Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
gurdzik Wędkarz
|
Wysłany: Sro Maj 13, 2009 11:36 Temat postu: odp |
|
|
Miejscówke miałem w gowidlinku czyli zaraz przy borku..przy wyspie musisz próbować nie ma magicznego miejsca  |
|
Powrót do góry |
|
 |
tomek7546 Moczykij
|
Wysłany: Sro Maj 13, 2009 19:03 Temat postu: |
|
|
piekne łowisko
ale w dzien to ja tam spie bo biorą leszcze jak dłoń i płotki jak palec
ale zato wnocy kolego bąc czujny bo mozesz kije stracic
noi od połowy czerwca mozna zaczynac wczesniej to tylko polezec
w sierpniu wybieram sie tam na urlop na tydzien za karpiem , ta gdzie byłes za tą osadą , tam biorą takie po 8,10 ,20 kg
lin jest bierze z gruntu - to jesli chodzi o białą rybe
okonie jak słonie - warto,
zarybił karpiem napewno bo brał taki do kila , lina wpuscił miejscowi mowili
siaty stawiał, w tamtym sezonie to nawet go nie widziałem to raz odpuscił wogole nie stawiał, ciekawe jak w tym ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
mrowa Wędkarz
|
Wysłany: Sro Maj 13, 2009 20:35 Temat postu: |
|
|
Dzięki kolego za wyczerpującą odpowiedź . No fakt jeziorko jest śliczne, zadbane . Niestety trafiłem tam o złej porze, bo nie dość, że w dzień to na dodatek w maju .
Karpie słyszałem ze łowią na tym cyplu (tym płytszym). Nie wiem natomiast na co można sie zasadzić na tym cyplu gdzie jest od razu głębia (chodzi o cypel z dwoma ławeczkami i strumykiem). Ile moze być tam metrów, orientujesz się może?
Jeśli dzierżawca zadba .... to miejsce bajka - polecam.
Póki co można ruszyć się na martwą. Byłem dziś na zwiadach. Kolega wędkarz w sędziwym wieku dorwał dziś dwa leszcze i dwie ładne płocie. Łapał na chleb (bat). |
|
Powrót do góry |
|
 |
tomek7546 Moczykij
|
Wysłany: Sro Maj 13, 2009 20:55 Temat postu: |
|
|
super gdzie na wisle? bo własnie chcem cos powedkowac bo do tej pory to 7 szczupłych i zaden bez wymiaru , no moze jeden ledwo wymiar ale sie na łaziłem jak pies  |
|
Powrót do góry |
|
 |
tomek7546 Moczykij
|
Wysłany: Sro Maj 13, 2009 20:57 Temat postu: |
|
|
a to ten cypel gdzie ławki to drabina na drzewo też jest? |
|
Powrót do góry |
|
 |
mrowa Wędkarz
|
Wysłany: Sro Maj 13, 2009 21:18 Temat postu: |
|
|
Facet łapał w okolicach mostu Jana Pawła. Na bat mial założoną kulę z chleba. Miał wyrzucona również żywcówkę, ale bez skutku.
Drabiny tam nie zauważyłem. Z lokalizacją sprawa wygląda nastepujaco:
W okolicy gdzie byłem jest jeden zjazd przez las nad brzeg jeziora (reszta jest ogrodzona płotami i brak zjazdów). Z lewej strony (ok 200m) jest ten cypel gdzie łapią karpie, natomiast z prawej strony (ok 50m) jest drugi cypel, gdzie są łąweczki i bardzo głęboka woda.
Strony lewa i prawa, oraz odległości 200m i 50 określiłem w stosunku do drogi która doprowadzi nas nad jezioro.
Na co łowiłeś tam okonie? Podobno jest tam również SUM  |
|
Powrót do góry |
|
 |
tomek7546 Moczykij
|
Wysłany: Czw Maj 14, 2009 6:21 Temat postu: |
|
|
o sumie nic nie wiem, okonie biorą w dzien , naszczescie , ja łowiłem z gruntu na kawałek rasówki brały takie po 35-40 cm , na spławik na malutkiego zywca tez brały ale mniejsze na głebokiej wodzie i płytkiej przy trzcnach , na blaszke i boczny trok duzo słabiej. |
|
Powrót do góry |
|
 |
wzkjedrzej
|
Wysłany: Pią Maj 22, 2009 12:12 Temat postu: gowidlino |
|
|
witam wszystkich. jestem poczatkujacym forumowiczem i zapewne ten temat juz sie powtarzal,nie mniej jednak bardzo prosze jesli ktos posiada takie dane o blizsze przedstawienie mi tego jezsiorka wlasnym zdaniem, a wiec,:cena (nocka,dzien) gdzie mozna kupic pozwolenie na co najlepiej łowić , gdzie lepiej zasiasc o tej porze roku ,bardziej na plytkim czy moze glebokim ,czy jest gdzie zostawic samochod w bezpiecznej odleglosci od lowiska, za informacje z gory dziekuje:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
tomek7546 Moczykij
|
Wysłany: Pią Maj 22, 2009 19:13 Temat postu: |
|
|
10 zł za dzień , 20 zł za noc , warunek wykupienia nocki jest wykupienie 3 dniówek , za rok 120 na dzien za noc 200 zł, to z brzegu za 2 wedki , spining płatne osobno i z łodzi osobno , BANDYTYZM ale ryba jest .
zezwolenie mozna wykupic w sklepie w wiosce czynne do 19,30 latem, pytac miejscowych oni wiedzą gdzie . policja sprawdza ale są wyrozumiali , drugim razem juz nie. w nocy nigdy nie widziałem kontroli |
|
Powrót do góry |
|
 |
tomek7546 Moczykij
|
Wysłany: Pią Maj 22, 2009 19:17 Temat postu: |
|
|
nie wolno palic ogniska chyba ze w grilu ( za blisko lasu) , namiotów tez nie mozna bo to park krajobrazowy i wójt zabronił . ja spie w samochodzie naiedaleko brzegu to wolno i miejsca są, choc nie polecam spanie w nocy bo wtedy biorą najwieksze |
|
Powrót do góry |
|
 |
tomek7546 Moczykij
|
Wysłany: Pią Maj 22, 2009 19:27 Temat postu: |
|
|
wejc na ; majówka w gowidlinie |
|
Powrót do góry |
|
 |
wzkjedrzej
|
Wysłany: Sob Maj 23, 2009 15:07 Temat postu: |
|
|
ehh dziekuje za odpowiedzi.Musze przyznac ze mialem fart:) ale raz sie zyje,bylem przygotowany na najgorsze.autkiem podjechalem pod samo łowisko ogisko palilem przy samym lowisku , zreszta bylo juz tam palone nie raz z tego co widzialem .ogolnie jeziorko ładne zezwolnia nie wykupilem gdyz juz bylo za pozno:( siedzialem na pomoscie w 3 osoby (łacznie 4 wędki) bryndza totalna 3płoteczki jak palec i okonek 4cm:)!!!!;d .Przynety: czerwony robak kukurydza ,mady kolorowe i biale.pewnie sie tam jeszcze wybiore ale muse zmienic miejsce bo to gdzie bylem nie jest chyba jakies uczeszczane |
|
Powrót do góry |
|
 |
|