Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
baloonstyle Wędkarz
|
Wysłany: Pią Wrz 06, 2013 12:59 Temat postu: |
|
|
Oyci3C napisał: | baloonstyle napisał: | StroWn napisał: | Tak na marginesie ... jak ja to lubie, jade nad wode to po kilka latarek w nocy widuje, co spotkam czlowieka to mowi, ze ktos czyli ja pisal na forum i cos tam bierze. A zadnej wlasnej relacji nie wrzuca, dla mnie taka osoba to pasozyt forumowy. Pozdrawiam was darmozjady  |
Kolego to źle szukasz : Na moim portalu prawie co dziennie jest relacja kogoś z Wisły
To forum to nie jedyne z Naszego województwa.
Co do darmozjadów to zawsze byli i będą , uroki internetu niestety . |
Niestety dla mnie Twój portal odpycha oprawą graficzną i bałaganem, a forum to jeden wielki śmietnik i niekończące się pojedyncze tematy No ale to moja opinia tylko  |
Hehe nie przeczę Jednak wieści o Wiśle są w jednym miejscu A na to odpowiadałem
A szata graficzna to tylko dodatek liczy się zawartość
Co do forum to czyścimy wątki na ile możemy, jednak sami jeździmy na ryby a nie przesiadujemy przed komputerami:)
No i chyba najważniejsze najważniejsze że łączymy wędkarzy a nie dzielimy. Jak zaglądasz czasem to pewnie wiesz o czym pisze bo to tu trochę nie miejsce żeby się o tym rozpisywało
Pozdrawiam Takie opinie się ceni  _________________ http://pomorskiprzewodnikwedkarski.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
toms72 Wędkarz
|
Wysłany: Sob Wrz 07, 2013 15:01 Temat postu: |
|
|
MI tam wasza szata się podoba na początku (lub od nowa ciężko się odnaleźć) ale jest ok ty bardziej że zawsze ktoś coś wkleja. Częściej zaglądam do Ciebie niż tu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
przemek Wędkarz
|
Wysłany: Sro Wrz 11, 2013 18:28 Temat postu: |
|
|
Dzisiaj urlop w pracy i oczywiście wypad nad Wisłę. W zasadzie to nic się nie działo oprócz jednego brania na woblera boleniowego , ale było to branie jakiego jeszcze na Wiśle nigdy nie miałem. Walnęło tak mocno , że ledwo utrzymałem wędkę w dłoni , a potem trzy mocne szarpnięcia na hamulcu i się wypięło . Może była to troć , a jeśli boleń to musiał być ogromny. Potem pojechałem trochę dalej w stronę Nowego Dworu poszukać szczupaka. Muszę przyznać że miałem dziś trochę szczęścia bo jeszcze przed deszczem udało mi się złapać trzy sztuki 69,64 i 52cm. To chyba mój najlepszy dzień w tym roku , nie licząc trociowania w morzu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
StroWn Wędkarz
|
Wysłany: Sro Wrz 11, 2013 19:37 Temat postu: |
|
|
Rybacy mowili ze łosoś im w siatki wchodzi ostatnio.
Ostatnio zmieniony przez StroWn dnia Czw Wrz 12, 2013 6:54, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
motyl Wędkarz
|
Wysłany: Sro Wrz 11, 2013 20:15 Temat postu: |
|
|
A jak z sandaczem ? Jakieś wieści?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
StroWn Wędkarz
|
Wysłany: Wto Wrz 24, 2013 7:54 Temat postu: |
|
|
Nocka z piatku na sobote ( 16-3 )
Sandaczyki : 35 , 38 , 45 , na trupka. Brania do 20.
Sumki: 34 , 35 , 58 , watrobka
Sumusie : 2x 15 cm , rosowka
Mietus: 37 cm watrobka
Dzialo sie sporo, szkoda tylko ze mietki wymiarowy reszta podrostki. Zmarzlem mimo ogniska. Okolo 1 na kiju mogl byc w koncu wymiarowy sum ale spial sie po 3 minutach holu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
StroWn Wędkarz
|
Wysłany: Wto Wrz 24, 2013 8:07 Temat postu: |
|
|
Nocka z piatku na sobote ( 16-3 )
Sandaczyki : 35 , 38 , 45 , na trupka. Brania do 20.
Sumki: 34 , 35 , 58 , watrobka
Sumusie : 2x 15 cm , rosowka
Mietus: 37 cm watrobka
Dzialo sie sporo, szkoda tylko ze mietki wymiarowy reszta podrostki. Zmarzlem mimo ogniska. Okolo 1 na kiju mogl byc w koncu wymiarowy sum ale spial sie po 3 minutach holu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
calvuss Wędkarz
|
Wysłany: Wto Wrz 24, 2013 16:52 Temat postu: |
|
|
no to fajnie polapales ,cala noc cwiczyles? |
|
Powrót do góry |
|
 |
StroWn Wędkarz
|
Wysłany: Wto Wrz 24, 2013 18:20 Temat postu: |
|
|
Do 3 , potem wiatr sie obrocil i stal sie strasznie zimny. |
|
Powrót do góry |
|
 |
przemek Wędkarz
|
Wysłany: Wto Wrz 24, 2013 19:59 Temat postu: |
|
|
Skoro zaczęły brać miętusy to muszę się też wybrać w sobotę na nockę , bo dość dawno nie byłem.
StroWn dzięki za świeże wiadomości. |
|
Powrót do góry |
|
 |
herflikss
|
Wysłany: Czw Paź 24, 2013 8:15 Temat postu: |
|
|
Witam jestem raczej amatorem połowu na Wiśle bierzącej i szczerze mówiąc moje wyprawy do tej pory kończyły się przeważnie marnymi wynikami. Nastawiam się zawsze na nocki metodą gruntową.Za każdym razem mam dylemat czy łowić w nurcie głównym, czy na spokojniejszej wodzie między główkami. Przeważnie używam zestawu koszyk 100g hak z zadziorami przynęta to rosówka lub martwa ukleja, zanęta feederowa z dodatkiem krwi suszonej. Czy ktoś z bardziej doświadczonych kolegów mógł by mi coś doradzić aby moje wyniki się polepszyły na tej wodzie? |
|
Powrót do góry |
|
 |
StroWn Wędkarz
|
Wysłany: Sob Paź 26, 2013 15:33 Temat postu: |
|
|
Co do nurtu i spokojnej wody, kwestia dnia. Jesli chodzi o zanete, zamknij koszyk i uzywaj w nim peletu - ryba, halibut pkus ewentualnie krew. Powinno byc lepiej Jesli chodzi o mietusa i suma. |
|
Powrót do góry |
|
 |
turbot Moczykij
|
Wysłany: Nie Paź 27, 2013 18:44 Temat postu: |
|
|
byłem łowiłem dzisiaj Giemlice 10-13 nic w nurcie nic na spokojnej, boczny, wachadlo, guma- mam wątpliwości co nie jest Tak |
|
Powrót do góry |
|
 |
maryaChi Moczykij
|
Wysłany: Czw Paź 31, 2013 12:02 Temat postu: |
|
|
Przysiadka z kolegą w sobotę od 16-21. 4 kije - Wątróbka, rosówka, trupek.
Brań zero, sąsiedzi również. |
|
Powrót do góry |
|
 |
StroWn Wędkarz
|
Wysłany: Pią Lis 01, 2013 11:52 Temat postu: |
|
|
Byliśmy wczoraj i nie straszyło nad wodą Od 16 - 24
3 wędkarzy, 2xrosówka, 1x biały, 2x wątróbka i jeden filecik.
Jedno branie na wątrobę jakbym pociąg zaciął, zacięcie, odgięcie, przygięcie i po 2 minutach zestaw trzasnął - przetarty zaraz przed krętlikiem ( stawiam małże , kamienie ) - Zestaw z 50 m od brzegu w głównym nurcie.
Brały na wszystko szt ponad 10 , po 8 się zgubiliśmy. Brały do 23. Żaden nie miał nawet 40 cm ... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|