Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
rawenius Wędkarz
|
Wysłany: Czw Maj 19, 2011 21:19 Temat postu: |
|
|
Kolejny wypad i kolejnych parę małych okonków, ale musiałem się mocno nakombinować i w pip urwałem przynęt  _________________ pyszna zabawa:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
rawenius Wędkarz
|
Wysłany: Wto Cze 28, 2011 9:29 Temat postu: |
|
|
Dziś Wyspowo. Początek słabiutki - 3 okonki. Już chciałem zmywać się do domu, ale na koniec kilka rzutów niedaleko plaży i sandaczyk 35cm:) zachęcony dalej macham i szczupak na oko 60cm, wszedł w rośliny i niestety nie wyjąłem. Suma sumarum warto jednak na Wyspowie poganiać za sandaczem:) _________________ pyszna zabawa:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
rawenius Wędkarz
|
Wysłany: Sob Lip 16, 2011 16:39 Temat postu: |
|
|
Pojechałem nastawiony na sandacze... Wynik w sumie 1 sandacz wyjęty 51cm wymiarowy:), dodam, że miałem na haku jeszcze jednego (podobnych rozmiarów) i 2 brania na pewno sandaczowe (muszę poćwiczyć refleks:)). Suma sumarum dzień udany, przypuszczam, że gdybym przyjechał wcześniej wynik miałbym lepszy. Startowałem o 6:00, brania do 9. Widać było jak sandały żerowały. _________________ pyszna zabawa:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
rawenius Wędkarz
|
|
Powrót do góry |
|
 |
kurzi_16 Moczykij
|
Wysłany: Sro Kwi 25, 2012 20:46 Temat postu: |
|
|
I jak był ktoś w tym roku? Już macie jakieś info z tego roku na temat wyspowa? |
|
Powrót do góry |
|
 |
jonasz7 Wędkarz
|
Wysłany: Sro Kwi 25, 2012 20:59 Temat postu: |
|
|
Na moją logikę-jezioro małe, płytkie, więc ryba się już tam na 100% ruszyła. _________________ Tyczkarz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Cinu
|
Wysłany: Czw Maj 10, 2012 21:11 Temat postu: |
|
|
Witam,
Byłem dzisiaj na Wyspowie od 13 do 19. Poza małymi skubnięciami, nic, ani jednej rybki. W tym roku dopiero zacząłem moją przygodę z wędkowaniem więc myślałem że może coś mi nie idzie:P Ale jak rozmawiałem z innymi wędkarzami to wszyscy narzekali, nikt, nic nie złapał. Większość wspominała najlepsze lata tego jeziorka, które przeminęły Moje pytanie, czy ktoś z forumowiczów tam wędkuję? Jakie wyniki macie? Ja tam byłem trzeci raz.
Coś koło pierwszego maja były tam zawody koła Rumia, ciekaw jestem jakie tam były wyniki, ktoś coś wie? Mam nadzieje że do tego jeziora nie przylgnie powiedzenie, które gdzieś tu już wyczytałem, że "wędkarzy więcej niż ryb" nad Wyspowem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
maryaChi Moczykij
|
Wysłany: Czw Maj 10, 2012 22:19 Temat postu: |
|
|
13-19 to nie jest najlepsza pora na wędkowanie.
Polecam przerzucić się na 4-10 lub 16-22. Z mojego doświadczenia wynika, że ryby (nie licząc żerujących w nocy) jadają śniadania i kolacje. Stąd, najlepsze brania są wcześnie rano i późnym popołudniem.
Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
granddm Wędkarz
|
Wysłany: Pią Maj 11, 2012 9:56 Temat postu: |
|
|
Zdecydowanie potwierdzam. Nie powiem bo zdarzaja sie brania ladnych rybek w poludnie i po poludniu, jednak uwazam, ze najlepsze brania przy calkowitej ciszy i spokoju na brzegu sa przewaznie od 4-7 i od 19-22. Oczywiscie zalezy to od specyfiki danego akwenu, dlatego trzeba czasem probowac jak sie nie zna wody.
Panowie tak sie zastanawiam, czy przypadkiem ten sezon nie bedzie taki jak dwa lata temu, oby nie byl az tak tragiczny, ze co wyjazd ciezko bylo o branie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Przemas 180 Kandydat na wędkarza
|
Wysłany: Sob Maj 12, 2012 12:01 Temat postu: |
|
|
Witam,
Byłem dziś na Wyspowie od 9:00 do 12:00.
Łowiłem na dwie gruntówki,i tylko jeden okonek ok godz.10:00
Brań prawie w ogóle , w tej wodzie nie ma ryb! to studnia!
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
rawenius Wędkarz
|
Wysłany: Sob Maj 12, 2012 15:49 Temat postu: |
|
|
Zapewne jezioro najlepsze czasy ma już za sobą. Jedna potężna przyducha zimą kilka lat temu, oraz przyducha letnia, która miała miejsce 2 lata temu też odcisnęła swoje piętno, ale... nie jest jeszcze tak tragicznie. Ja wyłącznie spininguję i przez długi czas jeździłem nad to jezioro w poszukiwaniu okoni. Mój najlepszy wynik to około 50szt w granicach 20-30cm w 2h (wszystkie wróciły do wody), tak było 3 czy 4 lata temu. W zeszłym roku dostałem sandacza, ładny szczupak poszedł mi przy nogach. Coś tam się dzieje. Z tego co zauważyłem osoby łowiące na grunt oszałamiających wyników nie maja, ale.. w maju i czerwcu warto nastawić się na lina bo jest i to ładny, są też ogromne karpie. Sam byłem świadkiem spławiających się lorbasów, na oko 10+kg _________________ pyszna zabawa:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
radoss79 Moczykij
|
Wysłany: Nie Maj 13, 2012 8:18 Temat postu: |
|
|
Przemas 180 :
Strasznie mnie bawią takie posty
"Łowiłem na 2 gruntówki , 0 brań , w tej wodzie nie ma ryb" hahaha
A próbowałeś na spławik , a może na spinning ??
Nie??
To nie pieprz że nie ma ryb.
To że akurat Tobie nie wzieło na gruntówki to o niczym nie świadczy !!! Gdybys napisał że z gruntu nic nie bierze , to ok , ale odrazu takie drastyczne opinie ??!!
Nie wiem de facto czy na Wyspowie sa ryby czy nie, wiem tylko że na gruntówki na wielu wodach jest jeszcze za zimno.
Ostatnio odbyłem 4 wyprawy na Jez. Osowskie.
Wszyscy !!! łowili na gruntówki i oczywiście narzekali że nie ma ryb. Ja postanowiłem po tych informacjach połowić na spławik i oczywiście ryby się znalazły
Kilkanaście płoci każda w okolicach 20 cm.
Kolejna wyprawa scenariusz podobny : chłopaki obok na grunt zero , Ja z kolegą na spławik 1h około 10 wzdręg 20 cm .
Więc bardzo proszę zanim napiszesz że gdzies nie ma ryb to najpierw wypróbuj wszystkie dostępne ( LEGALNE!!!) metody połowu ok |
|
Powrót do góry |
|
 |
gruby479 Kandydat na wędkarza
|
Wysłany: Nie Maj 13, 2012 8:46 Temat postu: |
|
|
Ja tego sezonu zaliczyłem 2 wypady na wyspowo zaznaczam,że tylko spinninguje pierwszy okazał się kompletną klapą bo zeszłem z łowiska kompletnie bez skubnięcia a w drugim zaliczyłem szczupaki 68 i 51 także równiez uważam,ze stwierdzenie "tu niema ryb"jest nie trafione.Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
okno Wędkarz
|
Wysłany: Sro Lip 11, 2012 21:28 Temat postu: |
|
|
Witam
Następne jezioro związek wyczyścił z ryb. Tzw odłów kontrolowany  _________________ Czegoś nowego się nauczę podpatrując innych |
|
Powrót do góry |
|
 |
jarry Site Admin
|
Wysłany: Czw Lip 12, 2012 10:13 Temat postu: |
|
|
okno napisał: | Witam
Następne jezioro związek wyczyścił z ryb. Tzw odłów kontrolowany  |
To pewnie masz jakieś informacje na ten temat ? Dużo wyciągnęli sieciami ? _________________ www.pzwgdyniaport.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
|