Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
pablogda Moczykij
|
Wysłany: Pią Cze 08, 2007 10:01 Temat postu: Jez. Gowidlińskie |
|
|
Witam wszystkich kolegów "po kiju".
Mam prośbę- niech ktoś mi doradzi jak łapać na jez. wymienionym w temacie.
Mam wynajęty domek w pierwszym tygodniu lipca nad samą wodą niedaleko ośrodka.
Jaka ryba? Jaka metoda? Gdzie?
Jestem z natury "grunciarzem"
Słyszałem, że jest tam ładny leszcz, a i karp się trafi.
Ale znowu z drugiej ręki słyszałem, że jezioro strasznie "skłusowane"?
Proszę o porady.
Pozdrawiam.
"Połamania kija" |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kusti Wędkarz
|
Wysłany: Pią Cze 08, 2007 12:28 Temat postu: |
|
|
Nie znam wody ale byłem na tym jeziorem 2 lata temu. Nie wędkowałem bo jechałem tam typowo pobalować ale kąpiąc się widziałem dwóch wędkarzy stojących po pas w wodzie i łowiących na baty (jakieś 7 metrowe) Łowili w okolicach południa jakieś 50 - 70 m od kąpiących się ludzi a mimo to co chwilę wyciągali ryby. Z tego co widziałem po podejściu bliżej, były to płotki. Czasem trafiały się nawet ładne - powyżej 20 cm.
To takie małe obserwacje z jednego słonecznego dnia i to z przed 2 lat więc nie wiem na ile byłem pomocny.
Po przejrzeniu fotek z tego wyjazdu widzę, że gość łowił na spławik a jednocześnie miał zarzuconą gruntówkę (chyba DS)
Z mojej strony poprosiłbym o jakieś informacje na temat łowiska - do kogo należy, gdzie robi się opłaty i jakie ryby tam występują.
Pozdrawiam. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
gurdzik Wędkarz
|
Wysłany: Pią Cze 08, 2007 13:28 Temat postu: gowidlinko |
|
|
Witam. Lowiłem na tym jeziorku nie raz, są tam bardzo ładne leszcze kilku kilowe nie sa rzadkoscią.....proponuje grunt. zezwolnie wykupisz w sklepach przy jeziorku! Jesli jedziesz na kilka dni to zanęc sobie łowisko a duzy leszc murowany! Co do karpia to wątpie.Powodzonka |
|
Powrót do góry |
|
 |
DaFFy Wędkarz
|
Wysłany: Pią Cze 08, 2007 20:50 Temat postu: |
|
|
Wiesz, co ostanio rozmawiałem z właścicielem sklepu wędkarskiego, który jeżdzi nad to jezioro od x czasu, na moje pytanie, czemu, tyle tam ryby ? odpowedział że nie, ale ładnie tam jest ) JEzioro jak każde prywatne, pzw wykłusowane, ale na większości idzie coś jeszcze połapać. ale ja tam nie byłem, nie łowiłem i nie pojade pewnie póki mnie ktos nie zaprosi  _________________ Nie Liczy się Ilość, ale Jakość |
|
Powrót do góry |
|
 |
pablogda Moczykij
|
Wysłany: Sob Lip 21, 2007 17:42 Temat postu: |
|
|
Byłem, zobaczyłem ale nie połapałem.
Trafiłem na tydzień fatalnej pogody.
Opłaty za wędkowanie wręcz zbójeckie!!
Jeżeli nie znacie pewnych miejsc to nie warto.
Sama drobnica.
Ostatnio zmieniony przez pablogda dnia Pią Mar 01, 2019 14:51, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
gurdzik Wędkarz
|
Wysłany: Nie Lip 22, 2007 9:41 Temat postu: jakie są opłaty? |
|
|
Bede w Borku na gowidlińskim za tydzień i jestem ciekaw jakie sa oplaty i czy wogole cos bierze? |
|
Powrót do góry |
|
 |
grand-10 Wędkarz
|
Wysłany: Nie Lip 20, 2008 10:57 Temat postu: |
|
|
To może po roku odswieżę...
Za dwa tygodnie jadę na nockę na to jeziorko na dzień lub dwa i mam z tego powodu parę zapytań do was... otóż... co tam pływa, na co tam się nastawić,na co łapać, gdzie najlepiej się rozstawić, gdzie i jakie opłaty...
Czekam na posty i z góry dziękuje za info...
Pozdrawiam...
P.S. Będę łowić głównie na DS ale i spławik wchodzi w grę...  _________________ Pozdrawiam... Łukasz... GG 9544848 |
|
Powrót do góry |
|
 |
tomek7546 Moczykij
|
Wysłany: Nie Gru 21, 2008 23:29 Temat postu: |
|
|
jezdze tam od 2 lat , tylko w nocy powedkujesz ładne sztuki , opłata to bandycka ale jest i karp medalowy |
|
Powrót do góry |
|
 |
|