Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Magik Moczykij
|
Wysłany: Czw Kwi 02, 2009 14:40 Temat postu: Spławik- gdzie warto niedaleko Gdańska |
|
|
Witam.
Już z dwa lata nie łowiłem na spławik, i odkąd nawiedziła nas ładna pogodna, a szczupak i sandacz pod ochroną, korci mnie by w weekend wybrać się na spławik.
Dlatego chciałbym się zapytać na forum, gdzie warto wybrać się ze spławikówką (na bata) niedaleko Gdańska, by był spokój i można coś tam czasem złowić. Oczywiście nie ostatni warunek nie musi być spełniony, to tylko dodatek . Wolałbym by była to woda stojąca bądź o małym uciągu.
Czekam na propozycje:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
fishermen Wędkarz
|
Wysłany: Czw Kwi 02, 2009 15:55 Temat postu: |
|
|
Co do wody stojącej to jeziorka są jeszcze martwe i na razie raczej nie połowisz...POLECAM kanały i rzeki- tuga, linawa,nogat. Tam uciąg jest znikomy a i rybki już się ruszyły i można się nieżle pobawić. Jedyny mankament tych łowisk to dojazd no i raczej spokoju tam nie zaznasz.Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
biodivTZ Kandydat na wędkarza
|
Wysłany: Czw Kwi 02, 2009 17:30 Temat postu: kanały ... |
|
|
No a może kanał piaskowy i śledziowy? Już coś powinno się ruszyć. Więcej szczegółów o nich w innych wątkach. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Magik Moczykij
|
Wysłany: Czw Kwi 02, 2009 18:33 Temat postu: |
|
|
O kanałach właśnie myślałem:) Znam je trochę z wypraw ze spinningiem. Obawiam się jedynie tłoku nad wodą w weekend... |
|
Powrót do góry |
|
 |
fishermen Wędkarz
|
Wysłany: Pią Kwi 03, 2009 7:56 Temat postu: |
|
|
Magik napisał: | O kanałach właśnie myślałem:) Znam je trochę z wypraw ze spinningiem. Obawiam się jedynie tłoku nad wodą w weekend... | to niestety nieuniknione... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kazior Wędkarz
|
Wysłany: Pią Kwi 03, 2009 22:43 Temat postu: |
|
|
Ja polecam Motławę w okolicach wsi Bystra - dobry dojazd i ludzi też nie za dużo, a rybkę niezłą też można złowić. A nawet jeśli jest tłok (czyli na odcinku 200m 4 - 5 wędkujących) to całkiem fajni ludzie tam się pojawiają. A i miejsca bez ludzi też znajdziesz. Uciąg średni - a czasem znikomy.
Pozdrawiam _________________ DS - to mocna broń! |
|
Powrót do góry |
|
 |
granddm Wędkarz
|
Wysłany: Pią Kwi 10, 2009 16:24 Temat postu: |
|
|
A jakies jeziorko jest godne polecenia? |
|
Powrót do góry |
|
 |
WM Wędkarz
|
Wysłany: Pią Kwi 10, 2009 20:41 Temat postu: |
|
|
granddm napisał: | A jakies jeziorko jest godne polecenia? |
Każde możesz zaatakować ,a przy takiej pogodzie jak ostatnio to najlepiej płycizny zawietrznych brzegów,szczególnie wieczorami.W nie najgłębszych jeziorach woda przy dnie ma już nawet 10st.C  |
|
Powrót do góry |
|
 |
fishermen Wędkarz
|
Wysłany: Sob Kwi 11, 2009 9:24 Temat postu: |
|
|
chłopaki właśnie wróciłem z nórkowanka z nad kaszubskich jezior,zaliczyłem dwa w okolicy kościerzyny. WNIOSEK na razie brak życia kilka drobnych okonków. Z kijaszkiem moim zdaniem za szybko. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Magik Moczykij
|
Wysłany: Sob Kwi 11, 2009 9:42 Temat postu: |
|
|
Wczoraj odwiedziłem kanał piaskowy. Woda (poza żabami) była prawie że martwa. Kilka płotek około 15cm, parę drobnych leszczyków i to tyle. Ogólnie nic ciekawego się nie wydarzyło... |
|
Powrót do góry |
|
 |
malolat89 Wędkarz
|
Wysłany: Czw Kwi 16, 2009 16:28 Temat postu: |
|
|
ja osatatnio tzn. we wtorek odwiedziłem Motławę niedaleko kanału rafineryjnego ogólnie to na czerwonego padaka tylko kilka małych płotek i 2 leszcze. ale widać że szczupaki szaleją. goniły ładnie drobnice. pozdrwiam ;] _________________ Pasją człwieka jest to co uwielbia robić. Moją pasją jest spędzenie dni nad wodą z wędką.
4480443 gg |
|
Powrót do góry |
|
 |
lukaszenko910 Kandydat na wędkarza
|
Wysłany: Pią Kwi 17, 2009 17:48 Temat postu: |
|
|
W niedziele bylem na Motlawie to 20 ploci mialem najwieksza 28 cm..Biala ryba jest i jak sie troche kanal pozna to mozna nawet niezle polowic.. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kogut1982 Wędkarz
|
Wysłany: Pią Kwi 17, 2009 18:06 Temat postu: |
|
|
Można też próbować na Raduni.Uciąg nie jest wielki(do ok.3 g).Biorą piękne jazie i klenie a do tego można liczyć na ładne płocie.Gorąco polecam. _________________ Raduniomaniak |
|
Powrót do góry |
|
 |
fishermen Wędkarz
|
Wysłany: Pią Kwi 17, 2009 19:49 Temat postu: |
|
|
kogut1982 napisał: | Można też próbować na Raduni.Uciąg nie jest wielki(do ok.3 g).Biorą piękne jazie i klenie a do tego można liczyć na ładne płocie.Gorąco polecam. | kogut 1982 ty będziesz się orientował--na tym odcinku który widać z końca obwodnicy można łowić?--oczywiście chodzi mi o radunię? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|