Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
pablogda Moczykij
|
Wysłany: Sro Cze 01, 2011 9:48 Temat postu: |
|
|
granddm napisał: | To niestety musze Cie zasmucic - taka ploc na pewno nie wazyla 80dag. Lowilem takze tluste plocie tych rozmiarow, najwieksza jaka wazylem miala 39cm i wazyla 60dag. To tak gwoli scislosci. Ale skoro jak twierdzisz ze mialy 80dag to nie pozostaje nic tylko uwierzyc na slowo Polecam kupno wagi elektronicznej - 20zl ale bardzo dobry sprzet.
Tak czy siak, sorry ze taka drobnostke poruszylem, piekne rybki, gratuluje  |
Wcale mnie nie zasmuciłeś. Nie miałem zamiaru sztucznie zawyżać wagi ryb. Wagę posiadam, lecz akurat nie miałem jej nad wodą. Skoro mówisz, że tyle nie ważyły to ja Ci wierzę. Dlatego napisałem ok. 0,8 bo tak mi się po prostu wydawało. Najważniejsze jest to, że pływają sobie dalej w Orlim i mam nadzieję, że sobie spokojnie dorosną do tych 80 dag a może nawet i więcej.
Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Siedem Kandydat na wędkarza
|
Wysłany: Sro Cze 01, 2011 10:36 Temat postu: |
|
|
pablogda napisał: | Byłem - połapałem.
Nawet nie wiedziałem, że w Orlim pływają takie piękne płocie. 2 szt po ok. 0,8 kg, oprócz tego leszcz 2,2 kg i drobnica - leszczyki, płotki i wzdręgi.
Całkiem udany weekend. |
Czy możesz zdradzić miejsce połowu ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
granddm Wędkarz
|
Wysłany: Sro Cze 01, 2011 13:47 Temat postu: |
|
|
pablogda napisał: | granddm napisał: | To niestety musze Cie zasmucic - taka ploc na pewno nie wazyla 80dag. Lowilem takze tluste plocie tych rozmiarow, najwieksza jaka wazylem miala 39cm i wazyla 60dag. To tak gwoli scislosci. Ale skoro jak twierdzisz ze mialy 80dag to nie pozostaje nic tylko uwierzyc na slowo Polecam kupno wagi elektronicznej - 20zl ale bardzo dobry sprzet.
Tak czy siak, sorry ze taka drobnostke poruszylem, piekne rybki, gratuluje  |
Wcale mnie nie zasmuciłeś. Nie miałem zamiaru sztucznie zawyżać wagi ryb. Wagę posiadam, lecz akurat nie miałem jej nad wodą. Skoro mówisz, że tyle nie ważyły to ja Ci wierzę. Dlatego napisałem ok. 0,8 bo tak mi się po prostu wydawało. Najważniejsze jest to, że pływają sobie dalej w Orlim i mam nadzieję, że sobie spokojnie dorosną do tych 80 dag a może nawet i więcej.
Pozdrawiam. |
Przyznam szczerze ze niewiele takich porzadnych wpisow sie spotyka
Tak wiec cieszy mnie nie tylko Twoj polow ale takze i szacunek w stosunku do innych, pozdrawiam i zycze ploci po 0,8kg  |
|
Powrót do góry |
|
 |
pablogda Moczykij
|
Wysłany: Sro Cze 01, 2011 15:07 Temat postu: |
|
|
granddm napisał: |
Przyznam szczerze ze niewiele takich porzadnych wpisow sie spotyka
Tak wiec cieszy mnie nie tylko Twoj polow ale takze i szacunek w stosunku do innych, pozdrawiam i zycze ploci po 0,8kg  |
http://wypoczynek.turystyka.pl/sleza.html
Tak już po prostu zostałem wychowany.
Siedem napisał: |
Czy możesz zdradzić miejsce połowu ? |
Wybacz Kolego, ale jak każdy wędkarz (pewnie i Ty także) mam swoje tajemnice. Tego jeziora "uczyłem" się ładnych kilka lat i niektórych rzeczy nie zdradzę. A do tych należy m. in. miejsca w jakich łowię i "specyficzny" sposób nęcenia. Mogę Ci tylko powiedzieć, że o tej porze roku nie łowię na jakże popularnych wśród wędkarskiej braci "cyplach".
Ostatnio zmieniony przez pablogda dnia Pią Mar 01, 2019 14:26, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Siedem Kandydat na wędkarza
|
Wysłany: Czw Cze 02, 2011 10:24 Temat postu: |
|
|
Jak byś łowił tu kilka lat to byś wiedział o leszczu Z Orla wszystko, np czy sie już wytarł czy też nie, a o mijesce spytałem bo chciałem sie umówić na piwo nad jeziorem z kolegą po fachu i podzielić sie swoimi uwagami z których pewnie wiecej byś skożystał niż stracił.
Pozdrawiam z Wejherowa |
|
Powrót do góry |
|
 |
cappo85 Moczykij
|
Wysłany: Sro Cze 29, 2011 13:26 Temat postu: |
|
|
bylem dzisiaj o 4.00 do 12.00 z samego rana taka byla mgla ze prawie nie bylo widac szczytowki , utrzymywala sie do ok godz 7.00, wiatru od samego rana do 9.00 zero, pozniej zaczelo wiac coraz silniej, od 4 do 7 zadnego brania , dopiero o 7 jedno branie i leszczyk w rozmiarze dzieciecej dloni, do 9 znowu nic i znow taki sam leszczyk, mialem nadzieje ze wraz z wiatrem brania sie poprawia a tu do 12 doslownie ani brania.... lowiem na kukurydze biale i czerwone robaki w roznych kombinacjach, to tyle z mojego pierwszego wypadu nad to jezioro.....ale nie poddaje sie bede jeszce tam probowal szczescia........... |
|
Powrót do góry |
|
 |
cappo85 Moczykij
|
Wysłany: Czw Cze 30, 2011 12:59 Temat postu: |
|
|
dzisiaj bylem znowu.... pogoda podobna do wczorajszej..... ryby tez....8h lowienia i tylko 2 male leszczyki...... kicha..... |
|
Powrót do góry |
|
 |
cappo85 Moczykij
|
Wysłany: Nie Lip 03, 2011 18:32 Temat postu: |
|
|
byl ktos przy weekendzie?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
cappo85 Moczykij
|
Wysłany: Czw Lip 14, 2011 14:31 Temat postu: |
|
|
bylem dzisiaj od 10 do 13 mialem kilka delikatnych bran na grunt, niestety bez ryby......pogoda jaka byla dzisiaj to wszyscy widzieli.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
gregory_portman
|
Wysłany: Pon Lip 25, 2011 11:07 Temat postu: |
|
|
byłem w niedziele 24.07, godz. 10:30-14:00, od strony stawków, za mostkiem, bardzo dużo ludzi, naliczyłem chyba z 12 obsadzonych miejscówek...
efekty słabe: 2 leszczyki 10cm, 1 płotka 5cm - wszystko oczywiście wróciło do wody
łowiłem na spławik, z gruntu ludzie obok nic ciekawego nie mieli po jednym jakimś maluchu |
|
Powrót do góry |
|
 |
Przemas 180 Kandydat na wędkarza
|
Wysłany: Sob Wrz 03, 2011 16:32 Temat postu: |
|
|
witam
Dziś właśnie przejeżdżałem koło jez.Orle i postanowiłem że zajadę i sprawdzę jak tam z miejscami.
Widziałem tam jednego gościa który był sam na stanowisku i łowił na cztery wędki.O ile się nie mylę to w regulaminie napisane jest, że wędkarz nie może łowić na cztery wędki naraz. Czy regulaminy są po to żeby je łamać?
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
jupiee
|
Wysłany: Sob Wrz 03, 2011 16:58 Temat postu: |
|
|
Przemas 180 napisał: | witam
Dziś właśnie przejeżdżałem koło jez.Orle i postanowiłem że zajadę i sprawdzę jak tam z miejscami.
Widziałem tam jednego gościa który był sam na stanowisku i łowił na cztery wędki.O ile się nie mylę to w regulaminie napisane jest, że wędkarz nie może łowić na cztery wędki naraz. Czy regulaminy są po to żeby je łamać?
 |
Hehe chyba kolega rzadko nad wodą bywa na wodach PZW to standard.
Moje spostrzeżenia Bieszkowickie-tu chyba obowiązuje inny regulamin RAPR.
Wycztok- nagminnie.
Kamień - o dziwo podobno dobrze pilnowane. |
|
Powrót do góry |
|
 |
DaFFy Wędkarz
|
Wysłany: Czw Wrz 08, 2011 21:37 Temat postu: |
|
|
ja też dziś odwiedziłem to jezioro - szukałem jakiegoś łowiska karpiowego, te stawy ładne tam gdzie dalej mostek, ale nie było zbytnio nikogo - deszcz padał. _________________ Nie Liczy się Ilość, ale Jakość |
|
Powrót do góry |
|
 |
Przemas 180 Kandydat na wędkarza
|
Wysłany: Sob Wrz 10, 2011 16:10 Temat postu: |
|
|
Byłem dziś nad tym jeziorem, dwie wędki na grunt i jedna na spławik(6 godz).
Jedna płotka, ale taka sporawa 21cm.
Widziałem dziki( matka z młodymi) i szczura ale to już kilka godz. później.
Ogólnie dzień udany.
A to płotka którą złapałem na grunt.
Oczywiście wróciła na wolność  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Areh Wędkarz
|
|
Powrót do góry |
|