Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
epcrew Kandydat na wędkarza
|
Wysłany: Sob Lis 25, 2006 10:37 Temat postu: Rzeka Motława |
|
|
Byłem na Motławie /przed Krępcem/jedna obcinka szczupaka.Codziennie trałują sieciami w okolicach Krępca.Wędkarze się zapierają,że więcej już nie wykupią pozwoleń na tą rzekę, Troć podobno ma się jej pozbyć,ale odbudowa rybostanu z pewnością potrwałaby parę lat _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
DaFFy Wędkarz
|
Wysłany: Sro Cze 06, 2007 23:19 Temat postu: |
|
|
Tak Masz racje Krępiec Żywy przykład bezkarności Polskiego kłosownictwa... Ale od kiedy pamiętam a napewno od kilku dobrych lat wieści apropo Krępca nie zmieniają się, kłosole kłosole i jeszcze raz kłósole, sieci Sieci Sieci. Aż dziw że nikt nie potrafi tego przypilnować, albo po prostu nie chce, tam przy mostku mieszka taki jeden As, co mu wędkarze już chyba 3 albo 4 łódki spalili, taki dobry jest Tak samo odejście i Czarna Lacha, też cała sieciami obłożona, tak jak i Swojego czasu Kanały przy Martwej Wiśle, Śledziowy i Piaskowy... Jedziesz na szczupaka w Listopadzie i tylko ściagasz siate za siatą, albo zestawy zrywasz, ale gdzie tak nie jest... jak nie kłósują kłósownicy, to kłósują "upoważnieni" kłósownicy, na to samo wychodzi _________________ Nie Liczy się Ilość, ale Jakość |
|
Powrót do góry |
|
 |
szotornik Moczykij
|
Wysłany: Czw Sty 29, 2009 22:51 Temat postu: |
|
|
siemka i jak tam na motlawie byl ktos ostatni dajcie info wybieram sie w niedziele _________________ GDYNIA
GG 3520547 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Wito Moczykij
|
Wysłany: Nie Lut 08, 2009 19:17 Temat postu: |
|
|
Witam .
Jest w Motławie szansa na suma ? Czy okoń albo szczupak wyciągnięty z Motławy przeżyje w stawie (słodkowodnym) ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
mirekj Moczykij
Dołączył: 01 Lip 2008 Posty: 42 Skąd: (dawniej Suchanino)teraz centrum Gdańska
|
Wysłany: Nie Lut 08, 2009 20:02 Temat postu: |
|
|
Wito napisał: | Witam .
Jest w Motławie szansa na suma ? Czy okoń albo szczupak wyciągnięty z Motławy przeżyje w stawie (słodkowodnym) ? |
Z tym sumem to teoretycznie tak ,ale są lepsze zapewne łowiska (wisła) .Na Szkarpawie dałbym sobie rękę uciąć ,że widziałem ogromnego suma w końcu wisła . Jeśli chodzi o przenoszenie ryb z jednego zbiornika do drugiego jest to zabronione ,a poza tym możesz przenieść różne choroby i pasożyty nie występujące w danym zbiorniku a w tedy lipa z rybkami . ikrę okonia czasami przenoszą kaczki na nogach więc jest duże prawdopodobieństwo ,że nie długo będą  |
|
Powrót do góry |
|
 |
donkocur Wędkarz
|
Wysłany: Pon Lut 09, 2009 8:28 Temat postu: |
|
|
A można wiedziec gdzie najlepiej na tego suma na Wisłe ??? W zeszlym roku zlapalem malego (5 kg) na Martwej Wisle na fosforach. |
|
Powrót do góry |
|
 |
mirekj Moczykij
Dołączył: 01 Lip 2008 Posty: 42 Skąd: (dawniej Suchanino)teraz centrum Gdańska
|
Wysłany: Pon Lut 09, 2009 9:22 Temat postu: |
|
|
Martwa Wisła często zaskakuje, różne ryby można złowić dzięki połączeniu z Wisłą i Morzem co prawda kiedyś było więcej przypadków łowienia np. dorszy przy moście pontonowym lub sumów na końcu MW. Podobnej wielkości ryby łowiłem przy moście w Kiezmarku za filarem (dół wymyty przez prąd)oraz w Ostaszewie ,był to przyłów nastawiałem się na sandacza przynęta to mała babka rewelacja . |
|
Powrót do góry |
|
 |
lukaszenko910 Kandydat na wędkarza
|
Wysłany: Pon Lut 09, 2009 12:26 Temat postu: |
|
|
Sumy w Motlawie sa i to niemale. Choc nigdy tu suma nie wyciagnelem ale wiem ze sa. W tamtym roku Troc odlawiala na Olszynce i mieli takie sztuki po 15 kilo. Latem czasami wieczorem widac splawy i to tez sa sumy i wielkie szczupole. Czasem komus jakas lokomotywa porwie solidny zestwaw ale zeby byly lowione regularnie to nie. Moj znajomy wyjal takiego okolo 5 kilo. A ja bylem wczoraj i szczuply jakies 40 cm na paprocha oczywiscie do wody z powrotem. pozdr |
|
Powrót do góry |
|
 |
Wito Moczykij
|
Wysłany: Pon Lut 09, 2009 12:29 Temat postu: |
|
|
A jak daleko te sumy widziałeś ? Płyną aż do Krępca ? Czy na zezwoleniu "troci" mogę wędkować na tej betonowej platformie na przeciwko końca starówki za mostem zielonym ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 11:27 Temat postu: |
|
|
Na Krepcu to ja za czesto nie bywam bo daleko i przetralowane sieciami jest ale o sumach nie slyszalem w tamtych rejonach chco pewnie sa skoro trafialy sie nawet trocie co niektorym. Sumy widzialem na wlasne oczy na Olszynce na oplywie Motlawy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Wito Moczykij
|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 11:46 Temat postu: |
|
|
A ta olszynka czyli ten opływ . Mogę na nim łowić na zezwoleniu "troci" ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 14:09 Temat postu: |
|
|
tak mozesz lowic  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Wito Moczykij
|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 22:10 Temat postu: |
|
|
A mógłbyś zapodać zdjęcie satelitarne gdzie ten opływ mniej więcej jest ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Sob Lut 14, 2009 10:22 Temat postu: |
|
|
spoko postaram sie dzis Tobie wito wrzucic te zdjecie |
|
Powrót do góry |
|
 |
wiktorg23
|
Wysłany: Czw Sie 27, 2009 16:22 Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie.
Kto mi może pomóc? Mianowicie szukam szukam i nie mogę znaleźć informacji gdzie i za ile kupię pozwolenie na Motławę. wiem tylko że dzierżawi je "Troć".Dziękuję z góry za pomoc, mile widziany jakiś link
Pozdrawiam
P.S.Jako że jestem tu nowy witam wszystkich forumowiczów. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|