne przez rok, ale rok "wędkarski" zaczyna się w kwietniu.
W takim razie dziękuję za wyprowadzenie z błędu, bo od stycznia byłbym zwykłym kłusownikiem. _________________ http://www.pomorskiprzewodnikwedkarski.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
joker Wędkarz
|
Wysłany: Sob Paź 30, 2010 10:20 Temat postu: |
|
|
Areh napisał: | od stycznia byłbym zwykłym kłusownikiem. |
Dobre!
Sorry za OT ale nie mogłem się powstrzymać  |
|
Powrót do góry |
|
 |
doozer Site Admin
|
Wysłany: Nie Paź 31, 2010 23:02 Temat postu: |
|
|
Areh napisał: | O cholera. Pierwszy rok mam kartę wędkarską i przed jej wyrobieniem i opłaceniem składek na 100% byłem pewny że gdzieś przeczytałem że opłaty są ważne przez rok, ale rok "wędkarski" zaczyna się w kwietniu.
W takim razie dziękuję za wyprowadzenie z błędu, bo od stycznia byłbym zwykłym kłusownikiem. |
Rok wedkarski trwa od 1 stycznia do 31 grudnia (i to w rozumieniu oplaty skladek jak rowniez w wedkowaniu jako takkim). Nie rozumiem dlaczego mialby sie zaczynac dopiero w kwietniu. _________________ pzdr,
Przemek Hołowczyc |
|
Powrót do góry |
|
 |
Areh Wędkarz
|
Wysłany: Czw Gru 30, 2010 10:47 Temat postu: |
|
|
Panowie, za dwa dni nowy rok. Czyżby było tak jak ktoś wyżej napisał? Piana opadła i wszystko wróciło do "normy"? _________________ http://www.pomorskiprzewodnikwedkarski.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
joker Wędkarz
|
Wysłany: Czw Gru 30, 2010 15:21 Temat postu: |
|
|
Jak na razie zabieram się za wyjaśnienie kilku spraw w moim kole. I temat jak sądzę jak najbardziej na czasie czyli zapobieganie przyduchom. Jak tak dalej pójdzie to będzie jeszcze gorzej niż rok temu. Założyłem już temat w zakładce koła Gdynia miasto i jak widać "wędkarze z forum" nie podejmują tematu czyli nie bójmy się użyć słów: mają to w DUPIE, dlatego trudno się dziwić "działaczom" w kole że nic nie działają.  _________________ Pozdrawiam, Piotrek |
|
Powrót do góry |
|
 |
jacekk Moczykij
|
Wysłany: Czw Gru 30, 2010 21:10 Temat postu: |
|
|
Ja planuje zapisać się do koła , ktore zajmuje się Radunią czyli koła 117 Czapla.Znam tą wode i bardzo mi na niej zależy, gdyby ktoś chciał do mnie dołączyć niech da znać może z czasem uda się tam utworzyć jakąś aktywną grupe. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jacekk Moczykij
|
Wysłany: Sob Sty 29, 2011 21:55 Temat postu: |
|
|
Tak jak pisałem zostałem członkiem koła Czapla, poznałem Prezesa który wydał mi się energiczny i zaangażowany,niestety koło to jest zainteresowane głównie wodami nizinnymi i dolnym odcinkiem Raduni (ja najczęściej łowie na odcinku górskim -może dlatego niespotkałem kontroli z koła Czapla).W każdym razie moje pytanie o brak kontroli na górnym odcinku tej rzeki podtrzymuje i cały czas liczę na odpowiedz kogoś z Zarządu Okręgu w Gdańsku - może wtedy z tej rozmowy wyniknie jakiś pozytywny skutek.
Ps . Na spotkaniu sprawozdawczym koła Czapla , był reprezentant okręgu niestety nie zdąrzyłem z nim pogadać . Po za tym myśle , że kwestia ochrony takiej rzeki jak Radunia , interesuje nie tylko mnie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
aress Wędkarz
|
Wysłany: Nie Sty 30, 2011 10:23 Temat postu: |
|
|
Kontrolę z koła "Czapla" mogłeś spotkać tylko na odcinku
"Od dolnego stopnia wodnego zbiornika Łapino Dolne do zbiornika Straszyn (Goszyn) wraz z dopływem rz. Reknicy i jej dopływami na odcinku od 50-ciu m poniżej wypływu z jez. Małe Ząbrsko do jej ujścia do rz. Raduni.
natomiast odcinek "
Od przegrody na wypływie z jez. Trzebno do zbiornika zaporowego Łapino Dolne wraz z dopływami:
- rz. Mała Słupina (w górnym biegu zwana Klasztorna Struga) z wodami jej dopływów od 50-ciu m. poniżej wypływu z jez. Klasztore Duże do jej ujścia do rz. Raduni
- rz. Strzelenka z wodami jej dopływów od 50-ciu m. poniżej wypływu z jez. Tuchomskiego do jej ujścia do rz. Raduni" jest pod opieką kół
1.Koło Nr 118 Somonino
2.Koło Nr 82 „Gryf” Żukowo |
|
Powrót do góry |
|
 |
|