Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
hszankowski
|
Wysłany: Sro Sty 06, 2010 21:33 Temat postu: Godziszewo |
|
|
Witam.
Byłem dziś z kumplem. Grubość lodu wynosiła od 14 do 16cm.Pogoda całkiem sprzyjająca, prawie bezwietrznie, lekkie zachmurzenie i w miarę mały mróz. Wyniki? kiepskie... kilka okonków i jedna płotka. Wszystko w wymiarze "pożal się boże" Łowiliśmy na północnej stronie na mormyszkę oraz blaszkę.Wszyscy koledzy, których spotkałem mieli wyniki podobne do nas niestety. był ktoś może w innych miejscach i może się pochwalić lepszymi wynikami?(oby )
P.s. Miałem dziś niecodzienną okazję zobaczyć spore okonie przymierzające się do brania, tzn. wywierciłem przerębel przy rzeczce gdzie jest 1-1.5m głębokości i nachylając się nad przeręblem i jedną ręką zasłaniając światło obserwowałem dno a druga pracowałem blaszką. nagle podpłynęły 2 spore okonie i spanikowałem troszkę...nie wiedziałem czy przynętę uspokoić, czy może właśnie tańczyć? próbowałem i tak i tak w końcu jeden a po 10sek. drugi odpłynęły tam skąd przypłynęły...Czy myślicie, że one mnie widziały i dlatego nie wzięły? tzn. wiem, że na pewno mnie widziały ale czy im to przeszkadzało?(gdyby tak było to chyba by uciekły od razu?) |
|
Powrót do góry |
|
 |
jurekh Kandydat na wędkarza
|
Wysłany: Wto Sty 19, 2010 16:57 Temat postu: |
|
|
witam
może wiesz do kogo należy to jezioro i gdzie można wykupić zezwolenia i w ogóle czy warto po prostu pomyślałem że może przyszły sezon spędzę nad tym jeziorem |
|
Powrót do góry |
|
 |
hszankowski
|
Wysłany: Sro Sty 20, 2010 22:37 Temat postu: |
|
|
Zezwolenie kupujesz w sklepie spożywczym w Godziszewie. Kosztuje 5zł/dzień. Z tego co się dowiedziałem od pewnego miejscowego, właściciel w sezonie ma postawione sieci wszędzie gdzie się da i jezioro jest przetrzepane. Tylko w zimę ludzie tam przyjeżdżają pouganiać się za okoniami. Ja tam złowiłem kilaka okonków, wzdręg i płoci o rozmiarach raczej "dziecięcych" |
|
Powrót do góry |
|
 |
chavezz Moczykij
|
Wysłany: Pią Sty 22, 2010 10:33 Temat postu: |
|
|
hszanisz panie hszankowski.właściciel wody nie stawia żadnych siatek dobrze to wiem ja i jeszcze kilkadziesiąt osób które tam jeżdzą od lat.byłeś tam raz jedyny i już sie wypowiadasz że nie połapałeś.widocznie musisz sie jeszcze doszkolic poznac wodę .trzeba wiedziec jak łowic i gdzie.znajdz mi wodę gdzie ciągniesz lufy z lodu jedną za drugą.dużego okonia trzeba szukac a jak sie znajdzie to padną 2-3 z jednej dziury.ja tam tydzien nie byłem na godziszewie ale mój kolega połapał ostatnio.największy 44cm co tu więcej mówic. |
|
Powrót do góry |
|
 |
aress Wędkarz
|
Wysłany: Pią Sty 22, 2010 13:53 Temat postu: |
|
|
Zgadza się, na łowisku występuje ładny okoń trzeba go tylko poszukać.
Łowisko nie należy do zbyt łatwych i stąd może przekonanie o słabym rybostanie.
Podpowiem tylko że w okolicach trzcin też można znaleźć 30 cm okonie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
hszankowski
|
Wysłany: Pią Sty 22, 2010 19:42 Temat postu: |
|
|
generale chavezz... Ja tylko zacytowałem słowa pewnego miejscowego. Ja tam byłem tylko raz jak zauważyłeś i owszem wieeele się jeszcze muszę nauczyć, bo marny ze mnie wędkarzyna(zarówno na lodzie jak i w sezonie) gdybyś się może wybierał niedługo na Godziszewo chętnie bym potowarzyszył aby zobaczyć jak się naprawdę łowi i przy okazji udowodniłbyś mi że takie lufy tam pływają
Pozdrawiam.
p.s. Nie traktuj tego posta jak ironie, bo ja naprawdę jestem kiepski w łowieniu i nie mam nawet kolegów, którzy by podzielili się doświadczeniem na wodzie, a miejscowy widać wprowadził mnie w błąd, choć mówił, że on tam od tylu lat jeździ ze ho ho... |
|
Powrót do góry |
|
 |
chavezz Moczykij
|
Wysłany: Sob Sty 23, 2010 13:37 Temat postu: |
|
|
pływają,pływają.jak będziesz cierpliwy to sam się przekonasz.lód w tym roku będzie bardzo długo .ja jestem 2-3 razy w tygodniu na rybkach wiec może faktycznie mam wieksze szanse od ciebie,ale zdarzaja się dni na godziszewie że jast lipa totalna. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Areh Wędkarz
|
Wysłany: Nie Wrz 04, 2011 21:34 Temat postu: |
|
|
Pierwszy raz dzisiaj odwiedziłem to jeziorko. Siedziałem ze znajomym od 7 do 16.
Efekty - sama drobnica, w dużych ilościach. Kilka leszczy do 25 cm, sporo płotek w przedziale 15-20 cm (jeszcze więcej poniżej tego wymiaru), kilka ślicznych krasnopiórek, jeden lin - tak na oko miał chyba całe 5-6 cm i cała masa uklejek. Największe płotki trafiły się na kukurydzę konserwową. Próbowałem też na białego, ale ten zanim zdążył opaść na dno był zbierany przez uklejki lub płoteczki, wiec szybko z niego zrezygnowałem.
Ilościowo to takiej ilości ryb przy jednej zasiadce w tym roku jeszcze nie złapałem, wagowo - cóż, czasami dwie ryby które zdarzało mi się złapać ważyły więcej niż wszystko to co wyciągnąłem z wody dzisiaj.
Na szczęście pogoda dopisała, rybki w sumie też, wiec wypad uważam za udany. _________________ http://www.pomorskiprzewodnikwedkarski.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
DaFFy Wędkarz
|
Wysłany: Nie Wrz 25, 2011 22:19 Temat postu: |
|
|
ostatnio słyszałem, że tam karp jest w tym jeziorze  _________________ Nie Liczy się Ilość, ale Jakość |
|
Powrót do góry |
|
 |
|