Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
infoex Moczykij
|
Wysłany: Pią Lis 16, 2007 18:57 Temat postu: składki na rok 2008 |
|
|
Witam,
moze jeszcze pytanie wczesne ale koniec roku coraz bliżej i trzeba będzie pomyśleć o oplatach. może ktoś coś już słyszał? będzie drożej? taniej? może bez zmian? |
|
Powrót do góry |
|
 |
asw11 Moczykij
|
Wysłany: Pią Lis 16, 2007 22:52 Temat postu: |
|
|
Witam,
W Słupsku już opublikowano - wzrost cen o 5%, więc taniej niż u nas teraz. W ZO Gdańsk sprawa będzie tajemnicą do 20 grudnia, bo po co szanować członków związku. Jeśli zechcą zapłacić i tak zapłacą i tyle.
A u nas (0 porozumień bedzie najdrożej i tak nie ma wyboru, bo koszty przejazdów - paliwo + czas - są za wysokie by sprawdzać konkurencję i tyle w temacie).
Takie maniery,
Pozdrawiam, |
|
Powrót do góry |
|
 |
Piotr Wędkarz
|
Wysłany: Sob Lis 17, 2007 10:10 Temat postu: |
|
|
Koledo, składki już są znane.
Sylwek - wklej opłaty. _________________ Solvkroken Team Polska
www.wedkarzmorski.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
asw11 Moczykij
|
Wysłany: Sob Lis 17, 2007 10:58 Temat postu: |
|
|
Oczywiście że znane, szkoda, że nie tym którym przyjdzie je zapłacić.
Zna je Prezes, jego najbliżsi, "działacze" i inni. Pozostali się dowiedzą "w swoim czasie"
Pozdrawiam, |
|
Powrót do góry |
|
 |
Piotr Wędkarz
|
Wysłany: Sob Lis 17, 2007 16:30 Temat postu: |
|
|
Wszyscy płacimy składki.
Pozdrawiam. _________________ Solvkroken Team Polska
www.wedkarzmorski.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
wujas007 Site Admin
|
Wysłany: Wto Lis 20, 2007 7:19 Temat postu: |
|
|
Jeszcze nie ostateczne, ale propozycja na dzisiejsze posiedzenie ZO:
Rodzaj składki
wody nizinne#zł wody górskie*zł
- podstawowa 86,00 150,00
- ulgowa 25 % dla: -emerytów i rencistów:
do 64-go roku życia dla mężczyzn, a
do 59 roku życia dla kobiet niezależnie od miesiąca w którym kończą w/w lata w 2007 roku
-osób pobierających świadczenie przedemerytalne, -bezrobotnych z prawem i bez prawa do zasiłku- na podstawie aktualnego zaświadczenia wydanego przez Rejonowy Urząd Pracy potwierdzającego status osoby bezrobotnej, 64,00 110,00
- ulgowa 50 % dla:-odznaczonych srebrną i złotą odznaką PZW -członków PZW w wieku 16- 26 lat za okazaniem ważnej legitymacji szkolnej, studenckiej albo książeczki wojskowej z wpisem o odbywaniu służby zasadniczej-członków Związku od 65-go roku życia dla mężczyzn i 60- go roku życia dla kobiet niezależnie od miesiąca w którym kończą w/w lata w 2007 roku 43,00 80,00 -
ddla:-członków uczestników tj. młodzieży do lat 16 Składki te, zgodnie z Uchwałą nr 27 ZG PZW z dnia 30 września 2006 r, upoważniają członków uczestników do wędkowania w wodach ogólnodostępnych całego kraju. 15,00 25,00
dla członków PZW, którzy w dniu wykupu składki okręgowej górskiej skończyli 75 rok życia- 25
rzeka Wisła obwód Nr 5: zł
-do każdej składki członkowskiej za wyjątkiem członka uczestnika- do składki członkowskiej członka uczestnika
70,00
25,00
-składka dla wszystkich członków PZW, którzy wykupili roczną składkę na ochronę i zagospodarowanie na wody nizinne lub górskie w Okręgu Gdańskim oraz dla odznaczonych odznaką złotą z wieńcami za wyjątkiem członka uczestnika
50,00
- składka dla członków uczestników, którzy wykupili roczną składkę na ochronę i zagospodarowanie na wody nizinne lub górskie w Okręgu Gdańskim
25,00
-do każdej składki członkowskiej za wyjątkiem członka uczestnika- do składki członkowskiej członka uczestnika
70,00
25,00
-składka dla wszystkich członków PZW, którzy wykupili roczną składkę na ochronę i zagospodarowanie na wody nizinne lub górskie w Okręgu Gdańskim oraz dla odznaczonych odznaką złotą z wieńcami za wyjątkiem członka uczestnika
50,00
- składka dla członków uczestników, którzy wykupili roczną składkę na ochronę i zagospodarowanie na wody nizinne lub górskie w Okręgu Gdańskim
25,00
Na oba łacznie obwody5 i 6 Wisła
120,00
40,00
80,00
35,00
rzeka Reda: zł
-do każdej składki członkowskiej za wyjątkiem członka uczestnika- do składki członkowskiej członka uczestnika 200,00
75,00
-składka dla wszystkich członków PZW, którzy wykupili roczną składkę górską na ochronę i zagospodarowanie wód w Okręgu Gdańskim oraz dla odznaczonych odznaką złotą z wieńcami za wyjątkiem członka uczestnika
80,00
- składka dla członków uczestników, którzy wykupili roczną składkę górską na ochronę i zagospodarowanie wód w Okręgu Gdańskim
45,00
z łódki 25..tak jak była.
sory za trochę bałaganu w tej info, ale nie mam jeszcze w wersji elektronicznej _________________ Pozdrawiam
Sylwester Ostapiak
http://pzwgdyniaport.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
wujas007 Site Admin
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Kazior Wędkarz
|
Wysłany: Sob Lis 24, 2007 23:17 Temat postu: |
|
|
Tak sobie patrze na te składki i sobie myślę: miało być taniej w 2008 (mówiło się o tym wiele razy) a nie jest. Jakoś nie widzę aby wody przybyło, wody nizinne mnie nie interesują bo nie wędkuje na jeziorach, a Wisła jest za osobną opłatą - pewnie jak by była tańsza to by ją wielu kolegów wykupiło. Motława w rękach Troci, Martwa Wisła - nie wiem czyja - oj coś mi się wydaje że w 2008 roku opłacę składki w Elblągu, bo na ich wody wybieram się dość często, a Wisła nie będzie wiele droższa niż w Gdańsku, a przynajmniej nie zapłacę za coś czego nie używam. A może ja tylko narzekam?? Może za dużo wymagam od Związku, nie wiem. Jeśli narzekam nie potrzebnie to mnie wyprowadźcie z nieświadomości.
Pozdrawiam!! _________________ DS - to mocna broń! |
|
Powrót do góry |
|
 |
KJ-UB Wędkarz
|
Wysłany: Nie Lis 25, 2007 18:51 Temat postu: |
|
|
Zawsze może być gorzej. Generalnie szkoda słów.
P.s. zarząd się nie zmniejszył - to jak obniżyć składki. _________________ Pozdrawiam.
Adam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Piotr Wędkarz
|
Wysłany: Pon Lis 26, 2007 11:25 Temat postu: |
|
|
Górskie i Reda są tańsze. _________________ Solvkroken Team Polska
www.wedkarzmorski.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
asw11 Moczykij
|
Wysłany: Pon Lis 26, 2007 12:22 Temat postu: |
|
|
Witam,
Dla mnie to: górskie, wisła i reda, więc z haraczem na ZG jakieś 340 zł, za prawie całe wody, a prawie robi wielką różnicę. Dla mnie drogo.
Dla niezrzeszonych jest 390, też drogo, ale po co być w PZW - dla 50 zł?
PS
W Niemczech płacą (w tym landzie, gdzie mamy porozumienie) 75EURO, więc 277 zł. Mniej niż my, a to bogatszy kraj - dziwne.
Nawet opłacałoby się do nich zapisać, dopłacić 25 EURO i mieć wszystkie wody w naszym ZO + wschodnie Niemcy za jakieś 360 zł.
Głupota taka, ale wynikająca z wysokości składek w ZO Gdańsk.
Znów jesteśmy na topie cen w Polsce - przynajmniej w tym ZO Gdańsk przewodzi.
Oczywiście byłoby uczciwie, podać przed zebraniem składek podać z kim mamy podpisane porozumienia na 2008 (więc za co ta kasa, czy tylko ZO Gdańsk i dzierżawca Piaśnicy nr 1 oraz land we wschodnich Niemczech?) - SŁUPSK? KOSZLIN? J. GÓRA? ELBLĄG?
Znów płać i nie pytaj - Panowie, trochę wstydu.
Pozdrawiam, |
|
Powrót do góry |
|
 |
aress Wędkarz
|
Wysłany: Czw Lis 29, 2007 11:54 Temat postu: |
|
|
Jak kto z kim mamy podpisane porozumienie z najbliższymi sąsiadami z Węgrami  |
|
Powrót do góry |
|
 |
KJ-UB Wędkarz
|
Wysłany: Czw Lis 29, 2007 21:27 Temat postu: |
|
|
na razie nie rozwiązano tematu własności Antarktydy - można pojechać darmo połowić spod lodu.  _________________ Pozdrawiam.
Adam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
rawenius Wędkarz
|
Wysłany: Pią Lis 30, 2007 0:40 Temat postu: |
|
|
KJ-UB napisał: | na razie nie rozwiązano tematu własności Antarktydy - można pojechać darmo połowić spod lodu.  |
A macie towarzyszu taki świder, co by przewiercił 3m lód  _________________ pyszna zabawa:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kusti Wędkarz
|
Wysłany: Czw Gru 06, 2007 14:24 Temat postu: |
|
|
Mam takie pytanko:
Czy opłacając składki jest możliwość otrzymania faktury Jest szansa, że dostanę z pracy dofinansowanie do zajęć sportowo rekreacyjnych tylko muszę przedstawić fakturę. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|