Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
rawenius Wędkarz
|
Wysłany: Pon Maj 25, 2009 9:32 Temat postu: Kożyczkowo za Kartuzami |
|
|
Czy ktoś posiada informacje o jeziorze w pobliżu tej miejscowości. Jezioro podobnież jest nieduże z wyspą. _________________ pyszna zabawa:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Minus Wędkarz
Dołączył: 26 Lip 2009 Posty: 430 Skąd: Pruszcz Gdański / Juszkowo
|
Wysłany: Nie Mar 14, 2010 15:33 Temat postu: |
|
|
Byłem tam pare razy. Mówią na to miejsce Rzym (od dawnej nazwy osady) Prywatne jeziorko. Na miejscu w przyczepie campingowej mieszka sobie pan który kasuje za wędkowanie i wynajem łódki. Złowiłem tam kilka szczupaków w okolicy wyspy (z łódki)
Akwen bardzo głęboki, właściciel stawia sieci na sielawe ale bardzo głęboko bo podobno na 40-50 metrach (jezioro ma podobno około 70m) Z brzegu na feederka łowiłem małe liny i płoteczki. Dłuższe nęcenie wskazane na dużego karpia i lina (niestety bywałem na 1 dzień)
Bardzo urokliwa okolica, jezioro niewielkie położone w wielkiej niecce. Obok jeziora znajduje siępiękny staw z karpiami. Ogólnie dosyć wymagające jezioro dla cierpliwych, miejscami sporo roślinności utrudniającej łowienie ale jak wiadomo tam siedzi rybka. Pływając łódką w wielu miejscach widać dno i stojące szczupaki - jest to bardzo czyse jezioro. Ogólnie warto tam się wybrać ale polecam je doświadczonym wędkarzom |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|