Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Minus Wędkarz
Dołączył: 26 Lip 2009 Posty: 430 Skąd: Pruszcz Gdański / Juszkowo
|
Wysłany: Wto Lis 09, 2010 11:08 Temat postu: |
|
|
DaFFy napisał: | pochwal się co tam złapałeś - gdzie indziej  |
szczupły sześćdziesiątak i pierwszy sum na spina (46cm) niestety skończył się jego żywot ponieważ połknął gumę za głęboko i był rozharatany - nie przeżył operacji wyciągania (robiłem co mogłem) - nie wiedziałem że sumy tak zasysają przynętę - pododa była koszmarna - wiatr i deszcz i ciśnienie poniżej 1000 hpa - aż dziwne że coś wzięło - szczupak był wypasiony na maxa - widać że są już gotowe do tarła (nie wiem ile ważył ale gruby był) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Minus Wędkarz
|
Wysłany: Wto Lis 09, 2010 11:14 Temat postu: |
|
|
Dowiedziałem się że sandałek ugania się za stynką której jest na martwej od zarąbania - całe ławice pływają - na echo widać je bardzo wyraźnie. Znajomek ustawił się nad taką ławicą i łowił w toni na 4-5 metrach (dno było 6-7m)
trafił dwa sandacze, dwa mu spadły i coś odcięło przynętę (pewnie szczupak) który też chodzi za stynką
Wiem że to ławice stynki bo raz wyciągnął jedną za brzuch - waliła ogórem na kilometr - tyle ich tam jest
Przy takiej obfitości stynek będzie trudniej złowić sandacza |
|
Powrót do góry |
|
 |
bartek85 Moczykij
|
Wysłany: Czw Cze 02, 2011 15:03 Temat postu: |
|
|
Cześć, jak tam Panowie? Machacie za sandaczem na MW? Ja byłem wczoraj 3 godzinki, bez brania, ale pogoda do d...., zero wiatru, gorąco. Jednego kabana podhaczyłem, 3 minuty miałem go na kiju, wyciągnął w kilku odjazdach 20-30 metrów plecionki i spadł, na pamiątkę zostawił łuskę na grocie.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Minus Wędkarz
|
Wysłany: Czw Cze 02, 2011 18:49 Temat postu: |
|
|
na wysokości fosforów sandałek skubie _________________ bez ryzyka nie ma zabawy |
|
Powrót do góry |
|
 |
rawenius Wędkarz
|
Wysłany: Czw Cze 02, 2011 20:55 Temat postu: |
|
|
Z brzegu? _________________ pyszna zabawa:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Minus Wędkarz
|
Wysłany: Czw Cze 02, 2011 21:18 Temat postu: |
|
|
rawenius napisał: | Z brzegu? |
z brzegu też
w weekend znajomek jedzie tam znowu (ja niestety nie mogę) więc dam znać _________________ bez ryzyka nie ma zabawy |
|
Powrót do góry |
|
 |
Minus Wędkarz
|
Wysłany: Sob Cze 04, 2011 12:12 Temat postu: |
|
|
Wyprawa na sandacza zakończyła się szczupakami - sandacza nie złapali ale za to szczupaki podobno fajne (3-5 kg)
łowili z łodzi gdzieś w okolicach fosforów _________________ bez ryzyka nie ma zabawy |
|
Powrót do góry |
|
 |
|