Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Daniel Moczykij
|
Wysłany: Czw Mar 15, 2012 23:27 Temat postu: |
|
|
Bylem teraz nad radunią w sobote 10.03.12. Od traktu do mostu samochodowego w niegowie i nic kompletne pustki. Spotkałem po drodze trzech gości też nic nie dostali. Nastepny wypad planuje pod wantowy na okonia ,może tam juz coś sie dzieje  |
|
Powrót do góry |
|
 |
bolnyj Wędkarz
|
Wysłany: Pią Mar 16, 2012 7:47 Temat postu: |
|
|
Daniel napisał: | Bylem teraz nad radunią w sobote 10.03.12. Od traktu do mostu samochodowego w niegowie i nic kompletne pustki. Spotkałem po drodze trzech gości też nic nie dostali. Nastepny wypad planuje pod wantowy na okonia ,może tam juz coś sie dzieje  |
Jak to na okonia A okres ochronny
7. W wodach okręgu gdańskiego począwszy od 01 stycznia 2012 roku obowiązuje
wymiar ochronny okonia 18 cm i okres ochronny od 01 marca do 30 kwietnia. _________________ Fishing & speedway is my life. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kiwii47 Wędkarz
|
Wysłany: Pią Mar 16, 2012 10:15 Temat postu: |
|
|
Witam , przepraszam że tu spróbuję odpowiedzieć lub podpowiedzieć , ale okolice mostu wantowego należą do wód morskich i tu obowiązują troszkę inne prawa np. wymiar ochronny okonia ma 17cm (okresu ochronnego nie znalazłem , leszcz 40cm itd. , zajrzyj na stronę koła nr 31 WISŁA ---ostatnia aktualizacja 25.02.2012 jest tam ładnie i przejrzyście opisane oraz jest tam link odnośnie przepisów -- Okręgowy Inspektorat Rybołówstwa Morskiego w Gdyni osobiście tego nie czytałem i proszę bez odpowiedzi nie chcę by temat rzeki Raduni był tu zaśmiecany .. jeżeli admin uzna za stosowne to proszę o usunięcie tego postu lub przeniesienie go w odpowiedni temat ...........  |
|
Powrót do góry |
|
 |
bolnyj Wędkarz
|
Wysłany: Pią Mar 16, 2012 13:08 Temat postu: |
|
|
A jeśli tak to sorki - widocznie jakiś niedoinformawany jestem  _________________ Fishing & speedway is my life. |
|
Powrót do góry |
|
 |
rawenius Wędkarz
|
Wysłany: Sob Mar 24, 2012 9:15 Temat postu: |
|
|
A ktoś już łowi jazio-klenie? _________________ pyszna zabawa:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
kogut1982 Wędkarz
|
Wysłany: Nie Mar 25, 2012 15:34 Temat postu: |
|
|
Jadąc dziś do Pruszcza zajechałem nad Radex zobaczyć co się dzieje. Wiało jak diabli a mimo to widziałem co najmniej 5 wędkarzy ze spławikówkami więc jazie pewnie są już na posterunku. Z braku sprzętu nie sprawdziłem tego osobiście. _________________ Raduniomaniak |
|
Powrót do góry |
|
 |
Daniel Moczykij
|
Wysłany: Pon Kwi 09, 2012 20:32 Temat postu: |
|
|
byłem dziś na Raduni ze spinem zacząłem przed mostem kolejowym i schodziłem w dół efekt zero ryb, widziałem tylko pojedyncze stadka uklejek i nic poza tym. Spotkałem po drodze jeszcze 4 wędkarzy ze spławikami ale oni też kompletnie nic nie mieli. Jak tak dalej pójdzie to na raduni w tym roku nie będzie co łowić. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Minus Wędkarz
Dołączył: 26 Lip 2009 Posty: 430 Skąd: Pruszcz Gdański / Juszkowo
|
Wysłany: Pon Kwi 09, 2012 20:57 Temat postu: |
|
|
ale pod jakim mostem kolejowym zacząłeś, mówisz o św. wojciechu??? i za jaką rybką chodziłeś?
kleń i jaź już jest w raduni ale oczywiście troć wiedząc że na wiosnę do radexu wchodzi szczupak to na motławie przy ujściu raduni postawiła zapewne siaty no i tym oto sposobem masa ryb zamiast wejść do raduni to trafi do marketu
co rok to samo _________________ bez ryzyka nie ma zabawy |
|
Powrót do góry |
|
 |
przemek Wędkarz
|
Wysłany: Czw Kwi 12, 2012 12:38 Temat postu: |
|
|
Dzisiaj byłem na Raduni koło mostu kolejowego za Orunią.Niestety nic nie brało i oprócz uklejek to nic w wodzie nie było widać.Ciekawe jest to , że trzy tygodnie temu jak byłem to złapałem dwa spore jazie i chodząc brzegiem było widać piękne klenie.W jednym miejscu to było ich pod brzegiem chyba ze 30 sztuk.Niestety niczym się nie interesowały.Dzisiaj przejechałem się aż do Krępca zobaczyć jak wygląda ujście Raduni.Żadnych sieci nie było więc rybki powinny wpływać , ale może woda jest jeszcze za zimna. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Daniel Moczykij
|
Wysłany: Pią Kwi 13, 2012 10:00 Temat postu: |
|
|
chodziło mi o wiadukt kolejowy nie o kładkę dla pieszych a chodziłem za kleniem, ale tak jak mówię zero śladów klenia ani jednego nie widziałem. w wodzie może miałem pecha. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kostek_gda
|
Wysłany: Pon Kwi 16, 2012 19:37 Temat postu: |
|
|
Niedziela 15.04, brak brań choć ryby było widać. Przy moście kolejowym koło Św. Wojciecha widziałem sporego chyba bolenia i malego szczupaka. Troche poniżej kolega pocholowal 5 sec pstrążka poniżej wymiaru. Troche zimnawo  |
|
Powrót do góry |
|
 |
rawenius Wędkarz
|
Wysłany: Czw Kwi 19, 2012 18:52 Temat postu: |
|
|
Miałem zamiar pojechać do Somonina na Radunię co by za pstrągiem połazić, ale komunikacja miejska trochę zawiodła i d..., ale żeby dnia nie marnować pojechałem do Św. Wojciecha. Klenia ani jazia nie uświadczyłem, a o dziwo 2 pstrążki złowiłem. Jeden aż 29cm. _________________ pyszna zabawa:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
rawenius Wędkarz
|
Wysłany: Sob Kwi 21, 2012 23:15 Temat postu: |
|
|
Czy ktoś miał w tym roku spotkanie z jazie lub kleniem? _________________ pyszna zabawa:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
przemek Wędkarz
|
Wysłany: Czw Kwi 26, 2012 12:41 Temat postu: |
|
|
Dzisiaj byłem na Raduni koło mostu kolejowego w Św.Wojciechu.Niestety na różne woblerki nie miałem nawet skubnięcia.W wodzie było widać trochę małych kleników i okonków , ale nic przyzwoitego.Dwa ładne jazie w tym roku tam złapałem ale to było na koniec marca lub początek kwietnia już dokładnie nie pamiętam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Daniel Moczykij
|
Wysłany: Nie Maj 13, 2012 21:29 Temat postu: |
|
|
dzisiaj byłem od 16.00 do 20.00 łowiłem na dolnym odcinku przed krępcem efekt to kilka ładnych okonków, szczupaczek i bardzo ładny jaź zmierzony na podbieraku miał pod 50cm a wszystie rybki złowiłem na srebrną obrotówkę nr.3
jaź
szczupaczek na oko 35 do 40cm
A propos okres ochronny okonia już sie niby skończył a wszystkie które ja dziś złowiłem były jezcze nie wytarte.Oczywiscie wszystkie rybki trafiły spowrotem do wody. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|