Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Minus Wędkarz
Dołączył: 26 Lip 2009 Posty: 430 Skąd: Pruszcz Gdański / Juszkowo
|
Wysłany: Wto Mar 23, 2010 23:07 Temat postu: Wietcisa - pstrągowisko - śmietnisko |
|
|
byłem sobie parę dni temu nad Wietcisą w okolicach Skarszew i się załamałem tym co zastałem... śmieci leżą, płyną i zalegają na dnie. masakra. Nawet lodówkę na brzegu znalazłem i wózek dziecięcy. Na szczęście udało mi się złowić jednego małego potokowca. Oczywiście wrócił z powrotem do wody. |
|
Powrót do góry |
|
 |
bartek85 Moczykij
|
Wysłany: Sro Mar 24, 2010 7:26 Temat postu: |
|
|
Byłem tam jakiś miesiąc temu, na odcinku poniżej miasta jest tak jak piszesz, lodówki nie widziałem ale tysiące butelek PET na wodzie...masakra, wędkować się odechciewa, odcinek powyżej Skarszew jest bardziej czysty.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Minus Wędkarz
|
Wysłany: Sro Mar 24, 2010 10:53 Temat postu: |
|
|
no to się chyba wybiorę następnym razem powyżej miasta ale za bardzo nie wiem gdzie dokładnie, Bartek napisz gdzie warto zarzucić spina w górę od Skarszew |
|
Powrót do góry |
|
 |
bartek85 Moczykij
|
Wysłany: Sro Mar 24, 2010 20:11 Temat postu: |
|
|
Łowiłem w górę od mostku zaraz za miastem, nawet kontaktu nie miałem, więc nie doradzę, pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
wujas007 Site Admin
|
Wysłany: Czw Mar 25, 2010 18:37 Temat postu: |
|
|
Koledzy ze Skarszew zebrali w ostatnim czasie coś około 60 wielkich worów tych butelek. To robią miejscowi...oszczędzają parszywce na wywózce śmieci... chłopcy ze Skarszew zrobili co mogli, ale całego zasyfiałego świata w kilku chłopa się nie posprząta... _________________ Pozdrawiam
Sylwester Ostapiak
http://pzwgdyniaport.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
Minus Wędkarz
|
Wysłany: Czw Mar 25, 2010 20:41 Temat postu: |
|
|
jutro znowu wypadzik na Wietcisę... trzymajta kciuki |
|
Powrót do góry |
|
 |
Minus Wędkarz
|
Wysłany: Pią Mar 26, 2010 20:08 Temat postu: |
|
|
Potoki dzisiaj były bardzo ostrożne i chimeryczne. Miałem 3 pobicia ale rybki nie wyciągnąłem niestety, jedna była już holowana ale zeszła. Brały z samego rana pomiędzy 6 a 8 potem dość mocno operowało słoneczko i się skończyły brania. Żaby się pojawiły i chyba trzeba woblery zastąpić imitacjami żabek. Potem pojechałem na rozlewisko Raduni pomiędzy Straszynem a Juszkowem i złowiłem na bolonkę jedną płoteczkę |
|
Powrót do góry |
|
 |
WM Wędkarz
|
Wysłany: Pią Mar 26, 2010 21:13 Temat postu: |
|
|
Minus napisał: | Żaby się pojawiły i chyba trzeba woblery zastąpić imitacjami żabek. |
...albo załóż woblera,ale takiego małego,pękatego bączka np. http://www.sovereignsuperbaits.co.uk/Lures/salmo_boxers.jpg
i prowadź przy samych burtach brzegowych.Mi ta taktyka się sprawdza  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Minus Wędkarz
|
Wysłany: Sob Mar 27, 2010 9:16 Temat postu: |
|
|
to jest słuszna koncepcja...Dzięki |
|
Powrót do góry |
|
 |
angelos Kandydat na wędkarza
|
Wysłany: Pią Lis 11, 2011 2:20 Temat postu: wodę tę znam dobrze |
|
|
Bywam często w Skarszewach . Łowienie w tej wodzie jest strasznie ciężkie , ze względu na całą masę występujących w wodzie zaczepów . Spining odpada pozostaje tylko mucha na ,którą miejscowi mają dobre efekty . Sam widziałem w tym roku jak w mojej obecności miejscowy trafił ładnego potoka a w koszu miał jeszcze trzy podobne . Z rozmów z miejscowymi wiem , że ryby jest sporo i to całkiem ładnych rozmiarów . Sam przez godzinę łowienia trafiłem 2 potoki i kilka pustych pobić . Myślę , że wodę można spokojne można polecić bo ryba jest , choć jet to łowisko bardzo trudne ze względu na wspomnianą duża liczbę zaczepów . |
|
Powrót do góry |
|
 |
|