Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
slawencjusz21 Wędkarz
|
Wysłany: Sob Paź 17, 2009 16:49 Temat postu: SZWECJA... co polecacie? sprawdzone miejsca! |
|
|
witam kolegów po kiju,
właśnie wpadł mi do głowy pomysł aby w przyszłym roku wybrac się gdzieś "za morze" aby spróbowac się ze szwedzkimi potworami:) tak więc może macie jakieś sprawdzone miejsca w które warto uderzyc... wiem że istnieją firmy które załatwią wszystko za nas no ale wiadomo że nie jest to tania przygoda. w zeszłym roku znajomy organizował sam wyjazd na Alandy i wyszło grubo taniej niż "przez pośrednika"
jeśli macie jakieś namiary na jakiegoś szweda ktory wynajmuje domek+łodka+ załatwi pozwolenia to prosze napiszcie...
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tomo
|
Wysłany: Sro Paź 21, 2009 11:39 Temat postu: |
|
|
Czas odświeżyć trochę ten temat.
Również zacząłem poważnie się zastanawiać nad wyjazdem do Szwecji na rybki. Nie jest to taka droga impreza. Biorąc pod uwagę przepływ promem z autem w czterech ludzi to podróż w dwie strony (Gdynia-Karlskrona, Karlskrona-Gdynia) z kabiną i posiłkiem wychodzi nie więcej jak 400zł na głowę. Jeśli chodzi o nocleg to tu już mam niewiele informacji, ale z tego co udało mi się znaleźć to przedstawia się znakomicie. Miejsca sprawdzone przez Polonie, a w jednym nawet Polska właścicielka.
Linki do stron:
http://www.linderback.com/
http://www.szwedzkieryby.pl/
Wszędzie z tego co czytałem mogą pomóc z licencjami naprawdę positiv.
Mój wyjazd planuję na koniec maja. Brakuje mi jeszcze dwóch śmiałków. Według moich obliczeń, szacowany koszt całej imprezy to 1000zł na głowę przyjmując wariant, że będziemy niezależni z własnym autem, dostępne dwie łodzie z silnikiem i echo, a czas pobytu to będzie trzy dni i trzy noce w Szwecji nie wliczając przepływu promem.
Tak właśnie wygląda to od strony kogoś kto nigdy tam nie był ale poczytał trochę. Dołączam się do pytania slawencjusz21 |
|
Powrót do góry |
|
 |
slawencjusz21 Wędkarz
|
Wysłany: Sro Paź 21, 2009 13:40 Temat postu: |
|
|
tomo, 3 dni w Szwecji?? nie lepiej trochę dołożyc i zostac chociaż z 5 dni? pierwszy dzień po podróży pewnie nie połowisz bo bedziesz zjeb...any jak koń po westernie;) a poza tym to żal bedzie tak szybko wyjeżdżac... może jakbyś komlpetował ekipe na początku roku to zdecyduję się dołączyc,
pozdro |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tomo
|
Wysłany: Sro Paź 21, 2009 15:04 Temat postu: |
|
|
To, że mogę być tylko trzy dni wynika z mojej pracy. A wyglądałoby to tak, wyjazd w Niedziele wieczór, Poniedziałek rano w Karlskronie i dojazd na miejsce i zakwaterowanie Wtorek, środa i Czwartek rybki i w Pt. rano powrót. Jesteśmy w Gdyni Pt. wieczorkiem. Taki plan mam i innej możliwości nie mam. Autko to VW Sharan dlatego problemu z wygodnym przemieszczaniem czterech ludzi nie będzie.
A może by pojechać na dwa lub więcej aut. Co o tym myślicie? |
|
Powrót do góry |
|
 |
arekk Wędkarz
|
Wysłany: Sro Paź 21, 2009 20:50 Temat postu: |
|
|
Ja byłbym zainteresowany wyjazdem do Skandynawów na rybki. Muszę się tylko wczytać jakie okresy są najlepsze no i zacząć zbierać infa. Jak macie jakieś linki to może warto tutaj zrobić bazę tych informacji. Pozdrawiam, |
|
Powrót do góry |
|
 |
wujas007 Site Admin
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Arek Gd. Wędkarz
|
Wysłany: Wto Paź 27, 2009 18:47 Temat postu: |
|
|
Piszecie o rybach w Szwecji a nie piszecie na jakie konkretnie ryby chcecie jechać? chyba że sami nie wiecie? _________________ http://www.kfe.most.org.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
arekk Wędkarz
|
Wysłany: Wto Paź 27, 2009 20:02 Temat postu: |
|
|
Ja tam bym pojechał za metrowymi szczupakami. Ale nie ukrywam, że dysponując większą ilością czasu to i morze bym odwiedził w poszukiwaniu ryb które widziałem tylko na filmach  |
|
Powrót do góry |
|
 |
slawencjusz21 Wędkarz
|
Wysłany: Sro Paź 28, 2009 14:50 Temat postu: |
|
|
dzięki wujas007 za ciekawe linki,
arekgd zakładając ten post chodziło mi głownie o szczupaki i okonie! |
|