Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
calvuss Wędkarz
|
Wysłany: Pią Mar 09, 2012 20:28 Temat postu: |
|
|
A moze macie jakies ciekawe patenty na paczatek wiosny ktore stosujecie do zanety na kanaly ,mysle o plociach i leszczach ,ja myslalem ze pokombinuje troche z konopiami ale nic o nich nie wiem a ponoc plocie je uwielbiaja... |
|
Powrót do góry |
|
 |
jonasz7 Wędkarz
|
Wysłany: Sob Mar 10, 2012 6:59 Temat postu: |
|
|
Na wiosne ja stosuje delikatne zanęty, nie za dużo robactwa, drobniutka zanętka 0,5 kg fajnej płociowej zanęty (wole na wiosne używać zanęt o zapachach ziół) 0,5 kg ziemi parę dodatków typu słonecznik prażony, wiórki kokosa prażone, troszkę bułki tartej i do sklejenia (jak trzeba) płatki owsiane, wszystko oczywiście zmielone no i troszkę pinki. A na haczyk ochotka 2szt. często dorzucam jeszcze pinkę na haczyk. _________________ Tyczkarz |
|
Powrót do góry |
|
 |
calvuss Wędkarz
|
Wysłany: Nie Mar 11, 2012 12:29 Temat postu: |
|
|
Jak do pracy to piekna pogoda w poniedzialek a w niedziele wiatr musi pizgac od samego rana bo przeciez odpoczynek nad woda musi miec swoje uroki,dopiero wrocilem i nie widzialem zeby ktos cos targal ,NEDZA ZE SWARZEDZA  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kiwii47 Wędkarz
|
Wysłany: Pon Mar 12, 2012 19:16 Temat postu: |
|
|
Witam, mam pytanie ... czy okręg elbląski też wprowadził okres ochronny okonia------ jakoś nie mogę znaleźć informacji na ten temat ---- z góry dziękuje... |
|
Powrót do góry |
|
 |
calvuss Wędkarz
|
Wysłany: Pon Mar 12, 2012 20:04 Temat postu: |
|
|
nie wprowadzil,bynajmniej w moim zezwoleniu na amatorski polow ryb wedka nie ma zadnych ograniczen co do okresu ochronnego a wymiar to 15 cm z wyjatkiem jeziora druzno tj;20 cm.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
styk75 Moczykij
|
Wysłany: Nie Mar 18, 2012 12:03 Temat postu: |
|
|
Dziś wyniki bardzo dobre. Zaczyna brać duża płoć. Koledze trafiły się dwa leszczyki, weszła także ciosa. Może za miesiąc wejdzie karaś. |
|
Powrót do góry |
|
 |
calvuss Wędkarz
|
Wysłany: Nie Mar 18, 2012 17:54 Temat postu: |
|
|
styk na co lapales?duzo bylo wedkarzy ,brania czeste czy z przerwami ,ciosa pewnie bierze na wszystko co sie rusza co? nie moglem dzis jechac i dopiero za tydzien bede mogl daj wiecej info leszczyki na czerwonego czy kukurydza juz sie cos interesuje i jak woda plynie ostro? |
|
Powrót do góry |
|
 |
styk75 Moczykij
|
Wysłany: Nie Mar 18, 2012 20:33 Temat postu: |
|
|
Woda płynęła dosyć szybko do zalewu ale łowiłem na większym uciągu. Ja ustawiłem się na kukurydzę, z rana rewela każdy rzut i ładna płoć. Łowiłem zestawem 8 gram na ósemkę "na przegruntowany" Kolega łowił na białe i miał więcej drobnicy. Leszczyki na białe. Łowiłem przy moście na lewo od przystanku. |
|
Powrót do góry |
|
 |
styk75 Moczykij
|
Wysłany: Nie Mar 18, 2012 20:34 Temat postu: |
|
|
Kolego wędkarzy było sporo, około 9 był problem z miejscem obok przystanku. Wiosna przyszła |
|
Powrót do góry |
|
 |
calvuss Wędkarz
|
Wysłany: Nie Mar 25, 2012 15:07 Temat postu: |
|
|
no natrzaskalem dzis ploci z 5 kilo napewno,rano tafelka woda lekko plynie w strone zalewu i rybki biora ,tylko kukurydza wpadnie do wody i odrazu siedzi ploc ale jak zaczol pizgac ten wiatr i woda zaczela wracac w strone miasta brania slabsze ,na gruncie same kajtki a okoniarzy nad woda rano bylo tyle ze jak zajechalem ok 6 to samochodow starczylo by na 2 gieldy conajmniej  |
|
Powrót do góry |
|
 |
calvuss Wędkarz
|
Wysłany: Nie Kwi 01, 2012 18:01 Temat postu: |
|
|
dzisiaj rano o 5 przezylem lekki koszmarr,,mianowicie wybralem sie z malborka do elblaga na letnich oponkach a w polowie trasy sciana sniegu nie pozwolila jechac szybciej niz 60 na h,no ale dojechalem ,wiatr ,snieg ,deszcz,grad i jeszcze nie wiem co a ryby braly jak glupie i tak do 9 ,a po 9 wiosna na calego slonko ,na wodzie tafelka ,na duszy cieplej....i co z tego jak brania slabsze na kukurydze nie brala juz ploc jak tydzien temu a na pinke i biale 80 % ryb to krapie,ale fajnie bylo.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
styk75 Moczykij
|
Wysłany: Pon Kwi 02, 2012 17:01 Temat postu: |
|
|
Witam, Calvuss zdziwiony jestem ym co piszesz. Niestety nie mogłem byc w ten weekend na rybach ale był kolega i ... nic nie złapał. Pojechali później na Jagieloński i do Tujska. Jak to mozliwe? Bedę w sobotę mam nadzieję, że pogoda wreście się ustatkuje. Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
calvuss Wędkarz
|
Wysłany: Pon Kwi 02, 2012 18:12 Temat postu: |
|
|
masz racje ryba nie brala tak jak tydzien temu ,na kukurydze mialem moze z piec ploci ale nie byly juz takie wielkie jak w tamta niedzielea na biale nie chciala brac wogle ,z kolei jak dluzej moczylem kukurydze i nie wziela ploc to krap i leszcze blaszaki wogle jej nie chcialy ale na pinke walily tylko wpadlo do wody ale mowie ci z tym sloncem to juz brania slabsze ,jak wracalem przez kepe rybacka to na jagiellonskim nikogo nie bylo a w tamtym tygodniu siedzieli,cisnienie wariowalo i dlatego lipa....kumpel pewnie byl kolo przystanku bo ja kolo sluzy sie przenioslem w tym roku bo miej splawikowcow w tym rejonie i zaneta tak nie jest skupiona w jednym odcinku...swoja droga wedkarze to 90 % za okoniem na boczny trok macali |
|
Powrót do góry |
|
 |
calvuss Wędkarz
|
Wysłany: Czw Kwi 12, 2012 17:06 Temat postu: |
|
|
styk75 lapiesz cos na nowakowie ?albo na nogacie w kepie rybackiej? ja w poniedzialek na nowakowie dostalem rano moze z 10 ploci na kuku i pare krapikow na biale a od 10 zero bran .... |
|
Powrót do góry |
|
 |
styk75 Moczykij
|
Wysłany: Sob Kwi 14, 2012 20:58 Temat postu: |
|
|
Witam. Byłem dziś rano, złowiłem ok 3 kg krąpi niektóre nawet spore. Trafiłie taęż parę leszczyków, najwiekszy ok 0,5 kg. Gość złowił karasia, jest nadzieja, że w tym roku wejdą. Generalnie z tego co widziałem to byłem z kumpolem "królem polowania" |
|
Powrót do góry |
|
 |
|