Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kurzi_16 Moczykij
|
Wysłany: Sro Kwi 27, 2011 19:37 Temat postu: |
|
|
Ogólnie z batem to nie za ciekawie,ja łowiłem w woderach wszedłem do końca trzcin i łapałem na bata długości 6m,jak z leszczem??Ogólnie nie za ciekawie ale jest jedno miejsce gdzie można na grunt trafić
Ale na upartego na bata dało by sie połapać na koncu jeziora,koło lilji wodnych ale mysle ze z min 6m by musiał miec,a tam można ładniejszego lina złapać:p
Pozdrawiam:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
jonasz7 Wędkarz
|
Wysłany: Czw Kwi 28, 2011 17:24 Temat postu: |
|
|
kurcze to moze pojade,w jakies po poludnie, ja mam 7m. ale stac w wodzie slabo mi sie widzi, jak tam gleboko? ty trafiles kiedy tam lina?? _________________ Tyczkarz |
|
Powrót do góry |
|
 |
kurzi_16 Moczykij
|
Wysłany: Czw Kwi 28, 2011 19:34 Temat postu: |
|
|
Co do lina to sporo go tam ale o większą sztuke to nie tak łatwo bo tam więcej ludzi z grilem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kurzi_16 Moczykij
|
Wysłany: Czw Maj 05, 2011 18:42 Temat postu: |
|
|
jonasz7 i jak byłeś na tych rybkach??napisz jakieś efekty albo o ich braku;) |
|
Powrót do góry |
|
 |
jonasz7 Wędkarz
|
Wysłany: Czw Maj 05, 2011 19:54 Temat postu: |
|
|
Nie byłem i raczej sie nie wybiore, ale jak cos to napisze tu:) _________________ Tyczkarz |
|
Powrót do góry |
|
 |
cappo85 Moczykij
|
Wysłany: Pią Maj 06, 2011 20:35 Temat postu: |
|
|
wlasnie wrocilem z wyspowa bylem od 17 do 20.30 nastawialem sie na szczupaka ale nic z tego nie wyszlo ale za to dwa okonie sie uwiesily.probowalem na woblera i gumy.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
pablogda Moczykij
|
Wysłany: Sob Maj 07, 2011 16:53 Temat postu: |
|
|
Byłem dzisiaj wraz z 4-ma kolegami. 5 godzin biczowania - żadnego szczupaka, za to po zmianie zestawów na paprochy połapaliśmy sporo okonków - wszystkie rybki (kilkadziesiąt) w dobrej kondycji wróciły do wody. Przepraszam jeden większy, którego złapalem na obrotówkę połknął tak głęboko kotwiczkę, że zmuszony bylem go przywieść żonie na kolację.
Podobno na "grunt" z rana dziś koledzy połapali. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tirith27 Kandydat na wędkarza
|
Wysłany: Sob Maj 07, 2011 19:25 Temat postu: |
|
|
Od rozpoczęcia sezonu ze szczupakami na Wyspowie bardzo słabo, może to być spowodowane zeszłorocznymi przyduchami. |
|
Powrót do góry |
|
 |
rawenius Wędkarz
|
Wysłany: Sob Maj 07, 2011 20:56 Temat postu: |
|
|
W jakim rozmiarze były te okonie? Co do szczupaków to myślę, że można sobie darować, bo przyducha w zeszłym roku (wakacje) była gruba, sam naliczyłem ponad 20 szczupaczków takich do 20cm i 3 wymiarowe w tym taki 2kg. _________________ pyszna zabawa:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
pablogda Moczykij
|
Wysłany: Nie Maj 08, 2011 10:37 Temat postu: |
|
|
rawenius napisał: | W jakim rozmiarze były te okonie? Co do szczupaków to myślę, że można sobie darować, bo przyducha w zeszłym roku (wakacje) była gruba, sam naliczyłem ponad 20 szczupaczków takich do 20cm i 3 wymiarowe w tym taki 2kg. |
Niestety jak napisałem były to okonki nie okonie . Niby wszystkie wymiar miały lub przekraczały o 1-2 cm, ale zgodnie uznaliśmy że 15 cm na okonia to chyba o ok. 3 cm za mało.
15-to cm okonia to ja mógłbym wpuścić do swojego 250 litrowego akwarium w domu i też "szału by nie zrobił", a co dopiero zabierać takiego szkraba na patelnię. No ale cóż ja wymiaru ochronnego nie ustalałem.
A szczupak "był widziany", jednak za żadne skarby świata nie chciał współpracować. |
|
Powrót do góry |
|
 |
mike79 Kandydat na wędkarza
|
Wysłany: Wto Maj 10, 2011 11:05 Temat postu: |
|
|
Pawełku, okoń powinien mieć, tak jak rozmawialiśmy przynajmniej 25cm jak nie 30 wymiaru ochronnego, ponadto limit sztuk. To ryba , która ma bardzo wolny przyrost, jej "wada" jest to że jest smaczna W wielu krajach unii wielkości limitów w Polsce przyprawiają wędkarzy o ból głowy, tak jak mówisz - nie nadaja sie do akwarium, ale to post do innego tematu
A szczupak na wyspowie jest  |
|
Powrót do góry |
|
 |
pablogda Moczykij
|
Wysłany: Wto Maj 10, 2011 12:13 Temat postu: |
|
|
No zgadzam się z Tobą Michał w 100%.
Ale ja nie twierdzę, że szczupaka na Wyspowie nie ma. Przecież jednego "podeptałeś" a drugiego ja próbowałem wywabić z trzcin bo pięknie tam szalał ale się nie udało. Zostałem na nocleg w górach No nic następnym razem będzie lepiej.
Ostatnio zmieniony przez pablogda dnia Pią Mar 01, 2019 14:31, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
mike79 Kandydat na wędkarza
|
Wysłany: Wto Maj 10, 2011 12:39 Temat postu: |
|
|
Chodziło mi o poprzednie posty, ale trzymajmy sie opcji, że go tam nie ma  |
|
Powrót do góry |
|
 |
rawenius Wędkarz
|
Wysłany: Pią Maj 13, 2011 11:32 Temat postu: |
|
|
W zeszłym roku n w maju i czerwcu szczupak ładnie gryzł, natomiast to co zobaczyłem latem to mnie mało nastawia optymistycznie co do tegoż jeziora, a co do okoni to jeszcze trzy lata temu średnio łowiłem w 2 godziny po 20-30szt. w granicach 25-29 cm, ale mroźne zimy odcisnęły piętno - spod lodu na potęgę kilogramami wyławiali je amatorzy mięsiwa. Jest takich dwóch pomysłowych panów, co sobie trzcinę wycinali przygotowując miejscówkę na majowe żywcowanie
P.S. 3 lata temu nawet dostałem sandaczyka  _________________ pyszna zabawa:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
rawenius Wędkarz
|
Wysłany: Wto Maj 17, 2011 16:41 Temat postu: |
|
|
Nie jest źle przy drzewach przez chwilę maiłem niezłą zabawę z okoniami, największy miał dobre 23cm. Brały do momentu, aż zaczął mocno padać deszcz, później pojedyncze, delikatne puknięcia. Miłe popołudnie  _________________ pyszna zabawa:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
|